Кардиологичните проблеми при деца | Бременност след дете с ВСМ

Напиши отговор
 • Re: Бременност след дете с ВСМ
  от Мария Савова | 21.08.2012 11:17

  Уважаема госпожо, радваме се за Вашите 2 здрави деца. При тях е изключена ВСМ още с феталната ЕхоКГ, а вероятно и след раждането. При това положение не е необходимо те да се следят от детски кардиолог, а само от педиатър, както всички останали деца.
 • Re: Бременност след дете с ВСМ
  от Снежана Василева | 16.08.2012 13:53

  Здравейте! За съжаление ние също имахме дете със ВСМ-стеснение на аортата и междукамерни дефекти, което за съжаление почина :( Сега имам две здрави дечица, за което много се радвам. И при двете бременности ходих на ФЕХКГ във НКБ, всичко беше наред. Искам да попитам, трябва ли да се следят децата или не щом всичко е било наред тогава?
 • Re: Бременност след дете с ВСМ
  от Drug Admin | 24.07.2012 18:44

  Здравейте, Съжалявам за загубата Ви и се радвам за здравото Ви дете. Рискът в семейство на здрави родители да се роди дете с вродена сърдечна малформация (ВСМ) е около 1%, а в семейство с дете с ВСМ той нараства до 5%. Най-често причината остава неизяснена, както е било при Вас. Съвременната медицина позволява откриване на ВСМ с помощта на феталната ехокардиография в 20-22 седмица на бременността. Феталният и биохимичен скрининг в 13-15 седмица откриват и най-честите генетични заболявания като синдром на Даун. Много семейства като Вашето по-късно имат здрави деца. Лекарите от Детска кардиологична клиника на НКБ сме готови да консултираме всяка бъдеща майка.
 • Бременност след дете с ВСМ
  от Ivelina | 19.07.2012 15:39

  Здравейте, много ще съм благодарна за мнението Ви.Имах дете с ВСМ(с обща камера)което бе оперирано в Националната Кардиологична Болница,но за съжаление почина...След няколко месеца забременях отново, правихме фетална морфология и преглед в Националната Кардиологична болница при Д-р Велковски.Всичко беше наред и сега си имам здраво момиченце на 4години.Въпросът ми е, има ли наследственост в сърдечните заболявания(ние нямаме сърдечни проблеми)?Евентуално при нова бременност какъв % вероятност има, да имам дете със сърдечно заболяване?Какви изследвания още бих могла да си направя за да съм сигурна че бебето ще е добре. Искам още едно дете, но се страхувам безкрайно...незнам дали да пробваме или да се откажа.Благодаря Ви

Напиши отговор