Серия безплатни лекции за ежегодната Седмица на хомеопатията ще постави на фокус проблема с антибиотичната резистентност, с който все по-често се сблъскваме. Лекторите ще дават съвети как да изградим добрия имунитет още от ранното детство и как правилно да се грижим за здравето си.

Експертите на СЗО повдигат тревожния въпрос дали не навлизаме в пост-антибиотична ера, в която всяка често срещана инфекция или малка рана, лесно лекувани десетилетия наред, мога да доведат до фатален край? С появата си антибиотиците намалиха драстично заболяванията и смъртността от редица инфекциозни заболявания, но по последни проучвания на СЗО антибиотичната резистентност вече се среща във всеки регион на света и потенциално засяга всеки човек.

В същото време нови данни сочат сериозните проблеми, пред които се изправяме при неправилна или прекомерна употреба на антибиотици. Те могат да окажат разрушаващ и разстройващ ефект върху микробиома, с което причиняват усложнения и развитие на широко разпространени хронични заболявания като затлъстяване, диабет и рак. Скорошно проучване разкри и съществуващата връзка между ранното прилагане на антибиотично лечение при новородени и поява на наднормено тегло в по-късна възраст.

През последните 30 години няма напредък в създаването на нови антибиотици. А с нарастващата резистентност към тях, идва и необходимостта от промяна в мисленето. Вместо да продължаваме да търсим нови начини за унищожаване на патогенните бактерии и микроорганизми, трябва да знаем как да помагаме на организма сам да се пребори с тях.

NEWS_MORE_BOXЗащо патологичните бактерии, вируси, гъбички стават причина за заболявания при някои хора, докато други запазват своето здраве?
Причината за разболяване най-често е струпване на повече от един стресови фактори едновременно – изтощение и преумора от работа, недостиг на сън, стрес, неправилно хранене, преохлаждане на организма. Въпреки многото нива на защита на тялото ни, в подобен момент имунитетът ни пада и микроорганизмите вече могат да атакуват.

Добрият имунитет е израз на вътрешна и външна хармония, подчертават специалистите по холистична медицина. Веднъж нарушен, се изискват мъдрост и постоянство в усилията, за да се изгради наново. С помощта на хомеопатичното лечение и Шуслеровата терапия може да се възвърнат самооздравителните сили на организма и да се постигне баланс. Поддържането на добър имунен статус предотвратява нуждата от чест прием на антибиотици и също така при необходимост от антибитично лечение дава възможност на медикаментите да осъществят своето действие пълно и ефикасно.

Повече можете да научите от лекциите на д-р Дора Пачова, лекар хомеопат и председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, от 22 до 29 април:

  • София, 22.04, НДК, зала №9, ет.5
  • Велико Търново, 23.04, Общината, пл. „Майка България“ №2
  • Варна, 24.04, х-л „Черно море“, бул. „Сливница“ №33
  • Бургас, 27.04, Културен дом на нефтохимика, пл. „Тройката“ №1
  • Стара Загора, 28.04, х-л „Верея“, бул. „Цар Симеон Велики“ №100
  • Пловдив, 29.04, х-л „Санкт Петербург“, бул. „България“ №97


Лекциите са безплатни и се организират от Асоциацията на лекарите хомеопати в България с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз. За повече информация: homeopathybulgaria.org