Позитивната нагласа е от основно значение за успешно сваляне на ненужните килограми. Тази задача обаче е трудна, а да поддържаме и мотивацията си е дори още по-сложно. От друга страна, йога – древна дисциплина, която тонизира и тренира както ума, така и тялото, може да окаже подкрепа в това начинание. Ето как ...
 

1. Физическите ползи от йога

Редовното практикуване на йога повишава гъвкавостта на тялото, подобрява мускулния тонус и баланса. По този начин се намалява риска от травма по време на всякакъв вид физически дейности, които извършваме. 
 
От друга страна, йога ще повиши енергията, което пък значително ще улесни започването, а и завършването на определените тренировки. Някои експерти в областта на редуциране на теглото смятат, че йога ни помага да регулираме ендокринната си система и съня, апетита и настроението. 
 
Освен това, може да се подобри храносмилането и да се отървем от запека, задържането на вода и подуването на корема, които по принцип допринасят за натрупване на излишни килограми
 

2. Психологическите ползи от йога

Практикуването на йога намалява нивата на стреса, вследствие на което се увеличава чувството на благосъстояние, повишава се и положителната нагласа. Йога често помага и на терапии за борба с депресията и подобни психически разтройства. Най-общо можем да кажем, че йога успокоява и укрепва духа!
NEWS_MORE_BOX
 

3. Как да свалим излишните килограми с йога?


Както вече споменахме, шансовете са най-добри, когато имаме положителна нагласа. Йога ни учи да приемаме себе си, да обичаме тялото си такова, каквото е, вместо да се опитваме да го променяме. В крайна сметка ние сме различни, а това означава, че и здравословното тегло при всеки от нас е различно. А какво по-хубаво от това да си различен!
 
Себеприемането е важно, за да не се стигне до развитие на хранителни или дори психически разтройства, в старанието да редуцираме теглото си. Йога е баланс, който поддържа както тялото, така и ума.