Секс и здраве | Притеснение за ХИВ

Напиши отговор
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 16.08.2016 21:13

  Oтговор "Nelogi4na": [quote="Johnny Ne"]Да попитам само, каква е разликата между хив 1 и хив 2 ? И при бързите тесове за хив и двата ли могат да бъдат открити или само единия ?(тоест другия да остане неоткрит) Другото, което искам да питам е, ако човек има вроден имунен дефицит или автоимунно заболяване, след колко време от контакта трябва да си направи тест, за да е достоверен ? (Питам за вродения имунен дефицит, защото като си правих последно изследвания имах по-висок хемоглобин, а за имунен дефицит съм чел, че човек има ниски нива на имуноглобулин G или някакви подобни).
  ХИВ 1 и ХИВ 2 са посто 2 щама на един и същи вирус. Както например грипа има няколко ХИВ 2 е африканския тип, който почти не е разпространен извън западна Африка. Смята се че при него СПИН настъпва по - късно и при него смъртността е по - ниска. Тестовете откриват едновременно ХИВ 1 и 2. При автоимунно заболяване, образуването на антителата може да се забави до 3 месец. Така че на тест е хубаво да се отиде след 3 месец от рисков контакт.[/quote] А за вродения имунен дефицит, пак ли трябва да минат 3 месеца от контакта за да се направи тест, или повече ?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Georgi Ivanov | 16.08.2016 17:10

  Аз мисля че се страхуваш на празно и съм сигурен че си негативна,НО кофтито е че и ти като много други в това число и аз ти е влезнала мухата за ХИВ в главата и това май няма лечение :( аз имах много симптоми да не ти казва какви че ще ги намериш и при теб,но проклетите тестове ми казват че съм негативен (4 ТЕСТА ВЕЧЕ) и аз отказвам да им повярвам. моя съвет е: първо си пусни тест,после се напий здраво с някоя приятелка, сподели някой това бреме, и ще си ОК до следващата настинка при която ще се запиташ това дали не е ХИВ. Успех с теста :)))) и повече позитивни емоцииии
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от На Димитър Малката | 16.08.2016 16:14

  Здравейте,на 23 години жена ,165,45кг.Януарисе изследвах за ХИВ и беше отрицателен резулата.Но малко след това имах рисков контакт,с мъж роден 1988.Твърдеше,че не е болен,и му се вързах.Нито съм дигала температура нито нищо,но от Юли месец почнаха едни проблеми ,постоянно мисля за това,не ми излиза от акъла.Изкарах един летен вирус с гадене в началото на Юли,после към края на Юли имах болно гърло,отпадналост,кашлица,хрема и много се наплаших.Всичко мина,само кашлицата остана отидох на лекар и каза Бронхит,пих антибиотик и всичко беше наред.но мисълта за това че може този да ме е заразил,не ми дава мира.Опитвам се да не го мисля,но не мога.Преди 3 дена бях с леки болки в гърлото,веднага взех Трахизан,оправи се,2 дена спах на отворен прозорец и носа ми тече днес,но аз синабивам филми,че може да е симптоми на ХИв.Чувствам една пречка при преглъщане,мисълта за тази болест ме кара да настръхвам постоянно,като страхови атаки,нервен стомах,ям си нормално,на слънце ми е по изморено,иначе си спя нормално,температура ми е нормална,пусках кръвна картина,показателите са добре,единствено Хемоглобина е 126,при долна граница 120,кръвното налягане ми е ниско 80 на 50,понякога 100на 70,90 на 50 и такива неща.Много съм притеснена,накупила съм си ехинацея,сок от нони,витамини и някакви билки,ще се побъркам вече.Дали някой от тези симптоми,могат да са на хив,много ме е страх.И наистина ли има лечение,което спира възпроизводството на вируса и болните могат да живея добре с нормална продължителност.Момчето,с което спах си работи,на външен вид здрав мъж,работи си вече 4 години в една фирма ,където ги изследват всяка година,но не за хив,казва че никога е нямал проблеми.Но мисподе ли че с повечето си гаджета,го е правел без презерватив,което отключи моят страх .€Нямам сили,да отида до кабкис кабинет,по добре да живея в неизвестност,отколкото да науча смъртната си присъда ,вече кошмари сънувам с тази болест :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 15.08.2016 18:00

  Да, точно така :) Само кръв, преякулат, семенна и вагинална течност и секрети съдържащи кръв са опасни.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Александър Жеглов | 14.08.2016 14:14

  Oтговор "Nelogi4na": [quote="siracusa"]Добър ден на всички. Имам един въпрос относно как става заразяване с хив. Знам, разбира се, че той се съдържа най-много в кръвта, спермата и вагиналната течност, лимфата, кърмата и т.н., и може да стане заразяване ако някоя от тези течности попадне на отворена рана, бъде погълната, влезе в контакт с лигавица, а също и при необезопасен сексуален контакт. Също съм чел, че слюнката, потта, урината, изпражненията, сълзите и т.н не са заразни(за секретите, които се отделят при кашляне и кихане не съм сигурен, и ще бъда благодарен ако ми отговорите и за тях :) ). Та като цяло въпроса ми е , ако някое от тези течности, слюнка, пот, сълзи, урина, изпражнения и т.н.(за последните 2 може да е пресилено от моя страна :) ) влезе в контакт с отворена рана(било то на венците, или вън от устата), влезе в устата или бъде глътната, ще има ли риск от заразяване ? Благодаря предварително.
  Секретите които се отделят при кихане и кашляне също не са заразни, освен ако не съдържат кръв. От всичко изброено /дори в случай че бъдат погълнати/ само изпражненията и урината биха могли да са заразни, и то ако съдържат кръв.[/quote] Тоест всички тези слюнка, пот, сълзи, урина, изпражнения и секретите ,които се отделят при кашляне и кихане, дори да бъдат погълнати, да влезнат през отворена рана или да влезнат в контакт с лигавица, така човек не може да се зарази, нали ?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 14.08.2016 05:02

  Oтговор "siracusa": Добър ден на всички. Имам един въпрос относно как става заразяване с хив. Знам, разбира се, че той се съдържа най-много в кръвта, спермата и вагиналната течност, лимфата, кърмата и т.н., и може да стане заразяване ако някоя от тези течности попадне на отворена рана, бъде погълната, влезе в контакт с лигавица, а също и при необезопасен сексуален контакт. Също съм чел, че слюнката, потта, урината, изпражненията, сълзите и т.н не са заразни(за секретите, които се отделят при кашляне и кихане не съм сигурен, и ще бъда благодарен ако ми отговорите и за тях :) ). Та като цяло въпроса ми е , ако някое от тези течности, слюнка, пот, сълзи, урина, изпражнения и т.н.(за последните 2 може да е пресилено от моя страна :) ) влезе в контакт с отворена рана(било то на венците, или вън от устата), влезе в устата или бъде глътната, ще има ли риск от заразяване ? Благодаря предварително.
  Секретите които се отделят при кихане и кашляне също не са заразни, освен ако не съдържат кръв. От всичко изброено /дори в случай че бъдат погълнати/ само изпражненията и урината биха могли да са заразни, и то ако съдържат кръв.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Александър Жеглов | 13.08.2016 14:49

  Добър ден на всички. Имам един въпрос относно как става заразяване с хив. Знам, разбира се, че той се съдържа най-много в кръвта, спермата и вагиналната течност, лимфата, кърмата и т.н., и може да стане заразяване ако някоя от тези течности попадне на отворена рана, бъде погълната, влезе в контакт с лигавица, а също и при необезопасен сексуален контакт. Също съм чел, че слюнката, потта, урината, изпражненията, сълзите и т.н не са заразни(за секретите, които се отделят при кашляне и кихане не съм сигурен, и ще бъда благодарен ако ми отговорите и за тях :) ). Та като цяло въпроса ми е , ако някое от тези течности, слюнка, пот, сълзи, урина, изпражнения и т.н.(за последните 2 може да е пресилено от моя страна :) ) влезе в контакт с отворена рана(било то на венците, или вън от устата), влезе в устата или бъде глътната, ще има ли риск от заразяване ? Благодаря предварително.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 13.08.2016 01:05

  Oтговор "Johnny Ne": Да попитам само, каква е разликата между хив 1 и хив 2 ? И при бързите тесове за хив и двата ли могат да бъдат открити или само единия ?(тоест другия да остане неоткрит) Другото, което искам да питам е, ако човек има вроден имунен дефицит или автоимунно заболяване, след колко време от контакта трябва да си направи тест, за да е достоверен ? (Питам за вродения имунен дефицит, защото като си правих последно изследвания имах по-висок хемоглобин, а за имунен дефицит съм чел, че човек има ниски нива на имуноглобулин G или някакви подобни).
  ХИВ 1 и ХИВ 2 са посто 2 щама на един и същи вирус. Както например грипа има няколко ХИВ 2 е африканския тип, който почти не е разпространен извън западна Африка. Смята се че при него СПИН настъпва по - късно и при него смъртността е по - ниска. Тестовете откриват едновременно ХИВ 1 и 2. При автоимунно заболяване, образуването на антителата може да се забави до 3 месец. Така че на тест е хубаво да се отиде след 3 месец от рисков контакт.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 12.08.2016 20:11

  Да попитам само, каква е разликата между хив 1 и хив 2 ? И при бързите тесове за хив и двата ли могат да бъдат открити или само единия ?(тоест другия да остане неоткрит) Другото, което искам да питам е, ако човек има вроден имунен дефицит или автоимунно заболяване, след колко време от контакта трябва да си направи тест, за да е достоверен ? (Питам за вродения имунен дефицит, защото като си правих последно изследвания имах по-висок хемоглобин, а за имунен дефицит съм чел, че човек има ниски нива на имуноглобулин G или някакви подобни).
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 23.07.2016 23:06

  Слюнката, както и сълзите и урината, и потта, по никакъв начин не е заразна. Заразни са само половите течности /сперма и вагинален секрет/ и кръв.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 23.07.2016 12:30

  Oтговор "Nelogi4na": Всичко по - горе изброено е вярно. А относно въпросите ти, на първия вече отговорих, няма нужда да го правя по 10 пъти. Вторият въпрос - би имало известен риск ако барманът е намазал цигарата с кръв или се е изпразнил върху нея, и ти е я дал 40 сек след като го е направил. Божеее, защо ме караш да говоря глупости? Няма риск в описаната ситуация и точка. Няма ли кръв или полови течности, няма инфектиране. Да, пушенето увеличава риска от ХИВ инфекция....ако се пуши веднага след секс без презерватив :lol:
  Само забравих да кажа, че понякога като си мия зъбите ми тече кръв от венците, и когато са ми напукани устните ми се образуват малки ранички от които също тече кръв. Мисълта ми е, ако по цигарата е имало чужда слюнка, или нещата които се отделят при кихане или кашляне, или дори ако е имало и сълзи,поради проблемите с венците ми или устните ми ще има ли някакъв риск ? Извинявам се че пак питам някви тъпи неща, но миналото лято имах големи притеснения и просто не искам да ги имам и това лято.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 19.07.2016 00:03

  Всичко по - горе изброено е вярно. А относно въпросите ти, на първия вече отговорих, няма нужда да го правя по 10 пъти. Вторият въпрос - би имало известен риск ако барманът е намазал цигарата с кръв или се е изпразнил върху нея, и ти е я дал 40 сек след като го е направил. Божеее, защо ме караш да говоря глупости? Няма риск в описаната ситуация и точка. Няма ли кръв или полови течности, няма инфектиране. Да, пушенето увеличава риска от ХИВ инфекция....ако се пуши веднага след секс без презерватив :lol:
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 18.07.2016 22:42

  Здравейте на всички. Попаднах на тези неща за хив в интернет и искам да попитам дали са верни. Добре проучено е, че ХИВ е неустойчив вирус, който не живее дълго време извън тялото. ХИВ не е вирус, който се пренася по въздуха или чрез храна. ХИВ съществува в кръвта, семенната течност или вагиналните секрети на заразен човек и може да бъде предаден по време на вагинален, орален или анален секс без предпазни средства, чрез употреба на общи игли или от майката на плода.Слюнката, сълзите, потта,урината и изпражненията не са заразни. От ХИВ/СПИН не можем да се заразим: Чрез ръкуване, прегръдка или целувка Чрез кашлица и хрема При използване на обществен телефон При посещение в болница ако преди това е имало ХИВ позитивен От обща храна, прибори за хранене и чаши При използване на бани и тоалетни При използване на обществени плувни басейни При ухапване от комар или други насекоми При работа, социални контакти или съжителство с ХИВ-позитивни хора Имам 3 въпроса. Щом вируса не се пренася по въздуха или чрез храната, използването на общи прибори и чаши не е заразно, и човек не може да се зарази чрез кихане и кашляне, и слюнката и не е заразна, може ли да се каже, че ситуацията, която описах по-горе(с вземането на цигарата) е лишена от всякаква опасност от заразяване и следователно мога да съм спокоен ? Другият ми въпрос е: Какви фактори трябва да са на лице, за да може от подобна ситуация да има някакъв риск ? (Въпросът ми е чисто хипотетичен, разбира се.) Третият ми въпрос е по-скоро от недоумение. Четох някъде из интернета, че пушенето на цигари увеличава риска от хив-инфекция. Съмнявам се, че има връзка между двете, но се пак искам да се уверя. Благодаря предварително и извинете за пекалено дългия въпрос.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 14.07.2016 18:01

  ХИВ не се предава по този начин.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 13.07.2016 21:34

  Добър ден. Извинете за предстоящия глупав въпрос, но просто преди време имах доста големи притеснения относно хив, които в последствие се оказаха неоснователни. Преди време като бях в един бар, си взех от бармана една цигара. Знам, че вируса не се предава при социални контакти, но все пак не знам дали пушенето на цигари се характеризира като такова. Както и да е. Ако хипотетично е докоснал частта от цигарата, която се вкарва в устата и се пуши, има ли някаква опасност ? Пак казвам, че знам, че ми е глупав въпроса, но очаквам отговори лишени от сарказъм. Благодаря предварително.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 12.07.2016 14:06

  Oтговор "Johnny Ne": [quote="Nelogi4na"][quote="Johnny Ne"]Ще може ли и на мен да дадеш отговор ?
  И какъв отговор очакваш? Казах ти вече че когато се взима кръв за бърз тест е достатъчна и една съвсем мъничка капка. Не могат да ти вземат по - малко кръв от необходимото, невъзможно е.[/quote] Еми помислих че искаш да доуточня какъв е бил теста, понеже си мислех, че малките, бързите тестове също се водят Елайза. Затова.[/quote] Елайза са единия вид тестове, другите са бързите. За резултат от Елайза се чака няколко часа /в частна лаборатория/ или няколко дни /в КАБКИС/, докато бързите стават за 10 - 20 мин. За Елайза кръв се взима от вената по-голямо количество, а за бързите от пръста и дори 1/2 капка е достатъчна. Иначе и двата теста са еднакво точни след 40 ден от рисковия контакт.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 11.07.2016 23:52

  Oтговор "Nelogi4na": [quote="Johnny Ne"]Ще може ли и на мен да дадеш отговор ?
  И какъв отговор очакваш? Казах ти вече че когато се взима кръв за бърз тест е достатъчна и една съвсем мъничка капка. Не могат да ти вземат по - малко кръв от необходимото, невъзможно е.[/quote] Еми помислих че искаш да доуточня какъв е бил теста, понеже си мислех, че малките, бързите тестове също се водят Елайза. Затова.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 11.07.2016 22:58

  Oтговор "Johnny Ne": Ще може ли и на мен да дадеш отговор ?
  И какъв отговор очакваш? Казах ти вече че когато се взима кръв за бърз тест е достатъчна и една съвсем мъничка капка. Не могат да ти вземат по - малко кръв от необходимото, невъзможно е.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 11.07.2016 19:25

  Ще може ли и на мен да дадеш отговор ?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Хоуп | 11.07.2016 17:09

  Oтговор "Nelogi4na": Нямаш поводи за притеснение. Кондомът е покривал главата, което значи че няма как да са проникнали полови течности във вагината ти /семенна течност или преякулат/ и ако не е имало кръв по пениса на момчето /тоест да е имал отворена рана/ значи няма никакъв проблем. Сега най - лесно се настива с тези климатици, вентилатори, отворени прозорци и пр. Антибиотик никога не трябва да се взима по - малко от 7 дни за да може да се натрупа в организма и да действа по - дълго. Ако се взима по - кратко време най - много да станеш резистентна към този вид, или цялата група /т.нар. кръстосана резистентност/. С антибиотика взимала ли си пробиотик? Ако не си, очаквай да ти поникнат гъбки, орална или вагинална Кандидоза. Съвсем нормална реакция на организма след прием на антибиотик, тъй като антибиотика убива както болестотворните, така и добрите бактерии които предпазват от Кандида.
  Мерси много, Нелогична! Всички в този форум трябва да са ти много благодарни за това, което правиш! Днес отидох да си направя тест на "Дондуков 67" и е очаквано отрицателен, което още повече засили убеждението ми, че съм откачена хипохондричка. Жената беше невероятно мила и ме просветли за неща, с които дори моята хипохондрична и презаинтеросована от здравна тематика личност не беше запозната. Въпреки че дадох 8 лева( толкова е теста, тък като вече е изтекла безплатната програма, въпреки, че имало и места, където още е безплатна ), останах доволна. Препоръчвам отзи кабинет на Дондуков, много мило отношение. Развих алергия към антибиотици( някои), тъй като моята лична лекарка за каквото и да идех при нея като малка ми изписваше все един и същ, винаги съм се лекувала с антибиотик, дори и в случаите, когато е можело без. Пълна безотговорност от нейна страна и затова сега аз си патя. Такива ни лекарите, такова ни и здравеопазването.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 11.07.2016 14:28

  Oтговор "Edna_": Мога ли да си направя бърз тест в майчин дом на 63 ден и да е достоверен?
  Да, теста след 40 ден от рисков контакт е достоверен.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 11.07.2016 14:28

  Нямаш поводи за притеснение. Кондомът е покривал главата, което значи че няма как да са проникнали полови течности във вагината ти /семенна течност или преякулат/ и ако не е имало кръв по пениса на момчето /тоест да е имал отворена рана/ значи няма никакъв проблем. Сега най - лесно се настива с тези климатици, вентилатори, отворени прозорци и пр. Антибиотик никога не трябва да се взима по - малко от 7 дни за да може да се натрупа в организма и да действа по - дълго. Ако се взима по - кратко време най - много да станеш резистентна към този вид, или цялата група /т.нар. кръстосана резистентност/. С антибиотика взимала ли си пробиотик? Ако не си, очаквай да ти поникнат гъбки, орална или вагинална Кандидоза. Съвсем нормална реакция на организма след прием на антибиотик, тъй като антибиотика убива както болестотворните, така и добрите бактерии които предпазват от Кандида.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 09.07.2016 18:07

  Относно самото място на тестване, ако не се лъжа, на ул. "Враня" както и на ул."Цар Самуил" са единствените КАБКИСИ в София, където тестването е безплатно. Тестовете бяха от онези малките правоъгълните плочици, където се взима кръв от пръста. Теста си излезе отрицателен(слава Богу), което означава че е извършен правилно, но все пак ми се видя, че капката кръв беше малка.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Хоуп | 09.07.2016 16:52

  Мога ли да си направя бърз тест в майчин дом на 63 ден и да е достоверен?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 09.07.2016 14:53

  Относно самото място на тестване, ако не се лъжа, на ул. "Враня" както и на ул."Цар Самуил" са единствените КАБКИСИ в София, където тестването е безплатно. Тестовете бяха от онези малките правоъгълните плочици, където стават за 10-20 минути (не съм сигурен точно колко време отнемат) и се взима кръв от пръста. Теста си излезе отрицателен(слава Богу), което означава че е извършен правилно, но все пак ми се видя, че капката кръв беше прекалено малка.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 08.07.2016 01:05

  Въпроси 1 и 2: не, няма да повлияе. Нито тревичката, нито веднъж приетия кокаин, нито евентуалната Лаймска болест. Въпрос 3: не споменаваш какъв е бил тестът. Ако е бил от бързите за него е достатъчна и една съвсем мъничка капчица. Ако е бил Елайза тогава кръвта за изседване би трябвало да е много повече. Ама и ти къде си намерил да се изследваш...баш във Враня
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Виктор Романенко | 07.07.2016 23:37

  Здравейте на всички. Искам да попитам няколко въпроса. 1.Направих си тест за хив 7-8 месеца след контакта, и ми беше отрицателен. 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди тест употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца).(Вечерта преди теста пих тайлол хот). Това ще повлияе ли на теста, като се има в предвид, че интравенозните наркомани използват много по-тежки наркотици и все пак ги откриват ? 2.Преди време ме охапа комар и има съмнения за лаймска болест. Ако хипотетично съм се заразил от този комар, то лаймската болест ще повлияе ли на теста на хив като например да даде някой фалшив резултат ? 3.Ами при последния ми тест в кабкиса на ул. "Враня", ми направи впечатление, че жената там ми взе една много малка капка кръв и каза, че е достатъчна. Теста си излезе отрицателен, както съм споменал в началото. За сравнение, в други кабинети, със същия тест, са ми взимали малко-повече кръв. Не казвам, че жената не разбира от работата си, но ще се радвам ако обясните малко. Това са ми въпросите. Очаквам бързи отговори. Благодаря предварително.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 29.05.2016 22:52

  Oтговор "partizan": Ами просто жената там ме накара да чакам цели 20 мин, за да ми каже резултата. Наистина в крайна сметка ми каза, че ми е отрицателен, и че нямам от какво да се притеснявам, но все пак... А отностно вродения имунен дефицит и автоимунното заболяване, тест на 11-ти месец е достатъчен, нали ?
  Оооо, даже е предостатъчен. Тест при автоимунни заболявания се прави на 3 месец след рисковия контакт. А това за 20 мин., жената просто лееекинко се е престарала в чакнето, да не би да се позитивира случайно :lol: Добре че не те е накарала 1 час да чакаш :lol:
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 23.05.2016 18:34

  Ами просто жената там ме накара да чакам цели 20 мин, за да ми каже резултата. Наистина в крайна сметка ми каза, че ми е отрицателен, и че нямам от какво да се притеснявам, но все пак... А отностно вродения имунен дефицит и автоимунното заболяване, тест на 11-ти месец е достатъчен, нали ?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от iva | 22.05.2016 23:04

  Oтговор "Nelogi4na": [quote="iveto565"]здравейте на коя седмица бързия тест за хив е 100% сигурен без значение дали имаш други заболяваня или си венозен наркоман и тн
  Ако човек е венозен наркозависим, и пр. тогава трябва да отиде на тест на 3 месец за най - сигурно. Тогава теста ще е сигърен.[/quote] Демек като минат 12 седмици (84 дни)
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 22.05.2016 16:43

  Oтговор "iveto565": здравейте на коя седмица бързия тест за хив е 100% сигурен без значение дали имаш други заболяваня или си венозен наркоман и тн
  Ако човек е венозен наркозависим, и пр. тогава трябва да отиде на тест на 3 месец за най - сигурно. Тогава теста ще е сигърен.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 22.05.2016 16:40

  Oтговор "partizan": Здравейте от мен. Може да се каже, че аз съм един от тези филмари, които понякога пишат в сайта. На 1-ви юни миналата година имах сексуален контакт с проститутка. Презервативът не се е късал, но като си изкарвах члена, той малко се нави нагоре(главичката си остана покрита). И оттогава се започна със притесненията. Направих си няколко теста включително и на 9-ти месец след контакта, който беше дуо в националтата потвърдителна лаборатория на булевард "Столетов". Последният ми беше на 10 май, което прави 11 месеца и 9 дни от контакта в кабкиса на ул. "Враня". Там ме накараха да чакам 20 минути, а на други места още на 3-тата минута ми казваха, че е отрицателен. Причината за тези тестове са едни мои притеснения. Понякога употребявам марихуана, като преди последния тест не бях пушил от около 3 седмици. Това по някакъв начин, ще попречили на анти-телата да бъдат прихванати от теста ? Друго, което ме притеснява, са становищата за вроден имунен дефицит и автоимунно заболяване, при което трябвало да се чака 6 месеца. Ако хипотетично имам тези неща, този тест на 11-ти месец окончателен и 100 %-ов ли е ? Четох в някакъв бг сайт, как един тъпанар каза че е хубаво теста да се направи на 3 и 6 месец, че дори и след 1 година, но според мен това са глупости. Както и да е. Очаквам бързи и сериозни отговори.
  11 месеца след контакта си бил на тест и все още си притеснен? Това вече си е як филм, направо ще биеш Хичкок по точки. Марихуаната няма общо с теста, тя не му пречи. Дишай спокойно, нищо ти няма
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 20.05.2016 21:27

  Здравейте от мен. Може да се каже, че аз съм един от тези филмари, които понякога пишат в сайта. На 1-ви юни миналата година имах сексуален контакт с проститутка. Презервативът не се е късал, но като си изкарвах члена, той малко се нави нагоре(главичката си остана покрита). И оттогава се започна със притесненията. Направих си няколко теста включително и на 9-ти месец след контакта, който беше дуо в националтата потвърдителна лаборатория на булевард "Столетов". Последният ми беше на 10 май, което прави 11 месеца и 9 дни от контакта в кабкиса на ул. "Враня". Там ме накараха да чакам 20 минути, а на други места още на 3-тата минута ми казваха, че е отрицателен. Причината за тези тестове са едни мои притеснения. Понякога употребявам марихуана, като преди последния тест не бях пушил от около 3 седмици. Това по някакъв начин, ще попречили на анти-телата да бъдат прихванати от теста ? Друго, което ме притеснява, са становищата за вроден имунен дефицит и автоимунно заболяване, при което трябвало да се чака 6 месеца. Ако хипотетично имам тези неща, този тест на 11-ти месец окончателен и 100 %-ов ли е ? Четох в някакъв бг сайт, как един тъпанар каза че е хубаво теста да се направи на 3 и 6 месец, че дори и след 1 година, но според мен това са глупости. Както и да е. Очаквам бързи и сериозни отговори.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от iva | 20.05.2016 16:24

  здравейте на коя седмица бързия тест за хив е 100% сигурен без значение дали имаш други заболяваня или си венозен наркоман и тн
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Йоан Василев | 20.05.2016 02:14

  Здравейте от мен. Може да се каже, че аз съм един от тези филмари, които понякога пишат в сайта. На 1-ви юни миналата година имах сексуален контакт с проститутка. Презервативът не се е късал, но като си изкарвах члена, той малко се нави нагоре(главичката си остана покрита). И оттогава се започна със притесненията. Направих си няколко теста включително и на 9-ти месец след контакта, който беше дуо в националтата потвърдителна лаборатория на булевард "Столетов". Последният ми беше на 10 май, което прави 11 месеца и 9 дни от контакта в кабкиса на ул. "Враня". Там ме накараха да чакам 20 минути, а на други места още на 3-тата минута ми казваха, че е отрицателен. Причината за тези тестове са едни мои притеснения. Понякога употребявам марихуана, като преди последния тест не бях пушил от около 3 седмици. Това по някакъв начин, ще попречили на анти-телата да бъдат прихванати от теста ? Друго, което ме притеснява, са становищата за вроден имунен дефицит и автоимунно заболяване, при което трябвало да се чака 6 месеца. Ако хипотетично имам тези неща, този тест на 11-ти месец окончателен и 100 %-ов ли е ? Четох в някакъв бг сайт, как един тъпанар каза че е хубаво теста да се направи на 3 и 6 месец, че дори и след 1 година, но според мен това са глупости. Както и да е. Очаквам бързи и сериозни отговори.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 06.05.2016 10:54

  Oтговор "thenfu": Хора правих секс с презерватив с една проститутка за 2 мин,защото от вагината и презерватива стана целия бял и миришеше ужасно(за това и прекратих акта) но преди да сваля презерватива го избърсах с мокра кърпа и без да се съобразя със същата кърпа избърсах пениса...та въпроса ми е: може ли по този начин да се заразя? Моля ви да ми отговорите много се изплаших като се замислих. Nelogi4na моля те ти да ми отговориш :cry:
  Не, по този начин инфектиране с ХИВ не възможно. Но могат да се пипнат други ППИ, за щастие лечими. Направи си тестове за Гонорея, Кандидоза и пр.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Ventsi | 04.05.2016 16:54

  Хора правих секс с презерватив с една проститутка за 2 мин,защото от вагината и презерватива стана целия бял и миришеше ужасно(за това и прекратих акта) но преди да сваля презерватива го избърсах с мокра кърпа и без да се съобразя със същата кърпа избърсах пениса...та въпроса ми е: може ли по този начин да се заразя? Моля ви да ми отговорите много се изплаших като се замислих. Nelogi4na моля те ти да ми отговориш :cry:
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Lady Boss | 05.04.2016 16:52

  Митко, нищо не пречи да си направиш отново. Нищо не губиш.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от иван | 04.04.2016 10:59

  бърз тест на 45ти ден който е отрицателен в кабкис означава ли че всичко е наред или пак да си правя на 3ти месец :roll:
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от д-р Цончев | 23.01.2016 16:05

  Те все ги измислят по-бързи и по-бързи.... знае ли човек какво са използвали. Не ми се вярва да са я преметнали жената....
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Биляна | 18.01.2016 20:30

  Ами сигурна съм, че бях две минути. Засичах. И беше лекар. За това за всеки случай си пуснах още един тест в друга лаборатория. И той също излезна отрицателен. Благодаря за отговора все пак.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 18.01.2016 19:45

  Oтговор "Bibsy": Днес си направих бърз тест за хив. Притеснява ме фактът, че много бързо ми казаха резултата. За по-малко от 2 минути. Това нормално ли е? Моля помогнете.
  Ееее, чак пък 2 мин. Тази лаборантка колкото и да не си разбира от работата за 2 мин. няма как да е станал теста. Така ти се е сторило.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от д-р Цончев | 18.01.2016 18:39

  За това се казва бърз тест. В коя лаборатория го правихте?
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Биляна | 18.01.2016 09:53

  Днес си направих бърз тест за хив. Притеснява ме фактът, че много бързо ми казаха резултата. За по-малко от 2 минути. Това нормално ли е? Моля помогнете.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Stanimir | 12.01.2016 18:02

  Здравейте на всички, Случаят ми е следният. Преди няколко дни се запознах с едно момче в един сайт за запознанства. Тъкмо се разделих с приятелката си и ме обзе депресия. Реших да се видя с момчето и той ми направи "свирка" без презерватив. Сега обаче ме обзе параноята, защото разбрах, че е възможно да хвана ХИВ дори от свирка. Момчето ми каза, че нищо му нямало, но неговите думи нямат значение за мен. Помолих го да си направи изследвания, но той ми казва, че тази седмица не може. Направо се побърквам. Не трябваше да го правя и имам чувството, че ще полудея. Мисълта, че мога от една глупост да си проваля целият живот ме убива... Моля Ви кажете ми какво да правя? Четох, че трябва да минат поне 6 седмици преди да си направя тест. Минали са няколко дни и аз ще се побъркам. Не мога да ям, да спя, да пия вода, да ходя на работа... Побърквам се направо.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от dudu | 23.12.2015 15:38

  Здравейте, ще разкажа и моята история. Винаги съм била хипохондрик. Къде съм имала за какво, къде не. Преди 1 година реших да си направя всички тестове. Бяха отрицателни. Изчела съм много по темата и т.н. Почти 1 година не смеех да поглеждам мъж (представете си в какъв страх живея). Много е неприятно, умолявам всички, които имат подобен проблем да се помъчат да се отърсят и някакси да си заживеят живота. Преди 2 седмици се запознах с мъж, доста известен, изключително обичан от хората, който ми направи силно впечатление. По стечение на обстоятелствата се харесахме и видяхме. Всичко вървеше добре, докато след поредният секс не го направихме без предпазни средства. Не мога да кажа, че го исках, получи се малко ..няма значение. Случи се. След, което той призна, че не ебил прав, въпреки молбите ми. Каза и да не се притеснявам и т.н. Естествено сега се притеснявам и знам през какъв ад ще мина, докато чакам 30 или 40 дни, докато си направя изследвания пак. За мен няма значение колко се поддържа човек, дали е известен или не...И преди ми се е случвало да не изпозлвам предпазни средства, на всеки се е случвало. Проблемът е, че хипохондрията ми се задълбочи. Чела съм един куп симптоми и прочие , не искам да го мисля, защото предният път все си намирах подути възли... За съжаление, това сега ще помрачи празниците ми. Лошото е, че имах чувства към този човек, макар и много в началото, но това, което се случи ме накара тотално да се откажа вече от когото и да е било и да имам доверие на когото и да е...Не знам каква е формулата...Имам приятелка, която грам не се замисля за такива неща, изключва се...аз не мога и затова сега съм психясала и не мога да ви обясня какви мисли ми минават през главата....
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Vasil | 16.12.2015 19:38

  Мда методът Силва за визуализацията.. от 13 години се опитвам да се излекувам от едно заболяване и от скоро прилагам метода Хосе Силва , но за сега нямам успех. Иначе хах наистина настинах , но вече ми мина паниката за спин-а и не мисля за това . Просто ще направя един тест като дойде времето за да съм на 100 % спокоен.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от kaloqn | 15.12.2015 00:08

  Nelogi4na аз един от тези звезди ли съм :D
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Мария | 15.12.2015 00:04

  Oтговор "abdahorn": Това че трябва да изчакам 40 дни ще ме побърка , но поне да знам за какви симптоми да се оглеждам. Благодаря.
  Да, прекрасно, оглеждай се. Ама внимателно, да не пропуснеш някой. И ако хванеш грип случайно чиито симптоми на 90% наподобяват тези на първична ХИВ, направо си пиши завещанието и влизай в лудница. 100% си пипнал ХИВ и умираш /нищо че в крайна сметка ще е само някакъв си гнусен грип/. :lol: :lol: А, забравих да кажа че от "оглеждане", т.е. самовнушение /за справка виж метод Силва/, може да получиш повечето симптоми на първична ХИВ. Затова не обичам да коментирам какви са, тъй като хората се "оглеждат" за тях и после като си ги "намерят" никакви тестове не са в състояние да им докажат че нямат ХИВ. Поразгледай темите и ще видиш 2-3 такива звезди, с по десетина теста на които не са повярвали.
 • Re: Притеснение за ХИВ
  от Vasil | 14.12.2015 11:42

  Ами няма избор , още 39 дена ще трябва да почакам , за да разбера.

Напиши отговор
570 намерени, страница 5 от общо 12