Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.

Шуслеровите соли в аптечката за път
Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

Продължаваме със следващата глава от Инциденти

NEWS_MORE_BOX


2. Слънчево изгаряне

Зачервяване, усещане за опъване, дискомфорт и повишена чувствителност... За съжаление, в някои случаи при срещите със слънцето се стига и до поява на мехурчета. Много уязвими са малките деца. Затова не забравяйте фотопротекцията, като нанасяйте защитния крем или лосион поне 15-20 минути преди да излезете под слънчевите лъчи.

При изгаряне има редица методи за облекчаване на състоянието на епидермиса, но обикновено ефектът е краткотраен. Затова най-добрият вариант е да повлияем „отвътре” механизмите за регенерация на кожата:


  • Още при първите симптоми вземете Шуслерова сол №3, железен фосфат, който успява бързо да понижи температурата в засегнатите участъци и да премахне болезненото чувство на парене.
  • При поява на мехури комбинирайте Шуслерова сол №3 със сол №8, натриев хлорид, която регулира обмяната на течностите в организма и ще се погрижи за бързата рехидратация на болните места и спадането на неприятните мехури.
  • Прием: при остра ситуация по таблетка на 15 минути за възрастни и на 30 минути за деца от двете соли. При подобрение по 3 таблетки за деца на ден и по 5 на ден за възрастни до пълно възстановяване. В първите часове можете да си направите гореща напитка от двете соли, като разтворите по 10 таблетки от всяка сол в гореща вода и пиете на малки глътки.