Духовното изцеление е един нетрадиционен метод за лечение на физически и умствени заболявания, който се използва в различни краища на света.Духовният и холистичен лечебен метод може да се използва и при терапията на по-леки здравословни проблеми като главоболие, ставни болки и други.С напредването и използването на алтернативна медицина, духовното изцеление намира широко приложение и за лечението на различни туморни образувания.


Специалисти припомнят, че духовното изцеление не замества медицинското лечение, то обаче може да се окаже от полза при конвенционалното лечение.


Силата на позитивното мислене помага за премахването на стреса, намалява болката и забавя развитието на заболявания.


NEWS_MORE_BOXНякои духовни лечители използват силата на чакрите, за да излекуват тялото. Те са на мнение, че дисбалансът на чакрите в тялото е една от причините дори за сериозни заболявания на организма.


Думата чакра на санскрит означава колело. Чакрите движат равномерно енергията в организма и са едни от основните енергийни възли в човешкото тяло, според йога учението.


Специалисти съветват за правилното балансиране на енергията с помощта на медитация, рейки, молитва и други техники за духовно изцеление.


От изключително значение е доверието и психическата нагласа. Психиката е ключова и за здравословното равновесие на организма.