Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.
 


Шуслеровите соли в аптечката за път

Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

NEWS_MORE_BOX


Прилошаване по време на път


Специалистите обясняват неприятните симптоми с промените, които настъпват около нас. Реално всичко се движи, а ние самите сме в неподвижно състояние. При това разминаване на възприятията на очите и усещанията на тялото, вестибуларният апарат не винаги може да поддържа баланса и тогава се появяват различните неразположения. Люшкането по завоите, люлеенето, рязката промяна на инерцията на превозното средство представляват разнопосочни сигнали, на които едни реагират с прилошаване, избиване на студено пот, а други - с главоболие, отпадналост и повръщане. Помагат:


  • Шуслерова сол №3, железен фосфат, която подобрява кръвоснабдяването на вестибуларния апарат.
  • Шуслерова сол №9, натриев фосфат не позволява подкисляване на тъканите, тоест ограничава възможностите за повръщане в следствие на стрес и пази от умора при шофиране.

Прием: 3-4 дни преди пътуване се приемат Шуслерови соли №3 и №9. Разтварят се 2 пъти дневно по 3 таблетки от всяка сол. При спешна ситуация на всеки 15 минути се слагат под езика по таблетка от соли №3 и №9. При възможност може да се смуче кубче лед или да се приема малко вода с лимонов сок и захар. Отпива се на малки глътки. Наплискайте лицето, шията и деколтето със студена вода.