Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.
 

Шуслеровите соли в аптечката за път

Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

NEWS_MORE_BOX

 

Температура


Главоболие, втрисане, желание за повече сън, зачервяване на очите. Това са честите спътници на повишаването на телесната температура. Виновник за появата й е веществото ендогенен пироген, което обаче активира и интерфероните (защитни белтъци). Те локализират огнището на настъпилата инфекция и задействат самооздравителните сили на организма. Затова не бързайте да посягате към температуропонижаващите медикаменти, особено ако температурата на детето е до 38 градуса.

• В този случай трябва да дадете Шуслерова сол №3, железен фосфат, която подпомага лечението на острия възпалителен процес, тъй като понижава временно плазмените нива на желязото и така пречи на размножаването на бактериите и вирусите (плазменото желязо е необходимата им хранителна среда).

• При температура над 38 градуса, освен консултацията с лекар, организмът има нужда от големи количества Шуслерова сол №5, калиев фосфат. Тя спира процесите на разлагане в организма и действа положително на нервната система.

Прием: При необходимост се приемат на всеки 15-20 минути по таблетка за възрастни и на час по таблетка за деца до нормализиране на състоянието.
Внимание! Носете винаги тези 2 соли, когато пътувате.