Ангелика Волфскийл е известна с познанията си и практични съвети в насока съхранение на здравето и преодоляване на дисбаланси в организма чрез прилагането на различни методи като хомеопатия, ирисова диагностика, аюрведа, китайска медицина. Тя използва Шуслеровата терапия успешно при проблеми с щитовидната жлеза, заболявания на женската полова система, преодоляване на стреса, контрол на метаболизма и теглото, синдром на пропускливите черва и др. Автор е на 7 книги по Шуслерова терапия, които се превръщат в бестселъри в немскоговорящите страни. Две от тях са преведени и издадени в България - „Шуслерови соли за деца” и " Шуслерови соли и хранене според биоритмите". 


Ето някои от съветите на популярния немски натуропат за регулиране на енергийното равновесие в организма. Според натуропатията всяко патологично изменение в организма е свързано с блокиране и препятствия на потока на енергията и на потока на на лимфата и кръвта в тялото.

 


Затова е важно упражненията за поддържане на енергийните меридиани да се правят ежедневно. Едно от тях е упражнението за изчистване на енергийните меридиани – то е много просто, отнема няколко минути сутрин, а носи големи ползи за здравето. Ето как се изпълнява: 

 

  • Поставете дланта на дясната ръка от вътрешната страна на левия крак, на нивото на глезена. Бавно придвижете дланта нагоре – по вътрешната страна на крака до края на бедрото. 
  • После придвижете през торса, а в областта на сърцето обърнете пръстите на ръката в посока нагоре и продължете през подмишницата и по вътрешната част на лявата ръка. 
  • Стигнете до края на пръстите и продължете с масажа надолу по външната част на лявата ръка, после през талията, хълбока и външната част на левия крак до долу. 
  • Стигайки до глезена, „изхвърлете” с рязко движение дясната ръка настрани (за изчистване на енергийните меридиани). 
  • Повторете същото поглаждане противоположно - лявата ръка тръгва от глезена на десния крак нагоре по вътрешната част на крака, през корема, през дясната страна на гърдите, през вътрешната част на дясната ръка до края на пръстите. 
  • После плъзнете обратно надолу по външната част на дясната ръка, през талията, хълбока, външната част на крака и, стигайки до глезена, „изхвърлете” с рязко движение лявата ръката настрани. 

Това упражнение може да се прави по 5 пъти от всяка страна (общо 10 поглаждания). Масажните движения може да се правят с ръка, а може и да се използва четка с естествен косъм, като се прилага натиск толкова, колкото ви е приятно. Масажът стимулира и изчиства меридианите, които захранват енергийно и поддържат в баланс функцията на всички органи и системи. Чудесно упражнение, с което да се разсъните сутрин и да се заредите с енергия за целия ден. 


Известният натуропат и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл ще се включи онлайн от Германия, за да предаде своя дългогодишен опит в грижата за женското здраве с природни средства. Тя ще разгледа темите за енергийния поток и енергийните меридиани в тялото и ще предложи конкретни решения при стресова реактивност на жлезите и проблеми с щитовидната жлеза. 


Като лектори в онлайн събитието ще се включат също: 

  • Десислава Ангелова – нутрициолог и натуропат, която ще разгледа темата за храненето и хормоналния баланс и какво се случва в тялото на жената, която е изложена на стрес.
  • Теодора Рачева-Деви - йога инструктор и фасилитатор, която ще покаже йога практики и масажи при хронична умора и като ежедневна грижа за женското здраве и красота. 
  • Наталия Кобилкина – сексолог и основател на Happy Woman Academy, която ще разгледа ролята на сексуалното общуване за балансиране на женските хормони, а също и връзката между емоции и физическо тяло и блокажите, които настъпват в женската хормонална система при емоции като вина, срам, гняв, страх. 

 

Онлайн лекциите са безплатни и стартират на 5-ти декември, събота, от 10:30 ч. на Facebook страницата на Шуслеровите соли


Всички те са посветени на хормоналния баланс като ключ към женското здраве.