Кариеси, чувствителни зъби, разширени вени или пък нисък хемоглобин.  Без прегледи и изследвания, а само по състоянието на кожата на лицето и определени нейни характеристики, специалистите по лицев анализ могат да ви кажат какви здравословни проблеми имате.
 

Научните открития

Според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), създадена преди повече от 100 години и доразвита от д-р Курт Хикетийр (1891-1958), на лицето ясно се изписват състоянието на организма и дисбалансът на минерални вещества в тялото, които са жизненоважни за неговото нормално функиониране. Всъщност д-р Шуслер прави тези открития за лицевата диагностика във връзка със своя терапевтичен метод с 12 минерални соли. Той установява, че всяка тъкан е изградена от една или няколко такива соли и съответно се нуждае от тях, за да бъде здрава. Така д-р Шуслер създава своята терапия, в която 12-те соли се произвеждат леко разредени (в концентрацията, в която са в клетките) и стимулират организма да усвоява липсващите му минерални вещества от храната.
 


Лицето

Причина за издайническата функция на човешкото лице е, че то е с по-богата вегетативна инервация (за тази част е отговорна вегетативната нервна система, регулираща онова, което не можем да контролираме с волята си) в сравнение с другите кожни зони. То е постоянно открито и изложено на всички външни влияния (светлина, въздух, метеорологични и химични въздействия).
 

Типовете лица и минералните соли

Тип 1: Кожата на челото лъщи; червеникаво-черно оцветяване около очите; фини мрежовидни бръчки образуват графична структура в областта под очите; при напрежение цветът на устните става синкав.
Препоръка: Имате нужда от калциев флуорид (Шуслерова сол №1), регулира степента на еластичност на тъканите, изглажда бръчки и белези, предотвратява появата на стрии, целулит и разширени вени, стабилизира костите, сухожилията, връзките и ги предпазва от разрушаване.
Любопитно: При липсата й зъбите стават чувствителни.

NEWS_MORE_BOXТип 2: Лицето е „восъчно“ - бледо, с восъчно жълти уши. Очните ръбове изпъкват, заради бледия си цвят.
Препоръка: Организмът ви се нуждае от калциев фосфат (Шуслерова сол №2), който подпомага костния растеж, ускорявайки зарастването на костни фрактури. Има укрепващ ефект върху тялото и нервите. Предпазва от остеопороза.
Любопитно: При липса се появяват кариеси.

Тип 3: Налице е леко зачервяване на кожата върху челото. Има силно изявени тъмни сенки по очните ямки, възпалени комедони. Често има и силно зачервяване на ушите и бузите.
Препоръка: Организмът се нуждае от железен фосфат (Шуслерова сол №3), който помага на тялото да усвои по-добре желязото от храната и да го транспортира до местата в организма, където има нужда от него; стимулира елиминирането на токсините, произвеждани от бактериите и е първа помощ при настинки и грип.
Любопитно: Помага при нисък хемоглобин.
 

Очаквайте продължението следващата сряда