Първа част на материала

Ето и как солите съответстват на органите и на тяхното активно време:

От 1 до 3 часа: черен дроб (детоксикация, елиминиране на токсините).
За лечение: сол №6, сол №10, сол №12. Пациенти с проблеми в черния дроб или с мигрена (често причинена от слаб черен дроб) се събуждат по това време. Способностите на човек да действа на физическо и психическо ниво са най-ниски през тези часове на нощта.

От 3 до 5 часа: бели дробове (лигавици, отпускане например при астма).
За лечение: сол №4, сол №7, сол №2. По време на тези часове се отделя мелатонин, важен за добрия сън. Кръвното започва леко да се покачва. Хора със сърдечна недостатъчност се будят, тъй като не могат да си поемат нормално дъх. По това време са най-чести пристъпите на астма.

От 5 до 7 часа: дебело черво (лигавици, отделяне, ходене по нужда, храносмилане).
За лечение: №4, №10, №9, №3. Отделя се активно тестостерон, затова и много мъже са с повишено либидо рано сутрин. Към 6 часа нивото на кортизола започва да се повишава и събужда тялото. Към 7 часа се активира и отделителната система.

От 7 до 9 часа: стомах (лигавици, отделяне на киселини, възпаление).
За лечение: соли №4, №9, №3. Храносмилането върви на пълни обороти. Неслучайно, лекарите съветват закуската да е по-обилна за разлика от другите хранения през деня.

От 9 до 11 часа: далак, панкреас (имунна система, образуване на инсулин, отделяне на панкреатичен сок) .
За лечение: соли №3, №10, №4. В този момент съпротивителните сили на тялото са във върхова форма. Това време е най-подходящо за операции, ваксини и рентген, както и за ускорено лекуване на рани. Към 10 ч. телесната температура стига своя максимум. Между 10 и 11 часа краткосрочната памет и способността за учене са най-добри, затова периодът е добър за изпити.

От 11 до 13 часа: сърце (сърдечна мускулатура, релаксиране, подсилване) .
За лечение: соли №7, №5, №2. Трябва да се избягват силни физически натоварвания, стрес и операции, тъй като тогава сърцето е най-уязвимо. Към 12 ч. способността ни за концентрация пада.

От 13 до 15 часа: тънко черво (лигавица, храносмилане, ходене по нужда).
За лечение: соли №4, №9, №10. Кръвоснабдяването обслужва предимно храносмилането и преработката на храната. Кръвното налягане и нивото на хормоните са ниски.

NEWS_MORE_BOX


От 15 до 17 часа: пикочен мехур (отделяне, лигавица, възпаление, слабост).
За лечение: соли №4, №9 и/или №3, сол №7. Човек усеща прилив на енергия. Дългосрочната памет е в най-добра форма. Кръвното и кръвообращението достигат своя втори пик за деня. Засилва се отделянето на урина.

От 17 до 19 часа: бъбреци (бъбречна тъкан, лигавица, отделяне).
За лечение: соли №4, №10, №8. Обмяната на веществата и жизнеността се активират. Бъбреците филтрират кръвта усилено. Стомахът отново отделя повече киселина след обедния пик.

От 19 до 21 часа: кръвообращение (стимулиране, регулиране).
За лечение: соли №3, №7, №8. След 19 ч кръвното налягане и пулсът намаляват. Сега е добре да се пият антибиотици и противоалергични препарати.

От 21 до 23 часа: хормонален баланс (щитовидна жлеза, панкреас, хипофиза – стимулиране, успокояване, регулиране).
За лечение: сол №8.

От 23 до 1 часа: жлъчен мехур (стимулиране на жлъчната секреция).
За лечение: сол №10. Отделянето на кортизол намалява силно, а тялото се отпуска за почивка. Телесната температура, обмяната на веществата и кръвното налягане намаляват. Кожата се обновява, тъй като между 23 ч и 1 ч клетките се делят най-усилено.