Движение и здраве | Подут крак, операция флегмон, помощ

Напиши отговор
 • Re: Подут крак, операция флегмон, помощ
  от д-р Цончев | 23.08.2017 20:43

  Трябва да се види раната - възможно е и да няма нужда от антибиотик ако е спокойна.
 • Re: Подут крак, операция флегмон, помощ
  от Atanasova | 18.08.2017 18:05

  Не, няма диабет. Всички кръвни изследвания и всякакви други, които правиха в болницата са ОК, дори нямаше повишени левкоцити и СУЕ е в норма. Притеснението ми е, че след изписване от болницата не му беше назначен допълнително антибиотик, а резултата от раневия секрет показа Стафилококус ауреус, доколкото прочетох това е доста страшна бактерия и труднолечима. Реално след болничното лечение той остана непокрит с антибиотик, може ли това да доведе допо-сериозни усложнения, като остеомиолит и т.н. ?
 • Re: Подут крак, операция флегмон, помощ
  от д-р Цончев | 17.08.2017 14:24

  Според мен ако раната е наред няма място за притеснение. Все пак това не е малка интервенция и при възрастни хора по-бавно се възстановява във връзка с влошената трофика на кожата. Диабет има ли човека?
 • Re: Подут крак, операция флегмон, помощ
  от Atanasova | 17.08.2017 00:17

  От там твърдят,че е от неспазване на двигателен режим, а той две седмици отбягваше движение, правихме студени компреси, крака на високо, колкото може по-често,спазваше указанията. Оттокът е по,-малък от деня на изписването, но през деня е на лице. Няма температура, няма промяна в цвета на крака, оттокът е твърд, а не тестообразен. В епикризата от рентгеновата снимка пише, че няма промяна на костите и сянка от чуждо тяло,правена е преди операцията.. Освен това казват, че там където е операцията е мека тъкан ,,.-възглавничката под пръстите и бавно минава, а и времето било топло.. Взет е раневи секрет, но утре ще знам резултатите. Пие Ендотелон за отока и друго нищо, след операцията не му изписаха допълнително антибиотик. Консулт с друг хирург, уместен ли е според вас? Някакви насоки дали изобщо е нормално да го има още този отток?
 • Re: Подут крак, операция флегмон, помощ
  от д-р Александра Игнатова | 16.08.2017 21:12

  Според мен е най-разумно да отиде на вторичен преглед там, където е опериран и те да отговорят на въпроса ви.
 • Подут крак, операция флегмон, помощ
  от Atanasova | 14.08.2017 17:49

  Здравейте, преди месец баща ми се убоде на неустановен предмет, не си е бил тетанус. След дни започна подуване на крака. При първи консурт при хирург му сложиха дренаж и пи антибиотик Зинат. След 5 дни имаше подобрение, но два дни по-късно кракът отново се поду. Влезе в болница, където направиха операция- ексцизия на лезия на тъкан, диагноза в епикризата флегмон на ходилото. Всички изследвания, които му направиха в болницата са в норма- изследваха пълна кръвна картина и урина, както и специално изследване да няма тромб или нещо такова, това изследване го платихме допълнително. След оперяцията на 14-тия ден махнаха конците, защото раната все още не беше затворена. Сега вече раната е ок, но 15 дни след операцията има отток, отгоре на крака и лек отток в глезена. Притеснена съм и незнам дали този отток е нормално да стои толкова време. Сутрин като стане няма отток, но щом започне да се движи се надува. Може ли да е нещо по- сериозно, на какъв лекар да го водим и какви допълнителни изследвания може или трябва да се направят? Моля за помощ, защото вече съм крайно притеснена!

Напиши отговор