2. За кого е подходяща ботокс терапията?

Ботулиновия токсин се прилага изключително успешно при третирането на мимическите бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултата на непрекъсната дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някакви емоции – радост, гняв, тъга, учудване и т.н. В млада възраст кожата е еластична и гъвката и бързо възстановява гладкия си вид. Към 25 г. се забелязват първите линии и бразди, а след 30 г. и първите мимически бръчки. Най-подходящи за терапия с ботулинов токсин са пациентите на възраст 30+ г. (30-55г.). При тях кожата е със запазена еластичност и не „увисва” след релаксацията на мускула. При преценка от страна на специалист ботулиновия токсин може да се приложи и при по-млади пациенти или при по-напреднала възраст, в зависимост от индивидуалните особености, както и да бъде комбиниран с други техники – пилинг, лазер, лифтинг, хиалуронова киселина.

Ботулиновия токсин е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Не изисква специална подготовка преди или след манипулацията, адаптира се за всеки пациент индивидуално и има обратим ефект. Процедурата на прилагане на ботулиновия токсин трае около 15 минути. Не е необходим и възстановителен период, през който всички да разберат че с Вас „става нещо”. Инжектира се със свръх тънка игла, поради което не е необходима локална анестезия. Всички забелязват промените във външния вид без да предполагат на какво се дължат.

С помощта на ботулиновия токсин веждите се повдигат, очите се разкриват, лицето придобива ведро, свежо излъчване. След прилагането на ботулиновия токсин в областта около очите, можете открито да се радвате на щастливите си мигове, без бръчките да издават възрастта Ви на всички наоколо.