Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.
 
Шуслеровите соли в аптечката за път

Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

NEWS_MORE_BOX


Хрема

Баналните настинки, или грип, са в състояние бързо да предизвикат набъбване или оток на носната лигавицата и така да се стигне до появата на хрема. Изтичането на носен секрет при болест има защитна функция. Така тялото се чисти от вируси и бактерии в областта на носоглътката. Ето защо е добре този процес да не бъде стопиран с обикновените капки за нос, а да бъде подпомогнат с естествени за тялото минерални соли на д-р Шуслер. По този начин настъпва и по-бърза регенерация на възпалената носна лигавица. Ето кои са солите за лечение на хреми:


  • Шуслерова сол № 3, железен фосфат, подпомага защитата на организма в борбата с вирусите.
  • Шуслерова сол № 4, калиев хлорид, спира възпалението на носната лигавица.
  • Шуслерова сол № 6, калиев сулфат, ускорява оздравителния процес при много упорити хреми.
  • Шуслерова сол № 8, натриум хлоратум, намалява обилното изтичане на носен секрет.

 

Прием:
Приемат се 3 пъти по 3 таблетки от всяка сол спрямо вида на носния секрет:
• При бистър като сълза секрет са необходими соли № 3 и № 8;
• При мътен, млечнобял секрет се приемат соли № 3, № 4 и № 8;
• При гъст, зеленикав секрет са нужни соли № 3, № 6, № 8.

Точните соли задължително се комбинират с минерални капки за нос. Те се приготвят, като в 50 мл физиологичен разтвор се разтварят 3 таблетки от сол №8. От тях се капят 4 пъти по 4 капки на ден.