Мислите, че йога не е за вас, особено когато си представяте да отделите три минути, седейки в една поза? Само опитайте и ще разберете, че Ин йога е най-бързо възстановяващата практика, особено за психиката.

 

1. Ин йога лекува отвътре навън


В тази вариация на йога асани, се отдава голямо значение на духа и съзнанието. Докато се упражняват асаните, човек има време и възможност да достигне до вътрешното си АЗ, да наблюдава себе си както и всичко останало, което го заобикаля. Действа като терапия на психиката и помага на човек да се обърне към себе си.

 

2. Ин йога помага при изморени очи

Вместо да слагате пакетчета от чай върху клепачите с надеждата да ги успокоите, можете да пробвате Ин йога като останете със затворени очи по време на цялото занимание. Тя помага да се намалят трептенията на очните ябълки, да отпусне клепачите и като цяло чертите на лицето се омекотяват. Ин упражненията помагат при хронична мигрена, постоянна зрителна умора особено, ако работите на компютър през деня.

 

3. Ще обикнете себе си и тялото си

Започнете ли да имате утрини, в които като се погледнете в огледалото не се харесвате, посетете Ин йога. Ще се почувствате по-добре. Ще обикнете всяка част от тялото ви. Често човек се стреми към образ, който не е неговият, но нещата не се получават насила. Дали искате да отслабнете, а не успявате или искате да спрете цигарите, но ви е невъзможно, или се опитвате да спите повече, но и това ви е трудно, не се притеснявайте! За всичко си има време. Ин йога помага на човек да се приеме такъв какъвто е и да извади най-доброто от себе си. Само, когато нещата се правят с желание и любов, са успешни, а Ин йога учи човек да се обича и да приема тялото си като храм, в който да поддържа чистота.

 

4. Ще забавите темпото и ще станете по-устойчиви на стрес

Ако денят ви започва със сриктно планиране на ангажиментите и имате усещането, че времето не стига, означава че е време да забавите темпото. Практиката по Ин йога е бавна и пасивна. Дава чувство, че времето е спряло. Вместо да отидете на спорт или нещо, което тотално ще ви измори и съвсем няма да смогнете със задачите си, Ин йога ще ви отпусне и ще възвърне жизнеността ви.

 

5. Усещането след Ин йога е като след масаж или дълъг сън

Разбира се, едно занимание по йога не може напълно да замени масаж, в който се натискат специфични точки по тялото с цел терапия, но определено Ин йога дава същото усещане на лекота и отпусната нервна система. Премахва напрежението и сваля високото кръвно. Има охлаждащ ефект, което я прави незаменима през топлите дни.

 

6. Ин йога засилва емоционалната интелигентност

Напоследък се говори много за силата на емоционалната интелигентност и нейните предимства спрямо високия процент на интелигентност, с който могат да се похвалят не малко хора. Да, тя е съществена при избора на работа, партньор, взимането на правилно решение и действието в точния момент. Ин йога засилва всички качества и реакции на човек и му помага да управлява по-лесно собствените си емоции. Кога да реагира или кога да забави темпото са процеси, които могат да бъдат анализирани по-лесно за по-добри резултати. Ин йога балансира обноските, чувствата и помага на човек да се цели в щастието.