Астрологията намира различни приложения в нашия живот. Според нея си търсим спътник в живота, определяме хранителния си режим, дните, в които да предприемем важна крачка...

Сега астрологията се съчетава и с йога и определя типа и вида, който е подходящ за определения астрологичен знак.

Според последователите на това ново течение при изпълнението на различни асани се обръща допълнително внимание на Вселената, в частност съзвездията и планетите, които допринасят за подобряването на физическото и духовно състояние.

Първите корелации между йога и астрологията са усетени от Даян Б. Гилиам. Според нея небесните и човешките тела трябва да са в пълна хармония.

Когато сме наясно с характеристиките на зодиакалния си знак, движещата го планета и асцендент и ги съчетаем с определените за него асани и йога практики, постигаме много по-бързо душевно и личностно израстване, смятат последователи на астройогата.

NEWS_MORE_BOX


Ручака-йога (Ruchaka yoga) е подходяща за зодиакалните знаци под влиянието на Марс и в дома на Кендра. Това е ъглов дом от асцендента. Тези зодии са смели, арогантни, победители.

Бхадра йога (Bhadra yoga) е подходяща за зодиите под влиянието на Меркурий. Те са интелектуалци, учени, с добър социален и финансов статус.

Хамса йога (Hamsa yoga) е за тези под влиянието на Юпитер. Те са религиозни и щастливи личности.

Малавaя йог (Malavaya yoga) e препоръчителна за зодиакалните знаци под влиянието на Венера. Те са богати, обичащи живота и неспирните купони, със силно чувство за справедливост и са добри съпрузи.

Шася йога (Shasya yoga) е за подвластните на Сатурн. Силни, стриктни и властни личности.

Астройогата предлага един нов и по-дълбок поглед към астрологията и йога практиките, казват последователи.