Секс и здраве | Хронична Кандида от година и половина

Напиши отговор
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 14.02.2020 10:27

  Искам да си допълня мисълта.....за година и половина обиколих много Акушер гинеколози който не ми помогнаха. Затова питам за микробиолог който да е сигурен .....не ми се иска да обикалям отново и отново .....ясно е че ще се ходи до София при някой Професор или Доцент .....но по сигурно е наистина лекар да ми препоръча отколкото да се ровя в интернет и да правя проучване .... Много благодаря Д-р Цончев наистина искам да се излекувам.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 14.02.2020 10:00

  Здравейте Д-р Цончев благодаря ви че се включихте. Бихте ли ми препоръчали вие лекар микробиолог който да ме излекува. Във отговорите по надолу ми препоръчаха Д-р Андрей Кузманов бихте ли ми препоръчали и вие понеже все пак сте лекар и имате наблюдения върху колегите си. Много Благодаря !
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Доц. д-р Цончев, дм | 13.02.2020 18:27

  Най-добре е в случая да се вземе мнението на микробиолог. Аз в болницата доста често го правя, за това си имаме микробиология, за да си я ползваме... В крайна сметка колегата със специалност микробиология при всички случаи знае повече от мен по въпроса.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 13.02.2020 10:29

  Благодаря за съветите ! Ще изчакам мнението на лекарите във Форума и ще преценя. Надявам се наистина някой лекар да се включи със съвет.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от jerrymaguire | 12.02.2020 18:53

  Да, точно той. Да, доколкото ми е известно той изписва лечение. В лабораториите работят и правят изследвания биолози, които доколкото знам не изписват лечение, а докладват резултати. Но може и да бъркам. Кожен лекар според мен няма да ви свърши работа - пак мое мнение. Кузманов не е обикновен микробиолог, той е специалист по микология. затова и ви насочвам към него. Изчакайте и мнението на лекарите във форума. За сега само с това мога да помогна...
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 12.02.2020 15:59

  Здравей , Искам да попитам за този доктор потърсих го в интернет Андрей Кузманов ли се казва ? Мисля че е същия , но аз незнам дали при Микробиолог дали при Кожен къде да отида гинеколозите вече ги обиколих. В крайна сметка знам че пак ще се стигне до София и не е проблем само че незнам при кой и къде да отида за да не обикалям безцелно сто пъти в София по хиляди лекари който само ще ми взимат пари за прегледи и ще ми изписват свещички и ще ме изпращат в къщи .Искам да отида при човек който наистина да ми помогне .Засега ще потърся още инфо за този доктор след като уточним дали е същия . Микробиолог лекар .....провежда ли лечение ...... познавам такава лекарка която работи в лаборатория и прави само изследвания не лекува....незнам. Много благодаря за ценните съвети , очаквах да се включи и някой лекар със съвет къде да отида и какво да направя понеже и аз вече се обърках.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от jerrymaguire | 11.02.2020 18:15

  За нищо, моля ви, не знам как бих помогнал... В София има един доктор Кузманов - микробиолог-миколог. Специалист е и по БППП, преподавател в МУ и научен сътрудник към БАН. Има инфо за него в нета. За гъбичките доколкото ми е известно е най-добър. Свържете се с него и не пийте никакви лекарства докато не вземете решение за по-нататъшни действия.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 11.02.2020 12:23

  Имам позната лекарка в лаборатория Микробиолог ,но и тя самата се чуди какво е и защо е така .....чудя се какви изследвания да си направя , искат ми бележка от лекар гинеколог за женски полови хормони трябвало в определен ден от месеца да се правят а те гинеколозите ми казват "" Няма смисъл хормоните не са свързани с гъбичките пък и цикалът ти е редовен "" Това е отговорът аз вече половин лекар станах да чета в интернет Благодаря ти още веднъж ........
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 11.02.2020 12:13

  Незнам каква е тази кандида. Сексът отдавна е с презерватив.....и това се случва само в началото на месеца когато съм добре защото след овулацията ми идват гъбичките и тогава е невъзможно .....започвам веднага лечение . При моя мъж кадидата е в устата .....а долу му намериха само бактерия там няма кандида.....изследванията така показаха. Здрав е като бик никави симптоми няма но секретите от изследванията това показаха взехме от устна кухина , уретрален секрет и еякулат ......еякулатът е чист .......секрет уретрален се лекува бактерията . А секрет от устата там има гъбички в изобилие въпреки че пие с мен хапчета за гъбички ........ Не правил орален секс вече ..... но в началото правехме и най вероятно тогава ме е заразил и не мога да се излекувам ........сигурно е станало хронично .......и се повтаря .....Благодаря ти че ми отговаряш аз просто незнам какво да правя .... Нямам други заболявания поне незнам да имам . Мисля да си направя за имунна система и женски хормони ....
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от jerrymaguire | 10.02.2020 19:37

  Каква ще е тази кандида да не се поддава на лечение? Сексът с презерватив ли е? Има ли оплаквания партньорът Ви?
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 09.02.2020 13:57

  Забравих да добавя секрет са ми взимали много пъти и по всяка време на месеца и винаги е гъбички ......
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 09.02.2020 13:56

  Благодаря jerrymaguire Аз също четах за Флажил че се изписва за инфекции а не за гъбички не знам какво точно е имал в предвид лекарят а може би не искат лекарите да се задълбават с откриването на причината за хроничната гъбична инфекция. Незнам какво ще предприема изчаквам да видя как ще ми подейства Флажил изписан ми е 2х1 хапче по време на цикъл 5 дни . Незнам какво ще предприема и при кой ще ходя .... за година и половина ходих на много лекари Гинеколози ......уж все известни но никой до сега не успя да ми помогне. Толкова ли е сложно едни гъбички да се излекуват незнам. И защо никой лекар не му се занимава да се задълбочи с повече изследвания. Спазвам здравословен начин на живот пия витамини и котешки нокът на GNS но гъбичките са налице всеки месец ......
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от jerrymaguire | 09.02.2020 12:56

  Флажил не лекува кандида, поне доколкото аз знам. Активна съставка - метронидазол. Имам наблюдения, че се изписва на сляпо, когато не може да се открие причинителя на рецидивиращата инфекция, най-често поради некадърност. Лошото е, че този антибактериален и антипротозоен препарат се пие по определена схема за различните причинители и лечение на сляпо, без да е съобразена правилната дозировка и продължителност, би довело до резистентност. Ако ще търсите още мнения от лекари, по-скоро изчакайте с лечението, потърсете мнението на микробиолози и специалисти по болести предавани по полов път. И още нещо - има значение в кой етап от месечния цикъл на жената се взима секрета - колко дни след кървенето или колко дни преди къвренето. Това също е важно. ДНК-тестовете също се водят достоверни, но има не малко случаи на фалшиво отрицателни резултати. Културелният метод е златен стандарт, стига да са спазени изискванията за времето от взимане до посяване, както и температурата на транспортиране.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 09.02.2020 10:38

  Здравей ....аз незнам какво да правя вече очаквам да ми дойде цикъл след няколко дена за да започвам да пия Флажил 2 х 1 и незнам как ще ми подейства изобщо понеже прочетах че е за инфекции и бактерии..... Може би този доктор от Пловдив последния ми преглед е искал да потуши инфекцията с този Флажил ?? Незнам ...... всеки месец пия хапчета за гъбичките и те на другия месец пак се появяват и аз живея с надежда че няма да се появят отново ......това е като омагьосан кръг .
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от jerrymaguire | 09.02.2020 10:01

  Според мен да ходите на преглед, докато се лекувате не е правилно, но нека все пак д-р Цончев изкаже мнение по този въпрос.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 09.02.2020 09:38

  Забравих да добавя че по нашумелите имена на Лекарите не работят със здравна каса а е хубаво да е с направление понеже някой изследвания могат да се изследват по здравна каса. Всъщност аз с направление съм ходила само в Ямбол на лекар навсякъде другаде си плащам .... Доста средства отделихме но засега без резултат. Предстой ми сега да пия Флажил 2х1 изписан ми от последния лекар в Пловдив за него незнам как ще ми подейства още понеже ми е изписан по време на цикъл. Благодаря ви още веднъж извинявам се ако понякога пиша по объркано но съм притеснена .
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 09.02.2020 09:27

  Здравейте Д-р Цончев. Няма значение с направление или частно, но аз вече от година и половина обикалям лекарите и не виждам никаква промяна незнам на какво се дължи това мое състояние и от какво се отключи както и къде да отида за да ми се обърне внимание и да се направят всички необходими изследвания. Всички изписват лекарства и свещички а никой не ми казва на какво се дължи това състояние и защо имам гъбички и каква е причината? Благодаря ви много очаквам отговор.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Доц. д-р Цончев, дм | 08.02.2020 16:09

  С направление или на частно?
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:47

  Много се извинявам че така се наложи да публикувам ,но бях написала предварително всичко и не ми стигна мястото . Моля всички потребители и лекари които може да ми помогне ще съм много благодарна. Последното което направих е ,че отидах на доста известен Гинеколог в Пловдив обясних пак всичко и той ми каза че лечението не е достатъчно. Изписа ми Флажил 250мг 2 Х 1 таблетка по време на цикъла за 3 месеца Био култ Кандеа пак за три месеца по едно на ден и пак свещички Гино певарил през два дни по една свещичка от 14 ден на цикъла понеже му казах че течението ми идва след овулация . Досега Флажил не съм пила и незнам как ще ми подейства тази схема .Питах какви други изследвания трябва да се направят женски полови хормони и други ,но той каза че не трябва за сега схемата щяла да подейства. Без да си втълпявам имам чувството че нещо стой зад тези гъбички и незнам какво е . Ще съм благодарна на всеки който може да помогне може да ми пишете и на меила : mariana_2007@abv.bg
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:29

  Да ми кажете къде да отида при кой лекар за да ми обърне внимание и да направи всичко необходимо.Аз съм готова да направя всичко което е необходимо. Излишно е да казвам че хигиената е на високо ниво -дезинфекция на всички кърпи и бельо , ползвам интимен гел - Уриаж от аптеката. Искам живея просто един нормален живот без гъбички ..... Очаквам вашата помощ . Благодаря предварително много.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:27

  .отчаяна съм вече .Миналата година си правих кръвна картина за да проверя кръвната ми захар - 4.5 хемоглобин 140 хормони ТСХ и ФТ4 и те в норма . Друго не съм правила за сега . Личната ми лекарка ми препоръча да си взема всички изследвания и да отивам в София или Пловдив където да ме поемат и да ме изследват подробно и да ми обърнат внимание. Незнам къде да отида и при кой след като всеки ми изписва свешички и ме преща в къщи а аз изскам да се излекувам и незнам каква е причината за тези гъбички .....Всички ми казват нищо няма ,но за да има гъбички има проблем някъде в организмът ....дори и моят мъж да ме е заразил трябваше до сега да съм се излекувала след толкова хапчета против гъбички . Искам да отбележа ,че съм сравнително здрав човек не пия лекарства (с изключение за гъбичките ) пия витамини и имуностимулант - Котешки нокът водя здравословен начин на живот. Женски полови хормони никои не ми е изследвал все още ...незнам какво да правя искам да се излекувам моля да помогнете.
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:26

  Направиха ми ДНК тест които бил най доброто в момента изолираха ми Гъбички отново Кандида Главрата и бактерии.Колпоскопия също ми правиха и там беше чисто всичко нормално . Обикновенно на всички секрети ми излизат Кандида Албикантс но лекарят ми обясни ,че те се видоизменят. Всичко друго на теста беше отрицателно - Вирусни и др. Заболявания. Отново свещички Клотримазол и Флуомизин и след 20 дена секрет и отново съм с гъбички Кандида Албикантс бактериите съм ги излекувала Предположих че моя мъж може да отиде и той на кожен лекар и да се изследва. Изолираха муКандида Албикант в устната кухина явно е от там ...заразата след взет секрет и уретрален секрет в уретера има бактерия която лекуваме в момента . Изследване не еякулат също направихме и там беше чисто. Кожният лекар ми обясни че е напълно възможно при орален секс той да ми предава гъбичките на мен от неговата устна кухина. И това спряхме да правим но гъбичките не минават и не минават .........отчаяна съм вече .Миналата година
 • RE: Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:24

  Взимат ми секрет и винаги се изолорат Гъбички Кандина Албикантс., нямам кисти миоми ранички нищо друго така казваха всички лекари и ми изписваха свещички и хапчета за гъбички за мен и за моя мъж също. Искам да отбележа че съм си поставяла всички видове свещички които ги има на българския пазар и хапчетата също - Ломексин, Клотримазол, Положинскс , Гиназол ,Гино певарил , Миковак , Флажил , и т.н. - за пиене - Мико Макс , Кандизол , Дифлукан , Низорал 10 дена през 6 часа по едно и т.н. Решихме да ползваме презерватив гъбичките малко намаляха ,но изфекцията я има пак всеки месец . Реших да отида до София при един известен професор Гинеколог. Професорът много любезно ме върна и ми обясни че не може да ме поеме и да пътувам непрекъснато Ямбол- София понеже има много изследвания които трябва да се направят и ме посъветва да си намеря лекар в моя регион който да ми обърне внимание и да поеме моя случай . Реших да потърся и ме насочиха в Стара Загора пак известен Гинеколог - Направиха ми
 • Хронична Кандида от година и половина
  от Mariana | 08.02.2020 10:22

  Здравейте , уважаеми лекари и Пише ви една отчаяна жена на 42 години съм казвам се Мариана от Ямбол.Имам гинекологичен проблем който не мога да разреша от година и половина вече и затова реших да ви помоля за помощ понеже вече незнам какво да предприема. Страдам от Вагинални гъбички - Кандида Албикантс от година и половина и не мога да се излекувам. От две години съм на втори брак и преди това години наред не съм водила никакъв полов живот.Никога не съм имала преди това гъбички . Със започването на половия ми живот се появиха и гъбичките. Всеки месец съм с гъбички след като ми приключи цикалът и започнем да водим полов живот след 10 дена имам гъбички , щипане ,парене ,сърбеж и дискомфорт. Помислих си , че причината е в мен и започнах да ходя на Акушер гинеколог за да се лекувам. За тази една година съм обиколола лекари в Ямбол, Сливен , Стара Загора и Бургас . Взимат ми секрет и винаги се изолорат Гъбички Кандина Албикантс., нямам кисти миоми ранички нищо друго така казваха всич

Напиши отговор