Духът, емоциите, тялото и умът са съставните елементи на човешката биоенергия. Учат ни как да лекуваме физическите симптоми, но не и как да се справим с емоционалните сривове. Човек се състои от 3 нива: умствено, емоционално и физическо, които съществуват в пълно взаимодействие. Именно анализирането на връзката между тях и болестите, които настъпват при засягане на някое от трите, са в основата на лечебния метод на д-р Самуел Ханеман, който от 200 години насам познаваме като създател на хомеопатията.

Лекарите хомеопати все по-често използват термина емоционална интелигентност. Това е начинът, по който преминаваме, например, през страха, вината, обидите, гнева... Често се случва дадена емоция да предизвика моментно повишаване на кръвното налягане или да ни причини главоболие. Физическият проблем обаче, ако бързо отшумява, то той често оставя емоционална травма за дълго време.

Хомеопатията може да ни бъде полезна в изграждането на личната ни емоционална интелигентност. Тя предоставя един от начините да се научим как да контролираме стреса и как да преминаваме през проблемите, а не те да преминават през нас.

NEWS_MORE_BOX


Как хомеопатията го постига?

Хомеопатичното лечение предлага цялостен подход към пациента и може да се каже, че е на границата между психологията и медицината. По време на терапията пациентът е изключително активен. Той трябва да се научи да се самоанализира. Задача, за изпълнението на която му помага и лекарят хомеопат. Бъдете готови да споделяте, да бъдете откровени, да разкажете дори за незначителни детайли. Неслучайно прегледът при лекаря хомеопат продължава поне час. Нарича се хомеопатично интервю и има за цел да даде информация за собственото ни емоционално и физическо състояние и проблемите, които биха могли да са в основата на дадена болест.

Как точно лекува хомеопатията, какво не знаем за нея, при какви заболявания можете да й се доверите, защо особено много се препоръчва за деца, как да изберете вашия лекар хомеопат…

Това са само част от въпросите, на които ще се опитаме да отговорим, в поредица от статии в рубриката ни за хомеопатия. Очаквайте ги всяка сряда.