За да се извлече максимална полза от изпълнението на йога, е желателно упражненията да се извършват на приятно и спокойно място.

Ако сте овладели йога учението до такава степен, че може да изпълнявате лесните асани без помощта на инструктор, то спокойно съчетайте приятното с полезното.

В пролетно-летния сезон се откриват много възможности за намиране на перфектното място за релаксация и изпълнение на йогa сред природата.

Слънцето и упражненията на открито в комбинация с йога техники за дълбоко дишане и релаксация имат положително въздействие върху психическото и здравословно състояние.

Ако разполагате с двор, широка тераса или достъп до покрива на блока, непременно се възползвайте от възможността да заредите тялото си с енергия. Специалисти съветват на подобни места да се правят по-леки асани, като поза Лотос, Камила, Люлка, Мост, Лък и др.

По време на лятната почивка може да се отпуснете допълнително с няколко йога асани на фона на морето, пясъка и чистия въздух. По този начин стимулирате сетивата и въображението, което подпомага способността за медитация.

Специалисти прогнозират, че практикуването на йога на покривите на атрактивни сгради ще стане масова практика в близките няколко години.