Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.
 

Шуслеровите соли в аптечката за път

Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

Раздел Летни неразположения

 


Летен грип с диария

Няма по-неприятен момент от боледуването по време на отпуска. Жалко е, когато заради неприятните летни вируси, протичащи с диария, не можем да се насладим на така чаканото време за релакс. За да намалим риска и се справим с подобни проблеми:

NEWS_MORE_BOXШуслерова сол №3, железен фосфат, при първите признаци на инфекция стимулира имунната система за своевременно предотвратяване на заболяването, преди да се е разпространило в организма;
Шуслерова сол №4, калиев хлорид, успокоява чувствителните лигавици на стомаха и носоглътката;
Шуслерова сол №5, калиев фосфат, ускорява възстановяването и подпомага сърцето в борбата му с температурата при летния грип;
Шуслерова сол №8, натриев хлорид, регулира баланса на соли и течности, подпомага процесите на потене и терморегулация и осигурява бързото преминаване на диарията.

Прием:
За профилактика се приемат по 5 таблетки от всяка от трите соли на ден 15 дни преди пътуване. При остри състояния се смучат по таблетка от всяка на 15-30 минути или се разтварят 10 таблетки от всяка в гореща вода, 2-3 пъти на ден. Течността се пие бавно, на малки глътки. Тези мерки задължително се съчетават с прием на много вода - поне 40 мл на килограм телесно тегло. Спазвайте добра хигиена и избягвайте всякакви съмнителни храни.