Първа част на материала

 

Киселинна среда може да се образува в резултат на начина ни на хранене (много сладко, бяло брашно, газирани напитки, животински мазнини), емоционален стрес, токсично претоварване (алкохол, тютюнопушене), имунни реакции или всеки процес, който отнема кислорода на клетките. В такива случаи тялото ще се опита да компенсира киселата среда с помощта на алкални минерални вещества и ако храната ни не съдържа достатъчно минерали, за да се случи това, се получава натрупване на киселини в клетките. Проблемът е, че храната е все по-бедна на минерали. Решение е да се започне приемът им под формата на Шуслерови соли. Подходяща за целта е Шуслерова сол №9.

Освен нея в хомеопатията има и едно популярно лекарство, което помага за преодоляването на всички оплаквания, причинени от прекомерен стрес. Нукс вомиката е отровна ядка, която може да причини силно активиране и превъзбуда на нервната система, нервни стягания на стомаха, крампи на краката. Помислете си не се ли чувствате така, когато стресът и разочарованията ви дойдат в повече?

В известен смисъл българите притежаваме много характеристики на нукс вомиката. Държим на своята къща, кола, вещи. Известни сме с упоритост и инат. Нетърпеливи сме, раздразнителни, понякога и гневни. Обичаме стимулиращи вещества като кафе, никотин и алкохол, с които, сякаш разпускаме стреса или стимулираме тялото. Затова е добре да знаем, че нукс вомиката, произведена на хомеопатичен принцип, помага да стабилизираме емоционалните си проблеми, причинени от стресовото ежедневие.


NEWS_MORE_BOX

 

В случай, че стресът е довел при нас и наднорменото тегло, комбинацията със сол №9 е повече от задължителна.

А защо си заслужава, да провокираме у себе си повече светли мисли и радости?

Ето фактите. Неуравновесено pH вследствие на стрес и хранене води до сериозни проблеми.Така е особено, когато човек остарее. Въпреки че може да остане незабелязан години наред, небалансираният pH (твърде киселинен или алкален) води до развитието на повечето, ако не и на всички, дегенеративни заболявания, включително сърдечн-съдови, рак, диабет, подагра, както и безсилие в справянето с наднорменото тегло. Покачването или понижаването на pH може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни в бъбреците и пикочните пътища.