Хомеопатията проправя свой път и в лечението на онкологични заболявания. Все повече лекари започват да признават методите й, считайки я за по- безопасен начин на борба срещу рака. Дали обаче действително тя би могла да е ефективна, е въпрос, който ще си задаваме всички ние до доказаването ефективността на метода.

 

 


Ето какво показват някои от съвременните изследвания в тази насока...


При изследване, проведено от бразилски учени, се намира, че хомеопатичните методи са в състояние да намалят и контролират разпространението на туморните клетки на меланома.


Меланомът представлява агресивна форма на кожен рак. Въпреки, че той заема 5% от всички случаи на кожни тумори, по-големият процент на фаталната развръзка при туморните заболявания на кожата, се дължи на него.


Освен това той е най-бързо развиващият се вид от всички видове рак, а честотата му се увеличава по целия свят.


Успешното справяне със заболяването до голяма степен зависи от бързото му диагностициране и отстраняване. Шансът за възстановяване от този вид кожен рак е най-голям, когато бъдат отстранени и най-малките туморни образувания.


Стандартното лечение на заболяването включва химиотерапия, чиито резултати се смятат за незадоволителни от медицинската общност. Освен това, подобно лечение често е свързано със сериозни странични ефекти като увреждане на костния мозък, влошаване качеството на кръвта, както и често гадене и повръщане.

NEWS_MORE_BOX


 

 

Изследването дава нова надежда за по-безопасно лечение на меланома, пише Homeopathyplus. Експертите откриват, че комбинация от хомеопатични медикаменти би могла да предотврати „залепването“ на туморните клетки на меланома и рака на дебелото черво към здравите клетки в тялото.

 

 

Хомеопатичните лекарства, които влизат в състава на полезната според учените комбинация, са: Aconitum napellus, Arsenicum album, Asafoetida, Calcarea carbonica, Conium maculatum, Ipecacuanha, Phosphorus, Rhus toxicodendron, Silicea, Sulphur и Thuja occidentalis.


Хомеопатичната комбинация подпомага способността на имунната система да убива раковите клетки, да ги свива или ги оставя в латентно състояние.


Комбинацията е тествана в ин виво тестове. Предстоят обаче допълнителни изследвания, които биха определили разработването на ново лекарство против кожния рак.