Хомеопатията предоставя приемлив вариант за терапия на сутрешното гадене, който е безопасен дори за бременните жени. Оказва се нейните методи са и особено ефективни.

 

Хомеопатията е естествена система от медикаменти, която е на над 200 години. Тя е широко разпространена из целия свят. Лечението не предизвиква странични ефекти, не е токсично, което го прави предпочитано по време на бременност.


 

Едни от най-често срещаните хомеопатични лекарства против сутрешно гадене са:

 

Colchicum – препоръчва се при гадене, предизвикано от мириса на храна сутрин. Подходящи са в случаите, когато дори мисълта за храна би могла да предизвика повръщане.

 

Ipecacuanha – този медикамент е за бременните, при които гаденето е постоянно. При тях то може да не преминава, дори и след повръщане и може да се влоши при легнало положение.

NEWS_MORE_BOX

 

 

Nux Vomica – препоръчително е да се приема, когато повдигането се проявява по време на закуска сутрин. При тези жени стомахът е много чувствителен на натиск.

 

Lacticum Acidum – приема се, когато гаденето се появява след хранене и се влошава при миризмата на тютюнев дим. В тези случаи апетитът не е засегнат.

 

Sepia – най-подходящ е при чувствителност към всякакви миризми, изпитване на глад и желание за хапване на кисели храни. При тези жени може да се наблюдават признаци на депресия.

 

 

Все пак не забравяйте приемът на каквито и да е лекарствени средства трябва да е съгласуван със следящия бременността специалист, хомеопатичните така също следва да бъдат изписани от лекар.