Най-новият метод за подмладяване на лицето е йогата за лице. Според специалисти този вид движения могат да доведат до сходни резултати на тези, получени след инжектирането на ботулинов токсин.

 

Хората поддържат всички мускули в своето тяло с помощта на различни видове физическа активност. Лицевите мускули, отговорни за тяхното изражение, са 42 на брой и също биха могли да бъдат раздвижвани чрез упражнения.


 

Някои от упражненията, под общата категория йога за лице, включват преувеличено изговаряне на гласните, така че да се разтегнат всичките мускули на лицето и шията.

 

Първоначално може да се започне с изговаряне на всяка една гласна по десет пъти на ден, след което бройката постепенно да достигне до 20-30 пъти на ден. Това е много добър начин за поддържане на лицевите мускули във форма.

 

Друго упражнение, чийто цел е премахването на двойната брадичка, се извършва с помоща на едната ръка и брадичката. Практикуващият трябва да свие ръката си в юмрук и да я постави под брадичката, след това да се опита да отвори устата си, докато оказва съпротивление със своя юмрук.

 

За укрепване на околоочните мускули, средният пръст и показалецът се поставят нежно и внимателно от двете страни на очите, единият пръст е в близост до вътрешния ъгъл, а другият до външния ъгъл, след което следва мигане. Това движение може да се повтаря по около 10 пъти на ден.

 

Много хора не харесват своите големи бузи след определена възраст. За да се повдигнат и стегнат мускулите на бузите се препоръчва изместването на устата към едната страна - лява или дясна, все едно човекът изпраща странична целувка.

 

Друго важно нещо за поддържане на здравето на кожата е начинът, по който се нанася ежедневният хидратиращ крем. Той трябва да се нанася с движение нагоре, особено около бузите и шията. При нанасяне на хидратиращия крем в обратна посока е възможно издърпане на кожата надолу, което да доведе до нейното отпускане.

 

Един от начините на масаж на лицето, който може да включва нанасянето на хидратиращ крем, се състои в поставянето на двата палеца под брадичката и последващо движение нагоре, което завършва в слепоочията, като се използват останалите пръсти.

 

Референции:

https://www.iol.co.za/lifestyle/health/fitness/face-yoga-is-the-latest-trend-to-help-you-look-younger-37a4f006-851b-4930-b84a-2011b0a1ca25