С помощта на специално течение в йогата, наречено Ин йога може да се намали неприятната болка при ставни проблеми.Ин йогата представлява медитация, която се базира на енергията Ин. С помощта на медитацията се постига разтягане на съединителната тъкан, подобрява се нейната гъвкавост и респективно се намалява болката и ставният проблем.


Въпреки че съединителната тъкан се намира във всяка кост, мускул и орган, тя е най-разпространена и концентрирана в ставите. При неизползването на пълния капацитет на гъвкавост, тъканта може да съкрати дължината си до минимум, което да попречи на възможността за движение и да предизвика силна болка.Ин йогата се концентрира в разтягането на съединителна тъкан в областта на бедрата, коляното, таза и долната част на гръбнака.


Специалисти съветват да не се прекалява с практикуването на този вид йога. При невнимание и прекомерна практика могат да се получат схващания и спазми, главно в областта на шията или сакроилиачните стави.


 

NEWS_MORE_BOX

 

 

От изключително значение при Ин йогата е мускулите да са напълно отпуснати и спокойни, в противен случай съединителната тъкан няма да може да се разтегне добре.


Когато сте заели поза за медитация, е препоръчително гърбът да е максимално изправен, но без излишно напрежение, за да може енергията да преминава свободно през гръбначния стълб.Асаните в Ин йога са подобни на класическата йога. Най-подходящите за изпълнение и разтягане на съединителната тъкан са Пеперуда (Baddha Konasana в класическата йога), Затворена пеперуда (Janu Sirsasana), Полужабешка поза (Trianga Mukhaikapada Paschimottanasana), Водно конче (Upavistha Konasana) и Змия (Halasana).