Секс и здраве | Притеснение за ХИВ

Напиши отговор
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 08.05.2017 15:01

    Oтговор partizan post_id=230282 time=1494241509 user_id=70808: Все пак, да попитам още, как бихте оценили вероятността....
    Вероятност кат вероятност.Никога вероятността не е нулева.Миналата година до наше село беше паднал метеорит.Сериозно!Понеже са обект на иманярски интерес тръгнаха бая иманяри и го намериха в едно дере в Средна гора.Голям метален шуплест камък с размери горе-долу колкот скутер.С такава скорост се беше изсипал че едно дърво с огромен дънер го беше разцепил на две,отделно и пожар беше направил.Та дори и човек да не излиза от вкъщи за да не го блъсне кола,да не прави секс за да не го хване ХИВ,то пак си остава вероятността да му удари къщата метеорит и да го утрепе.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 08.05.2017 14:51

    Имам предложение към форумната управа.Един психиатър или къв да е подобен душеприказчик да се пусне на платен live чат към сайта.И човека и сайта под пари ще останат. А риск от ХИВ винаги има.Не е трудно да се изчисли с простите средства на математическата комбинаторика че в дадена конкретна точка от пространството(да вземем даден човешки организъм примерно) на всеки 10 на десета на десета на 56та степен години атомите в пространството ще се комбинират по чиста случайност така че да образуват един HIV-вирус.Тоест-нищо не пречи човек да се зарази дори и да не докосва хора.То вярно че цифрата е грамадна,но говорим за "ВЕДНЪЖ НА...".Кой ти дава гаранция-може да се случи след 10 на майната му степен години,ама може и утре...Въпрос на случайност.Просто атомите както си циркулират свободно кат птички,хоп срещат се в неподходящата комбинация,сблъскват се така че да образуват нуклеинови киселини,капсид,мембрана,протеини и се получава вирус.Въпрос на чиста случайност.10 с милиард милиарда нули по-вероятно е да спечелиш от тотото,но все пак спонтанния синтез в тялото на вируса не е изключен.Който вирус тръгва из организма,унищожава клетки,първична инфекция,латентен период,опортюнистични,докторите предвид липсата на съмнителен контакт няма и да се замислят да направят тест-сиреч следва страдание,смърт,посещение при свещенослужител в хоризонтално положение,консумация на жито.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Йоан Василев | 08.05.2017 14:05

    Oтговор Nelogi4na post_id=230260 time=1494151460 user_id=46900: [quote=partizan post_id=230227 time=1494014212 user_id=70808] Извинявам се, че ще повторя горния въпрос, но просто мисля че сайта се бъгва. Като цяло имам 3 въпроса. Преди няколко месеца с едни приятели бяхме в наргиле бар и си поръчахме едно наргиле. Човекът, който се занимаваше с наргилета от заведението ни го донесе и го разпали, като си дръпна с уста от края на маркуча, от който по принцип се дърпа. Неволно аз веднага(нямаше и няколко секунди) след това го взех и си дръпнах от същия край на маркуча, от където си дръпна човека, без да го избърша. Чисто хипотетично, ако човека който си е дръпнал преди мене от наргилето, е оставил някакво количество кръв(или други телесни течности, които носят риск от заразяване: кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма) ще има ли риск от заразяване ? . Знам, че такава ситуация е социално-битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Вторият ми въпрос е идентичен. Преди известно време на един купон не волно допих чужда бира. Не съм сигурен дали погледнах върха на бутилката(от където се пие) дали има някакви телесни течности, които носят риск от заразяване (кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма), тогава би ли имало риск в такава ситуация ? Знам, че такава ситуация е битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Третият ми въпрос е почти същият като другите. Преди време като бях в един бар, си взех от бармана една цигара.( Знам, че вируса не се предава при социални контакти, но все пак не знам дали пушенето на цигари се характеризира като такова). Както и да е.(ситуацията беше отдавна, и не знам дали по цигарата е имало някакви телесни течности, но ако е имало, едва ли съм щял да я взема). Има ли риск в описаната ситуация, при положение, че понякога имам кървящи венци ? Ако в подобна като описаната от мен ситуация, да кажем, че човек има силно кървящи венци, или много рани в устата, ако по цигарата има течности, които предизвикват заразяване(като кръв, семенна или вагинална течност, кърма, лимфа и т.н.), какъв би бил тогава риска за човека, който ще пуши тази цигара ? (питам, защото Вие казвате, че вируса се инактивира във външна среда, а цигарите по принцип са в такава среда). Извинявам се за леко налудничавите въпроси. Всички тези ситуации са се случили преди няколко месеца, и като са се случили съвсем нормално не съм се притеснявал. Сега явно от скука ми идват на ум разни сценарии или хипотетични ситуации. Както и да е. Ще се радвам ако ми отговорите дали има риск в тези 3 ситуации. Благодаря предварително.
    И при трите ситуации риск няма. Мисля че даже за едната ме пита на лични и ти обясних защо. В слюнката се съдържат вещества които действат протективно срещу вируса, а и в слюнката не се съдържат вирусни частици годни да инфектират. Затова "мокрите" целувки не са рискови, както и пиенето от една чаша, пушенето на една цигара /наргиле, използването на общи прибори за хранене и пр. [/quote] Много благодаря за отговора. Все пак, да попитам още, как бихте оценили вероятността по маркуча на наргилето(там от където се дърпа), по бутилката от бира(там от където се пие), и по цигарата(там от където се пуши), да е имало кръв, и аз да не съм я видял, например поради това, че е било тъмно в помещенията, където съм ги консумирал ? На мен ми се струва малко вероятно, пък и на момента, когато съм бил в тези ситуации, не съм имал притеснения, просто така си питам.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 17:44

    А колкот до медиите-те са само проводник на един феномен който има по-друго естество.ХИВ напрактика е неизкореним от организма(айде има 1-2случая след трансплантация на делта32 но те нито са масови,нито са прокламирани в медиите,повечето хора и не знаят за тях).В общи линии към днешна дата може да се каже че хванеш ли ХИВ е за цял живот.Че е лечим до степен че се живее с достатъчно добро качество на живот и същата продължителност кат на останалата популация,че след 10-20год почти сигурно ще е и изкореним-това са неща коит хората не ги вълнуват.Те знаят че хванеш ли ХИВ-отиде-цял живот ще си така.Има куп болести с по 80-90% смъртност-тетанус,вирусни енцефалити и т.н.Но те не са толкова страшни-щото все пак влепят ли те-има едни 10-20% надежда.Докато стоте процента са друго-те са присъда,ултимативни са.А никой не се замисля че живота като диагноза също има 100% леталност.Всичко това произлиза от скритата у почти всеки човек мисъл-"абе досега милиарди хора са живели по Земята и са измряли,ама все пак имам някаква надежда че аз може да съм първият който ще е безсмъртен".За жалост малко хора си я признаваме.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 17:32

    Oтговор Nelogi4na post_id=230266 time=1494155745 user_id=46900: Ако не си забелязал темата е за ХИВ /СПИН. Така че тук за това се пише, и промяна на дискусията е мисията невъзможна.
    Че е така-така е,ама става някакси банално.И малко дете знае че при обикновен битов контакт-ползване на общи чаши,лъжици,бутилка,цигара и т.н. риска е нулев.От друга страна във форума има и наистина позитивни като теб,които може да имат съвсем реални проблеми и да питат за тях.Но темите за ХИВ които са 2 с по 200страници се задръстват с хипохондрии,огромна част от които главоломно-въпиющо параноидни.И такъв човек с реални проблеми и да пита-питането му потъва бързо-бързо по задните страници.А повечето в тая атмосфера и не смеят да питат... Аз ако имах ХИВ щеше да ми е неудобно да питам във публичен форум само кат си представя ква мъка ще създам с питането си на голяма част от читателите кат знам че половината от тях ще тръгнат да си мият ръцете и да ги търкат с марля и спирт дето са барали клавиатурата докат ми изчетат поста... И още по-лошото е че от хипохондриците масово се пита за неща които са дъвкани до втръсване,има ги писани стотици пъти в темите,често и на предишната страница два-три пъти са дискутирани същите неща.Не един или два форума с тая насоченост са грохнали под напора на хипохондриците,знаеш го-по-добре от мен.Така че ако успея поне 1-2души да отклоня от темата и да пуснат отделни "Може ли някой от Алкайда да ми е сложил антракс в манджата!?"-пак ще е от полза.А и тема за антракса така или иначе си нямаме.А той е живописна болест.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 17:21

    Oтговор Nelogi4na post_id=230265 time=1494154837 user_id=46900: ХИВ не е кой знае колко трудно предаваем.
    За да кажем дали един вирус е труднопредаваем или не-трябва да имаме съпоставка с други вируси и да сравним с някой който се счита за ЛЕСНОпредаваем.Ретровирусите са част от вирусите които имат обвивка над капсида състояща се от липидна мембрана и протеин върху нея.Тази обвивка ги прави уязвими на изсъхване на биологичния материал който ги пренася,на топлина,слънчева светлина и химикали.Съответно и при тях спрямо останалите е нужно по-голямо количество биологичен материал или в голяма част от случаите заразяването е успешно само при директен контакт между вирусоносителя и приемащия.Нещо което не може да се каже примерно за една вариола при която е възможно заразяване примерно при контакт на здрава кожа със засъхнали телесни секрети,че дори и да бъде "прихванат" от въздуха в малки затворени помещения в които дори не е нужно заразният човек да пресъства едновременно с приемника по едно и също време.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 07.05.2017 14:15

    Oтговор markuch111 post_id=230263 time=1494152949 user_id=65172: Винаги ми е била странна тази фиксация върху СПИНа.До голяма част и инспирирана от медиите.Ейгое-наргилето е част от източната култура.Почти сигурно наргиле-бара го държи някой арабин.Всички араби знаем че ги кефят Осама и Ислямска Държава.Далеч по-вероятно е да е натъркал мущука на наргилето преди да ви го даде с абрин или антракс...Но никой не се замисля за това.Не че не е безумно параноично и подобно предположение също,но все пак малко да попроменим дискусията.Че все СПИН та СПИН омръзва... :mrgreen:
    Ако не си забелязал темата е за ХИВ /СПИН. Така че тук за това се пише, и промяна на дискусията е мисията невъзможна. Казвам го от опит, понеже вече пробвах в началото и не стана. Колкото до медийната "подкрепа" и аз съм на същото мнение. Има много по - страшни и смъртоносни вируси и заболявания от ХИВ, но никоя медия не пише за тях страшни неща. Не веднъж съм правила сравнение на ХИВ с Диабета. Да, Диабета не е заразен, но пък е много по - смъртоносен от ХИВ. Признавам си че съм си правила безумни експерименти със себе си: спирала съм си терапията, намаляла съм дози, пила съм билки и добавки които уж при ХИВ позитивните са забранени... въобще, не знам как лекарката ми още ме търпи. Я един диабетик да си позволи да си спре инсулина, или да се натъпче с нещо което не трябва /напр. с тортичка/. Ако оцелее, то поне не би повторил да си прави е*авки със себе си. Или да вземем Хепатита. Десетки пъти по - контагиозен и също толкова смъртоносен като ХИВ. Но в никой вестник не съм срещала да пише колко е страшен. И най - странното, което направо ме втрещява: много ХИВ позитивни са ми казвали че лъжат лекарите че имат Хепатит Б или Ц, за да ги приемат. За това вече нямам обяснение, наистина.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 07.05.2017 14:00

    Oтговор markuch111 post_id=230261 time=1494151557 user_id=65172: Вируса е доста труднопредаваем.По принцип се считаше че рецептивния анален секс с доказано позитивен партньор дава около 3-4% риск от заразяване.Сиреч-за да е сигурно заразяването трябва да спиш със заразения 33пъти.Впоследствие тоя процент го вдигнаха доста.Силно се съмнявам някой и да е правил изследвания за целта,да не говорим и че всичко това са екстраполирани резултати изведени по друг начин защото такова изследване няма как да бъде проведено по чисто морални съображения...Отделно и на човек му е все тая дали ще се е заразил от първия път или от 33тия.Целта на тия приказки е просто да покажат че вируса не се предава толкова лесно,че не е задължително да се заразиш от първия път дори и партньора да е доказано позитивен.Все пак по света съществуват сумати серодискордантни двойки.Съществуват обаче и много хора заразени "от един път с неправилния човек".
    Познавам хора които са го хванали от раз. Има и такива които са се инфектирали при сбиване или впръскване на кръв или семенна течност в очите /едва ли са го правили всеки ден че да са изложени продължително, нали?/. Има и обратния вариант: дискордантни двойки, живеят заедно с години и здравия партньор не се инфектира. Куриозен случай на едно семейство, в началото дискордантна двойка, правят си 4 деца по съвсем естествен път без той да се инфектира, накрая след 20-тина години изневерява на жена си с друга ХИВ позитивна и ... познай. ХИВ не е кой знае колко трудно предаваем. Трябва му само входна врата /отворена рана или раздразнена лигавица/ и много бързичко се намърдва където не му е мястото.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 13:29

    Винаги ми е била странна тази фиксация върху СПИНа.До голяма част и инспирирана от медиите.Ейгое-наргилето е част от източната култура.Почти сигурно наргиле-бара го държи някой арабин.Всички араби знаем че ги кефят Осама и Ислямска Държава.Далеч по-вероятно е да е натъркал мущука на наргилето преди да ви го даде с абрин или антракс...Но никой не се замисля за това.Не че не е безумно параноично и подобно предположение също,но все пак малко да попроменим дискусията.Че все СПИН та СПИН омръзва... :mrgreen:
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 13:05

    Oтговор Nelogi4na post_id=230259 time=1494150832 user_id=46900: Това с продължителното излагане и големите количества ХИВ не е точно така.
    Вируса е доста труднопредаваем.По принцип се считаше че рецептивния анален секс с доказано позитивен партньор дава около 3-4% риск от заразяване.Сиреч-за да е сигурно заразяването трябва да спиш със заразения 33пъти.Впоследствие тоя процент го вдигнаха доста.Силно се съмнявам някой и да е правил изследвания за целта,да не говорим и че всичко това са екстраполирани резултати изведени по друг начин защото такова изследване няма как да бъде проведено по чисто морални съображения...Отделно и на човек му е все тая дали ще се е заразил от първия път или от 33тия.Целта на тия приказки е просто да покажат че вируса не се предава толкова лесно,че не е задължително да се заразиш от първия път дори и партньора да е доказано позитивен.Все пак по света съществуват сумати серодискордантни двойки.Съществуват обаче и много хора заразени "от един път с неправилния човек".
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 07.05.2017 13:04

    Oтговор partizan post_id=230227 time=1494014212 user_id=70808: Извинявам се, че ще повторя горния въпрос, но просто мисля че сайта се бъгва. Като цяло имам 3 въпроса. Преди няколко месеца с едни приятели бяхме в наргиле бар и си поръчахме едно наргиле. Човекът, който се занимаваше с наргилета от заведението ни го донесе и го разпали, като си дръпна с уста от края на маркуча, от който по принцип се дърпа. Неволно аз веднага(нямаше и няколко секунди) след това го взех и си дръпнах от същия край на маркуча, от където си дръпна човека, без да го избърша. Чисто хипотетично, ако човека който си е дръпнал преди мене от наргилето, е оставил някакво количество кръв(или други телесни течности, които носят риск от заразяване: кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма) ще има ли риск от заразяване ? . Знам, че такава ситуация е социално-битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Вторият ми въпрос е идентичен. Преди известно време на един купон не волно допих чужда бира. Не съм сигурен дали погледнах върха на бутилката(от където се пие) дали има някакви телесни течности, които носят риск от заразяване (кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма), тогава би ли имало риск в такава ситуация ? Знам, че такава ситуация е битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Третият ми въпрос е почти същият като другите. Преди време като бях в един бар, си взех от бармана една цигара.( Знам, че вируса не се предава при социални контакти, но все пак не знам дали пушенето на цигари се характеризира като такова). Както и да е.(ситуацията беше отдавна, и не знам дали по цигарата е имало някакви телесни течности, но ако е имало, едва ли съм щял да я взема). Има ли риск в описаната ситуация, при положение, че понякога имам кървящи венци ? Ако в подобна като описаната от мен ситуация, да кажем, че човек има силно кървящи венци, или много рани в устата, ако по цигарата има течности, които предизвикват заразяване(като кръв, семенна или вагинална течност, кърма, лимфа и т.н.), какъв би бил тогава риска за човека, който ще пуши тази цигара ? (питам, защото Вие казвате, че вируса се инактивира във външна среда, а цигарите по принцип са в такава среда). Извинявам се за леко налудничавите въпроси. Всички тези ситуации са се случили преди няколко месеца, и като са се случили съвсем нормално не съм се притеснявал. Сега явно от скука ми идват на ум разни сценарии или хипотетични ситуации. Както и да е. Ще се радвам ако ми отговорите дали има риск в тези 3 ситуации. Благодаря предварително.
    И при трите ситуации риск няма. Мисля че даже за едната ме пита на лични и ти обясних защо. В слюнката се съдържат вещества които действат протективно срещу вируса, а и в слюнката не се съдържат вирусни частици годни да инфектират. Затова "мокрите" целувки не са рискови, както и пиенето от една чаша, пушенето на една цигара /наргиле, използването на общи прибори за хранене и пр.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 07.05.2017 12:53

    Oтговор Galatriel post_id=229681 time=1492812446 user_id=72730: Оралният секс е ниско рисков акт, и то само и единствено за човек, който го прави, ако има наличие на отворени, кървящи рани в устата. В 40 годишната история на ХИВ пандемията, няма регистрирани случаи на инфекция с ХИВ при получаване на орален секс, а сличаите на зараза при хора правещи орален секс са изключително малко. Дори там не е доказано дали оралният секс е бил единственият рисков контакт. Дори консервативни световни организации като CDC, класифицират оралния секс като контакт с нисък риск. Дори при поглъщане на еякулат, риск има единствено ако има попадане на вирусът пряко в кръвообращението. Да не забравяме, че вирусът на ХИВ и доста слаб и неустойчив, необходимо е продължително излагане и вирусът да е в големи количества. Други фактори са вирусният товар и дали виросоносителят е на лечение. Не споря с никого и не държа да приемате мнението ми, но то се базира на доста добра информираност от световно признати източници и специалисти като Д-р Хънтър Хендсфиелд и Д-р Едуард Хуук. Който желае да посети и сайтът на CDC и да прочете кои сексуални контакти носят риск и какъв е той в реалният свят.
    И аз това казвам, че оралният секс е ниско рисков. Но ниско рисков не значи съвсем без рисков. При поглъщане на еякулат риск има заради наличието на лигавица в гърлото. А ако е и раздразнена поради някаква причина, рискът е по - висок. Това с продължителното излагане и големите количества ХИВ не е точно така. Бих го сравнила със забременяването: може да не се случи и след 1000 полови контакта, но може да се случи и от първия път. И това че в семенната течност на един мъж плуват 500 сперматозоида а в тази на друг - 50 000, разлика почти няма, тъй като е достатъчен само един за да направи белята. Разбира се, че при по - нисък вирусен товар рискът за предаване на вируса е по - малък, но надали някой би се успокоил от този факт, след като на практика риск има. Аз в момента съм снеоткриваем вирусен товар, което значи под 50 копия, но в никакъв случай не бих си позволила да правя секс без презерватив с неинфектиран партньор.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 12:49

    Oтговор Galatriel post_id=229681 time=1492812446 user_id=72730: В 40 годишната история на ХИВ пандемията, няма регистрирани случаи на инфекция с ХИВ при получаване на орален секс
    Това НЕ е вярно.Има такива случаи,изключително малко са но има.Рецептивния орален секс на мъж(сиреч да правиш свирка) крие по-големи рискове,но все пак сравнително доста ниски ако няма рани в устната кухина и гингивити. Оралния секс по принцип е "изключително опасен полов акт",но не заради ХИВ вируса.Все пак ХИВ не е изобщо единствената полово предавана болест.При този полов акт могат да се предадат хепатити А и B,Епщайн-Бар,Хламидия,папилома вирус и още куп херпес вируси,голяма част от които доказани онкогени.Плюс класиките в жанра.Колко да е безопасен при положение че в момента за една гонорея е останал само един действащ антибиотик,като и при него темповете с които се развива резистентност са главоломни??С тия темпове не бих се учудил ако до 5-10год. гонореята стане в огромната си част хронична и ненапълно-лечима инфекция...Хепатит Б и Епщайн-Бар отдавна са доказани че увеличават риска от развитие на левкемии.Да не говорим че някои от изброените водят и до сериозна опасност от стерилитет.Та колко да са безопасни!?Ама като се е казало-СПИН та СПИН...И целия свят се е вторачил само в него...
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Йоан Василев | 07.05.2017 12:46

    Много благодаря за отговора. Може ли все пак и Nelogi4na да отговори ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от ivan | 07.05.2017 12:30

    Oтговор partizan post_id=230229 time=1494018569 user_id=70808: ...
    Никоя от трите ситуации не крие риск за заразяване от ХИВ.Споко!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Йоан Василев | 06.05.2017 00:09

    Здравейте на всички. Имам 3 въпроса. Преди няколко месеца с едни приятели бяхме в наргиле бар и си поръчахме едно наргиле. Човекът, който се занимаваше с наргилета от заведението ни го донесе и го разпали, като си дръпна с уста от маркуча, от който по принцип се дърпа. Неволно аз веднага(нямаше и няколко секунди) след това го взех и си дръпнах от там от където си дръпна човека, без да го избърша.Чисто хипотетично, ако човека, който си е дръпнал преди мене от наргилето, е оставил някакво количество кръв(или други телесни течности, които носят риск от заразяване: кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма и т.н.) ще има ли риск от заразяване ? Знам, че такава ситуация е социално-битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Вторият ми въпрос е подобен. Преди известно време на един купон не волно допих чужда бира. Не съм сигурен дали погледнах върха на бутилката(от където се пие) дали има някакви телесни течности, които носят риск от заразяване (кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма и т.н.). Ще има ли риск тука ? Знам, че такава ситуация е битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Третият ми въпрос също е идентичен. Преди време като бях в един бар, си взех от бармана една цигара.( Знам, че вируса не се предава при социални контакти, но все пак не знам дали пушенето на цигари се характеризира като такова). Както и да е.(ситуацията беше отдавна, и не знам дали по цигарата е имало някакви телесни течности, но ако е имало, едва ли съм щял да я взема). Има ли риск в описаната ситуация, при положение, че понякога имам кървящи венци ? Ако в подобна като описаната от мен ситуация, да кажем, че човек има силно кървящи венци, или много рани в устата(кървящи или не кървящи, малки или големи), ако по цигарата има течности, които предизвикват заразяване(като кръв, семенна или вагинална течност, лимфа, кърма и т.н.), какъв би бил тогава риска за човека, който ще пуши тази цигара ? (питам, защото Вие казвате, че вируса се инактивира във външна среда, а цигарите по принцип са в такава среда). Извинявам се за леко налудничавите въпроси. Всички тези ситуации са се случили преди няколко месеца, и като са се случили съвсем нормално не съм се притеснявал. Сега явно от скука ми идват на ум разни сценарии или хипотетични ситуации. Както и да е. Ще се радвам ако ми отговорите дали има риск в тези 3 ситуации. Благодаря предварително.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Йоан Василев | 05.05.2017 22:56

    Извинявам се, че ще повторя горния въпрос, но просто мисля че сайта се бъгва. Като цяло имам 3 въпроса. Преди няколко месеца с едни приятели бяхме в наргиле бар и си поръчахме едно наргиле. Човекът, който се занимаваше с наргилета от заведението ни го донесе и го разпали, като си дръпна с уста от края на маркуча, от който по принцип се дърпа. Неволно аз веднага(нямаше и няколко секунди) след това го взех и си дръпнах от същия край на маркуча, от където си дръпна човека, без да го избърша. Чисто хипотетично, ако човека който си е дръпнал преди мене от наргилето, е оставил някакво количество кръв(или други телесни течности, които носят риск от заразяване: кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма) ще има ли риск от заразяване ? . Знам, че такава ситуация е социално-битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Вторият ми въпрос е идентичен. Преди известно време на един купон не волно допих чужда бира. Не съм сигурен дали погледнах върха на бутилката(от където се пие) дали има някакви телесни течности, които носят риск от заразяване (кръв, семенна течност, вагинална течност, лимфа, кърма), тогава би ли имало риск в такава ситуация ? Знам, че такава ситуация е битова, и не носи риск от заразяване, просто питам чисто хипотетично. Третият ми въпрос е почти същият като другите. Преди време като бях в един бар, си взех от бармана една цигара.( Знам, че вируса не се предава при социални контакти, но все пак не знам дали пушенето на цигари се характеризира като такова). Както и да е.(ситуацията беше отдавна, и не знам дали по цигарата е имало някакви телесни течности, но ако е имало, едва ли съм щял да я взема). Има ли риск в описаната ситуация, при положение, че понякога имам кървящи венци ? Ако в подобна като описаната от мен ситуация, да кажем, че човек има силно кървящи венци, или много рани в устата, ако по цигарата има течности, които предизвикват заразяване(като кръв, семенна или вагинална течност, кърма, лимфа и т.н.), какъв би бил тогава риска за човека, който ще пуши тази цигара ? (питам, защото Вие казвате, че вируса се инактивира във външна среда, а цигарите по принцип са в такава среда). Извинявам се за леко налудничавите въпроси. Всички тези ситуации са се случили преди няколко месеца, и като са се случили съвсем нормално не съм се притеснявал. Сега явно от скука ми идват на ум разни сценарии или хипотетични ситуации. Както и да е. Ще се радвам ако ми отговорите дали има риск в тези 3 ситуации. Благодаря предварително.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Кристина Петрова | 22.04.2017 01:35

    Независимо от всичко, ако някой смята, че е бил изложен на риск, ТРЯБВА да се тества на 4тата седмица от рисковия контакт и на 12тата седмица за окончателен резултат.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Кристина Петрова | 22.04.2017 01:14

    Последно да добавя, че слюнката съдържа ензими, които разграждат външния слой на вируса и отнемат способността му да инфектира. Аз изобщо не съм съгласна, че оралният секс е "изключително рисков полов акт". Най-рисковият сексуален контакт е за реципиент на анален секс без презерватив. Също така еднократно излагане ме значи задължително инфекция.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Кристина Петрова | 22.04.2017 01:07

    Оралният секс е ниско рисков акт, и то само и единствено за човек, който го прави, ако има наличие на отворени, кървящи рани в устата. В 40 годишната история на ХИВ пандемията, няма регистрирани случаи на инфекция с ХИВ при получаване на орален секс, а сличаите на зараза при хора правещи орален секс са изключително малко. Дори там не е доказано дали оралният секс е бил единственият рисков контакт. Дори консервативни световни организации като CDC, класифицират оралния секс като контакт с нисък риск. Дори при поглъщане на еякулат, риск има единствено ако има попадане на вирусът пряко в кръвообращението. Да не забравяме, че вирусът на ХИВ и доста слаб и неустойчив, необходимо е продължително излагане и вирусът да е в големи количества. Други фактори са вирусният товар и дали виросоносителят е на лечение. Не споря с никого и не държа да приемате мнението ми, но то се базира на доста добра информираност от световно признати източници и специалисти като Д-р Хънтър Хендсфиелд и Д-р Едуард Хуук. Който желае да посети и сайтът на CDC и да прочете кои сексуални контакти носят риск и какъв е той в реалният свят.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 20.04.2017 15:11

    Oтговор Galatriel post_id=229513 time=1492515784 user_id=72730: Оралният секс не е риск.
    Тук въобще не съм съгласна. Има определени условия в които оралният секс е доста рисков. Макар че съм го писала вече някъде, ще го напиша пак, просто да си го преговорим. * Ако неинфектиран човек прави фелацио/кунилингус на инфектиран, риск ИМА поради попадане на преякулат или семенна/вагинална течност в устата. Рискът се увеличава при поглъщане на еякулат. * Ако инфектиран човек прави фелацио/кунилингус на неинфектиран, риск за неинфектирания партньор НЯМА, освен в случаите когато има кръвотечение от /в устата на инфектирания партньор. Тоест, ако устата на инфектираният партньор преди френските ласки е била разбита, може да инфектира партньора си.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jerrymaguire | 19.04.2017 18:05

    Oтговор Galatriel post_id=229513 time=1492515784 user_id=72730: Съжелявам, но моето мнение не съвпада с мнението на админа, моите уважения. Това, което сте направили изобщо не е рисково. Щом вагиналният секс е бил с презерватив, нямате риск за хив. Оралният секс не е риск. Действия с голям риск за хив са следните: -> непротектиран анален секс -> непротектиран вагнинален секс -> споделяне на игли при инжектиране на венозни наркотици -> от майка на бебе Симптомите няма как да се появят на 2ри или 3тия ден. Те обикновенно започват околко 2рата седмица след рисков контакт, какъвто вие не сте имали. Оралният секс обаче крие рискове за други полово предавани болести като сифилис, гонорея и херпес. Според мен нямате основание да се притеснявате за ХИВ.
    Galatriel, Това, което сте написала за рисковите фактори отнасящи се до ХИВ е абсолютно вярно. Започнах с мнение, което въпреки че не се отнася до конкретен въпрос в темата, е по-скоро свързано с възможността симптомите на човека да са вследствие на този пак пиша - изключително рисков полов акт с жена практикуваща професия, която попада в графата високо рискова, отнасяща се до болестите предавани по полов път. Последното изречение се отнася по темата. И то е да изчака мнение от Мери, която е наш приятел и консултант по темата за ХИВ във форума.
    Oтговор Galatriel post_id=229517 time=1492518355 user_id=72730: Даже като се замислиш, вероятността тази проститутка да има хив е много малка, все пак с това си изкарва хляба.Тези работнички доста често се изследват и се пазят. Така че, според ме рискът ти е близък до нулата.
    Тук съм несъгласен. Гарантирам Ви, че голяма част от не особено образованите проститутки в България, а защо да не добавя и образованите такива, от страх да не им открият някоя "срамна" болест, не биха отишли да се изследват. Защото открият ли им нещо, няма да могат да работят за дълго.
    Oтговор: Тези работнички доста често се изследват и се пазят
    Ако се пазеха тези работнички, нямаше да му правят фелацио без презерватив, камо ли и да му дадат да ги лиже.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Кристина Петрова | 18.04.2017 15:25

    Няма защо, наистина това са рисковете. Щом сте използвали презерватив за половия акт, всичко е наред. За твое успокоение ако искаш си пусни тест след 4 седмици, и тестове за другите болести, които ти казах. Даже като се замислиш, вероятността тази проститутка да има хив е много малка, все пак с това си изкарва хляба. Тези работнички доста често се изследват и се пазят. Така че, според ме рискът ти е близък до нулата.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 18.04.2017 15:09

    Благодаря, адски много ме успокои :P
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Кристина Петрова | 18.04.2017 14:43

    Съжелявам, но моето мнение не съвпада с мнението на админа, моите уважения. Това, което сте направили изобщо не е рисково. Щом вагиналният секс е бил с презерватив, нямате риск за хив. Оралният секс не е риск. Действия с голям риск за хив са следните: -> непротектиран анален секс -> непротектиран вагнинален секс -> споделяне на игли при инжектиране на венозни наркотици -> от майка на бебе Симптомите няма как да се появят на 2ри или 3тия ден. Те обикновенно започват околко 2рата седмица след рисков контакт, какъвто вие не сте имали. Оралният секс обаче крие рискове за други полово предавани болести като сифилис, гонорея и херпес. Според мен нямате основание да се притеснявате за ХИВ.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 18.04.2017 13:36

    Благодаря за бурзия отговор, ще изчакам .
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jerrymaguire | 18.04.2017 13:22

    Това, което сте направил е изключително рисково! Това, че сте ползвал презерватив при вагиналния моментално се обезмисля от оралния, който е бил без такъв. Единствено поне не сте забременил проститутката, защото само от това ви е спасил и двамата. Има ред други болести, които причиняват подобна симптоматика с рязка реакция на имунитета Ви. Изчакайте отговор от Мери за въпроса Ви относно ХИВ.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 18.04.2017 13:16

    Беше вагинален с презерватив но имаше и лизане и свирка без, симптомите иджат ли на 2 или 3 ден, само ако можеш да ми кажеш. Сега свалих температурата и нямам никаква ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jerrymaguire | 18.04.2017 11:32

    Сексът орален или вагинален - беше ли с презерватив?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 18.04.2017 11:24

    Възможно ли е симптомите да се появът на 2 или 3 ден от половия контакт ? Правих секс с платено момиче и на 2рия ден вдигнах температура 37,5 ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jerrymaguire | 18.04.2017 11:21

    Моля. пишете на кирилица!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 18.04.2017 08:33

    Zdraveite, imah polov kontakt s momi4e (prostitytka) v nedelq 16.04.2017g. ot v4era ve4erta sum s temperatyra 37.5 i se izpotih v4era dokato spa ( no tova go otdavam na golqmoto koli4estvo alkohol koeto izpih po praznicite) vuprosa mi e sledniq. Moje li simptomite da se poqvat na 2riq ili 3tiq den sled kontakta ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ventsi | 05.12.2016 19:22

    Здравейте,правих секс с презерватив с непозната.След като свършихме беше минало време 2-3мин докато се облека и за да съм сигурен проверих презерватива дали е здрав като го надух с устата...не беше скъсан,но ме притеснява,че имам избивка на устата...може ли така да се инфектирам и трябва ли да се притеснявам? Моля за отговор... Много бих искал Nelogi4na да ми каже. Благодаря
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 15.11.2016 10:25

    Oтговор "partizan": 1. Първо искам да попитам нещо. Заразни телесни течности бяха само кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа и т.н., нали ? Тоест, телесни течности като слюнка, пот, сълзи, сополи или храчки(или каквито са телесните течности, които се отделят при кихане и кашляне) не са заразни ? 2. И второ. Искам да питам още нещо от любопитство. Ако се докосне засъхнала кръв(или други засъхнали течности и секрети, които носят риск от заразяване с хив) с език ще има ли опасност ? И например, ако човек докосне някоя от тези кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа(става дума, когато те вече са засъхнали) с устните или езика,(ако хипотетично има рани по езика, устните и устната кухина, които да кървят) тогава ще има ли опасност ? Пак повтарям, че става дума за засъхнали такива течности. И като цяло тези течности - кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа и т.н., след колко време те засъхват и вирусът в тях се унищожава ?
    1. На първия въпрос отговорът е Да, само това са заразните течности. 2. Освен ако не е в локва от контагиозни /заразни/ течности. ХИВ умира за няколко секунди в кислородна среда. Така че ако течноста е засъхнала, то в нея ХИВ отдавна няма.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 15.11.2016 10:21

    Oтговор "cvetelina.andonova": Дано на никой не се случва да се разболее от това коварно нещо.Ако има съмнения най0добре е човек да се изследва...Добрата новина е,че има светлина в тунела. Link
    За жалост това "начало на края" го чета от 2002 година и края още не се вижда. Поне докато не "открият" някой друг "нелечим" вирус лекарство няма да има. Макар че го има още от самото начало, просто никой не изобретява биологично оръжие без да изобрети и антидот.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Йоан Василев | 13.11.2016 19:05

    1. Първо искам да попитам нещо. Заразни телесни течности бяха само кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа и т.н., нали ? Тоест, телесни течности като слюнка, пот, сълзи, сополи или храчки(или каквито са телесните течности, които се отделят при кихане и кашляне) не са заразни ? 2. И второ. Искам да питам още нещо от любопитство. Ако се докосне засъхнала кръв(или други засъхнали течности и секрети, които носят риск от заразяване с хив) с език ще има ли опасност ? И например, ако човек докосне някоя от тези кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа(става дума, когато те вече са засъхнали) с устните или езика,(ако хипотетично има рани по езика, устните и устната кухина, които да кървят) тогава ще има ли опасност ? Пак повтарям, че става дума за засъхнали такива течности. И като цяло тези течности - кръв, семенна и вагинална течност, кърма, лимфа и т.н., след колко време те засъхват и вирусът в тях се унищожава ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Цветелина Андонова | 15.09.2016 14:40

    Дано на никой не се случва да се разболее от това коварно нещо.Ако има съмнения най0добре е човек да се изследва...Добрата новина е,че има светлина в тунела. Link
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 11.09.2016 02:04

    Oтговор "Johnny Ne": Значи, за да даде теста фалшиво положителен и фалшиво отрицателен, трябва човек трябва да е взел някакви наркотици, и то дори ако ги приел малко време преди теста ? А и тайлол хота вечерта преди теста също няма да повлияе, нали ? А относно другият ми въпрос, който беше, че преди теста(който е 7-8 месеца след контакта), съм употребил заедно кокаин и марихуана(периода между кокаина и марихуаната е 2 седмици, а между марихуаната и самия тест-около 3 дни), при това положение, те употребени заедно, ще повлияят ли на теста по някакъв начин(например да дадат фалшиво положителен и фалшиво отрицателен) ? Знам, че вече получих отговор на този въпрос, но просто не ми стана много ясно. Просто за в бъдеще, когато се занимавам с момичета, ще искам да съм по-спокоен.
    Нищо не може да повлияе на теста, нито Тейлол хот, нито наркотик който не е взет непосредствено преди теста. Преди го имаше този бъг, теста да се влияе от наркотик взет венозно, непосредствено преди тестаи евентуално да покаже фалшиво пополителен /показваха само фалшиво положителен, не отрицателен/, но това в новите тестове е изчистено.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Виктор Романенко | 11.09.2016 00:29

    Oтговор "Johnny Ne": [quote="Nelogi4na"][quote="Johnny Ne"]Тоест, дори това, че преди този тест съм употребил заедно кокаин и марихуана(периода между 2-те вещества е 2 седмици) при това положение те употребени заедно няма да повлияят на теста по никакъв начин, нали ? Просто питам, защото като бях да си правя теста, там жената ми каза, че на старите тестове след употреба на наркотици те са давали фалшиво положителен или фалшиво отрицателен (не си спомням точно). Но при настоящите тестове няма такъв проблем, нали ?
    Но явно е пропуснала да ти каже че са давали фалшиво положителен веднага след употребата. Тоест, взимаш венозен наркотик, и до час си на тест, все още яко надрусан. Това го имаше при старите тестове, при новите проблема е изгладен.[/quote][/quote] Значи, за да даде теста фалшиво положителен и фалшиво отрицателен, трябва човек трябва да е взел някакви наркотици, и то дори ако ги приел малко време преди теста ? А и тайлол хота вечерта преди теста също няма да повлияе, нали ? А относно другият ми въпрос, който беше, че преди теста(който е 7-8 месеца след контакта), съм употребил заедно кокаин и марихуана(периода между кокаина и марихуаната е 2 седмици, а между марихуаната и самия тест-около 3 дни), при това положение, те употребени заедно, ще повлияят ли на теста по някакъв начин(например да дадат фалшиво положителен и фалшиво отрицателен) ? Знам, че вече получих отговор на този въпрос, но просто не ми стана много ясно. Просто за в бъдеще, когато се занимавам с момичета, ще искам да съм по-спокоен.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 10.09.2016 00:26

    Oтговор "Johnny Ne": Тоест, дори това, че преди този тест съм употребил заедно кокаин и марихуана(периода между 2-те вещества е 2 седмици) при това положение те употребени заедно няма да повлияят на теста по никакъв начин, нали ? Просто питам, защото като бях да си правя теста, там жената ми каза, че на старите тестове след употреба на наркотици те са давали фалшиво положителен или фалшиво отрицателен (не си спомням точно). Но при настоящите тестове няма такъв проблем, нали ?
    Но явно е пропуснала да ти каже че са давали фалшиво положителен веднага след употребата. Тоест, взимаш венозен наркотик, и до час си на тест, все още яко надрусан. Това го имаше при старите тестове, при новите проблема е изгладен.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Виктор Романенко | 09.09.2016 00:30

    Oтговор "Nelogi4na": [quote="Johnny Ne"]Здравейте на всички. Това е първият ми въпрос по темата, която съм задал. Добър ден на всички. Направих си тест за хив 7-8 месеца след контакта, и ми беше отрицателен. 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди тест употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца). Това ще повлияе ли на теста, като се има в предвид, че интравенозните наркомани използват много по-тежки наркотици и все пак ги откриват ? Благодаря предварително. Искам да обърна внимание, че там, където говоря, че 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди теста употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца) тука става дума за един и същи тест. Тоест, при това положение че, 2 седмици преди този тест съм употребил кокаин, а 3-4 дни отново преди същия тест съм употребил марихуана(пак казвам, че пуша по няколко пъти в седмицата), при това положение тези 2 вида наркотици ще повлияят ли на теста, като например теста даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен, или самите наркотици по някакъв начин да подтиснат образуването на анти-тела, или да подтиснат самите анти-тела и те да не бъдат открити от теста ? А и тайлол хота вечерта преди теста също няма да повлияе, нали ? И относно за самия тест. След 7-8 месеца теста си е достоверен, нали ?
    Проблема при интравенозните наркозависими не е в това че приемат наркотици, а че системната им дългогодишна употреба скапва имунната система толкова много че тя не произвежда антитела в срока в който една нормална имунна система би ги произвела. С други думи, наркотика сам по себе си, приет еднократно не би повлиял теста. Марихуаната не е силен наркотик, и не може да повлияе на имунната система. А теста на 7 месец си е съвсееем достоверен, по - достоверен няма как да е :)[/quote] Тоест, дори това, че преди този тест съм употребил заедно кокаин и марихуана(периода между 2-те вещества е 2 седмици) при това положение те употребени заедно няма да повлияят на теста по никакъв начин, нали ? Просто питам, защото като бях да си правя теста, там жената ми каза, че на старите тестове след употреба на наркотици те са давали фалшиво положителен или фалшиво отрицателен (не си спомням точно). Но при настоящите тестове няма такъв проблем, нали ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 02.09.2016 22:41

    Oтговор "Johnny Ne": Здравейте и извинете за притеснението. Попаднах на една статия, която ще ви я покажа, и ако може да ми разясните за какво става въпрос. Link Тук се споменава за сероконверсия, която продължава 5-18 месеца, което според мен е прекалено дълъг период. След моя тест, който е близо година след контакта, трябва ли да имам някакви притеснения относно тази сероконверсия или този период за сероконверсия ?
    Бих ти отговорила за какво иде реч, ако можех да прочета статията. Уви, английския го рупам като крава - царевичак.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 02.09.2016 22:34

    Oтговор "Johnny Ne": Здравейте на всички. Това е първият ми въпрос по темата, която съм задал. Добър ден на всички. Направих си тест за хив 7-8 месеца след контакта, и ми беше отрицателен. 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди тест употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца). Това ще повлияе ли на теста, като се има в предвид, че интравенозните наркомани използват много по-тежки наркотици и все пак ги откриват ? Благодаря предварително. Искам да обърна внимание, че там, където говоря, че 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди теста употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца) тука става дума за един и същи тест. Тоест, при това положение че, 2 седмици преди този тест съм употребил кокаин, а 3-4 дни отново преди същия тест съм употребил марихуана(пак казвам, че пуша по няколко пъти в седмицата), при това положение тези 2 вида наркотици ще повлияят ли на теста, като например теста даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен, или самите наркотици по някакъв начин да подтиснат образуването на анти-тела, или да подтиснат самите анти-тела и те да не бъдат открити от теста ? А и тайлол хота вечерта преди теста също няма да повлияе, нали ? И относно за самия тест. След 7-8 месеца теста си е достоверен, нали ?
    Проблема при интравенозните наркозависими не е в това че приемат наркотици, а че системната им дългогодишна употреба скапва имунната система толкова много че тя не произвежда антитела в срока в който една нормална имунна система би ги произвела. С други думи, наркотика сам по себе си, приет еднократно не би повлиял теста. Марихуаната не е силен наркотик, и не може да повлияе на имунната система. А теста на 7 месец си е съвсееем достоверен, по - достоверен няма как да е :)
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Виктор Романенко | 02.09.2016 21:17

    Здравейте и извинете за притеснението. Попаднах на една статия, която ще ви я покажа, и ако може да ми разясните за какво става въпрос. Link Тук се споменава за сероконверсия, която продължава 5-18 месеца, което според мен е прекалено дълъг период. След моя тест, който е близо година след контакта, трябва ли да имам някакви притеснения относно тази сероконверсия или този период за сероконверсия ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Виктор Романенко | 01.09.2016 22:39

    Здравейте на всички. Това е първият ми въпрос по темата, която съм задал. Добър ден на всички. Направих си тест за хив 7-8 месеца след контакта, и ми беше отрицателен. 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди тест употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца). Това ще повлияе ли на теста, като се има в предвид, че интравенозните наркомани използват много по-тежки наркотици и все пак ги откриват ? Благодаря предварително. Искам да обърна внимание, че там, където говоря, че 2 седмици преди теста употребих кокаин(досега само един път съм пробвал), а 3-4 дни отново преди теста употребих марихуана(пуша по няколко пъти в месеца) тука става дума за един и същи тест. Тоест, при това положение че, 2 седмици преди този тест съм употребил кокаин, а 3-4 дни отново преди същия тест съм употребил марихуана(пак казвам, че пуша по няколко пъти в седмицата), при това положение тези 2 вида наркотици ще повлияят ли на теста, като например теста даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен, или самите наркотици по някакъв начин да подтиснат образуването на анти-тела, или да подтиснат самите анти-тела и те да не бъдат открити от теста ? А и тайлол хота вечерта преди теста също няма да повлияе, нали ? И относно за самия тест. След 7-8 месеца теста си е достоверен, нали ?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от йордан | 21.08.2016 10:27

    Здравейте имам притеснения относно хив инфекция на 11.04.2016 имах рисков контакт и от тогава живота ми е пълен кошмар дори стигнах до антидепресанти ходих на тест на 1 и 3 месец и двата са отрицателни,мога ли да съм спокоен на 100% или трябва и на 6 месец, текстовете са от бързите, кръвната проба от пръста. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Александър Жеглов | 19.08.2016 21:57

    За бързите тестове за хив(онези, които стават за няколко минути) една съвсем мъничка капка кръв достатъчна ли е ? Мисълта ми е, възможно ли е, кръвта да е прекалено малка, и да не се засекат анти-тела, ако в кръвта има такива ? Само за сведение, последния ми тест беше преди около 2 месеца и слава Богу беше отрицателен.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от veselin | 18.08.2016 23:42

    Еми кажи на тоз човек ,че лаймската болест е много по-смъртоностна от спина.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Александър Лудачки | 18.08.2016 22:15

    Здравейте на всички. Бих искал да знам какви точно неща предизвикват теста за хив да даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат ? Дали употребата на наркотици, алкохол, някакви болести или нещо друго ? Например за болести мога да дам пример с едни човек, който пита във форума дали лаймската болест ще му повлияе на теста. Та мисълта ми е, подобни болести като лаймската болест и всякакви други болести дали няма да подтиснат образуването или засичането на анти-тела или те да не бъдат открити и теста да не бъде достоверен ? Благодаря предварително.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Виктор Романенко | 16.08.2016 21:13

    Oтговор "Nelogi4na": [quote="Johnny Ne"]Да попитам само, каква е разликата между хив 1 и хив 2 ? И при бързите тесове за хив и двата ли могат да бъдат открити или само единия ?(тоест другия да остане неоткрит) Другото, което искам да питам е, ако човек има вроден имунен дефицит или автоимунно заболяване, след колко време от контакта трябва да си направи тест, за да е достоверен ? (Питам за вродения имунен дефицит, защото като си правих последно изследвания имах по-висок хемоглобин, а за имунен дефицит съм чел, че човек има ниски нива на имуноглобулин G или някакви подобни).
    ХИВ 1 и ХИВ 2 са посто 2 щама на един и същи вирус. Както например грипа има няколко ХИВ 2 е африканския тип, който почти не е разпространен извън западна Африка. Смята се че при него СПИН настъпва по - късно и при него смъртността е по - ниска. Тестовете откриват едновременно ХИВ 1 и 2. При автоимунно заболяване, образуването на антителата може да се забави до 3 месец. Така че на тест е хубаво да се отиде след 3 месец от рисков контакт.[/quote] А за вродения имунен дефицит, пак ли трябва да минат 3 месеца от контакта за да се направи тест, или повече ?

Напиши отговор
569 намерени, страница 4 от общо 12