Секс и здраве | Притеснение за ХИВ

Напиши отговор
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Vidlala | 15.03.2013 16:12

    Благодаря ти много за компетентното мнение. Това е и моята теза - тестовете са дори 5, а не четири, но това няма особено занчение. Проблемът е, че момичето не е ползвало презерватив и дори се е надявала да се обвърже с този човек. Затова и шокът и бе толкова голям и така продължителен. Аз попитах тук, само защото прочетох в твой пост, че има някакви дефекти в бързите тестове. А тя е правила само такива. Но пък много на брой и все някой в някакъв период щеше да покаже ако имаше нещо. Смятам, че проблемът на момичето оттук нататък е чисто психологически и трябва да поработи с терапевт, за да затвори веднъж завинаги тази страница от живота си. Аз съм далеч иначе, с радост щях да се опитам да и помогна, защото по един или друг начин съм обучена да работя с жертви. Благодаря ти, Nelogi4na, ти наистина помагаш много на хората, които се появяват тук:)))
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 15.03.2013 14:22

    Миличка, сигурно и сама се досещаш че при 4 отрицателни теста няма как да има грешка в резултата. А още повече 2 години след евентуалния рисков контакт, когато би трябвало в кръвта й да има повече вируси отколкото ЦД-4 клетки. Няма как да е фалшивоотрицателен теста. А щом е правила секс с презерватив, и не се е изхлузил или скъсал, просто няма от какво да се притеснява. Аз самата живях 3 години с инфектиран мъж преди да стане белята, т.е. 3 години успяхме да се опазим, ползвайки презервативи.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Vidlala | 15.03.2013 12:48

    Nelogi4na, ще се радвам да чуя и твоето мнение по въпроса, който съм задала. Благодаря ти предварително. Просто ми се иска да помогна чрез по-сигурно становище за тестовете, а не чраз мои догатки:))))
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 14.03.2013 22:32

    Че нали МЗ или по-точно Програмата за борба със СПИН ги купува, от къде да вземат в различните градове различни тестове? Само в частните лаборатории тестовете са различни. А ти, Хипо, си могъл да ги накараш и на 15 ден да ти направят тест, все им е едно на тях колко пъти ще те бодат. Антителата се образуват до 40 ден, така че тест направен преди този срок, дори и антиген-антитяло, не показва на 100 % достоверен резултат.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 13.03.2013 16:13

    то в КАБКИС- в различните градове, мисля че не използват еднакви тестове. Дори sure check ги бяха пуснали пробно за кратък период. В КАБКИС-ите sure check ми казаха, че го използвали за контролен тест на вече положителния такъв от онези, в които се капе кръв в епруветка. Основно те се използват в КАБКИС-ите. Лично аз на 28 ден ги принудих да ми направят елайза дуо в КАБКИС въппреки, че масово не ги правят, защото им обясних, че имам всички симптоми на първична хив инфекция.На три месеца си направих sure check-a,( когато видях двете чертички на предходния тест щях да припадна :oops: ) след още седмица си направих пак елайза дуо, но в частна лаборатория и понеже температурата и имунния ми дефицит се задълбочаваха си направих и на 4.5 месеца пак елайза дуо в частна лаборатория-всички тестове отрицателни.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Vidlala | 13.03.2013 11:36

    до hipohondrik - благодаря ти за подробния отговор:)) Под бързи тестове съм имала предвид скринингиращите тестове, които се правят в КАБКИС и които дават резултат в рамките на няколко минути; Навярно Sure Check, който препоръчваш, е бил е тестът, който са правили на моята близка в този период, а може би и да е друг, не знам. Та, мисълта ми е, че толкова много тестуване за толкова отдалечен от инцидента период би трябвало да покаже антитела поне веднъж, ако има нещо. Как мислите? Там, където аз работя, а това са доста бедни райони по света, разбрах, че се правят само такива тестове. Колко некачествени да са те в България? Колкото до преживяването ти да видиш положителен тест, разбирам какво си изпитал - от суха статистика до реални човешки съдби разстоянието е сериозно и затова трябва да проявяваме повече човещина. Благодаря ти още веднъж за съвета!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от petia | 13.03.2013 10:18

    do hipohondrik ,tuk v moq grad se zapla6ta okolo 80 lv struva da si napravq izledvane.Zamislqm se da otida do drug grad da se izledvam deto e bezplatno i anonimno.No ti blagodarq za tova,koeto misli6 4e moje da e alergiq.dano e takova,a ne drugo.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 12.03.2013 18:35

    до vidjala- не знам какви са бързите тестове. Накарай я да си направи sure check- за около 10 мин. става.Гарантирам, че е добър, защото той ми показа отрицателен резултат, който се потвърди с елайза дуо теста, а в същото време преди мен в КАБКИС sure check е показал.... положителен резултат с 2 чертички, който беше поставен преди моя в един съд- не знам как се казва съда, където се събират много епруветки.Едно е четеш колко са хив позитивните, друго е да видиш положителен резултат непосредствено преди твоя и да не знаеш нито на кого е, нито колко души е заразил и кои са...между впрочем не е изненадващо, че след контакт с ХИВ позитивен, не се е заразила, защото все пак хив не е толкова заразен като херпеса например,освен това ако е ползвала винаги кондоми риска доста спада, а и ако този гадняр, който не и казал, че е хив позитивен е бил на терапия с недоловим вирусен товар, вероятността да го хване при необезопасен секс е около 1%. Това е, което мога да дам като съвет. до poly2006- това твоето е по-скоро алергия. При СПИН този вид дерматит изобщо не се влияе на лечение и е постоянен и дисеминиран( разпространява се по цялото тяло).Ако все пак имаш съмнения не можеш ли да пуснеш един тест с венозна кръв-около 15-16 лв. струва.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от petia | 12.03.2013 13:16

    Zdraveite,ot 4 dni ne moga da spq ot misli.Predi 2 godini polu4ih seboreen dermatit po glavata.A tuk ot 4 dni zabelqzvam ot dopir do darvo(stol da re4em oblegalkata mu)a se obrivam na mqstoto kadeto sam se doblegnala.TogaVA SE ZAMISLIH za6to kakvo mi e,i izvednaj re6ih 4e 6te vidq za simptomi na spin da pro4eta.Tam vidqh 4e edin ot simptoma e seboreen dermatit i krai tolkova me e strah,posle vidqh potene pak simptom.I obriv po lice,race kraka,koeto go nqmam,no ot dopir do dasrvo vednaga izliza 4erveno petno forma relef.iskam da se izledvam,no v na6iq grad nqma takav kabinet bezplaten i anonimen,ima kato si zaplati6 80 lv.Az nqmam takiva sretstva.A povqrvaite mi kolko mnogo se izma4vam da mislq kakvo e kade da otida kato i osigorovki nqmam.Nqma s koi da spodelq strahovete si i nqkakvo mnenie ot vas.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Vidlala | 12.03.2013 10:58

    Здравейте, реших да се консултирам с вас за моя близка, която се стремя да подкрепям с каквото мога, макар отдалеч. Накратко нейната история: През късното лято на 2010 година тя е имала сексуални контакти в продължение на 1 - 2 месеца със серопозитивен човек, който е укрил статуса си (тема, която не желая да коментирам от морална гледна точка). Узнавайки този факт малко по-късно, тя прави поредица от бързи тестове през определени периоди: на 1.11. 2010 - месец и половина след последния контакт, в средата на декември 2010, в началото на януари 2011 /три месеца по-късно/, в средата на февруари 2011/близо 5 месеца по-късно/. Всички те са отрицателни. Миналият месец, повече от 2 години по-късно, тя отново е направила бърз тест, който също е отрицателен. Аз съм вътрешно убедена, че при нея тази страница е затворена и че е имала късмета да остане незаразена. Защо се връща към този стресов период, в който е била излъгана и уплашена е въпрос за по-скоро психологическа помощ. Знам какво биха ме посъветвали някои от вас - да си направи тест с венозна кръв, но тя е твърде зле с нервите и отказва да се подложи на 2-дневно очакване. Ако бях тук, щях да я заведа и подкрепя, но за съжаление, не съм. Видях някои коментари тук за некачествени тестове, но смятам, че при нея от общо 5 или 6 теста по различно време е направо невероятно всички те да са били некачествени. Очаквам вашите съвети и коментари и предварително ви благодаря.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 11.03.2013 21:07

    така както го описваш не са хив симптоми, нито по инкубационен период нито по продължителност и дори като симптоматика.Относно херпес зостер, получава се при имунен срив наистина, но 1 от 5 души карали варицела, получават след години херпес зостер. Така, че не е задължително да е свързано с хив. За твое успокоение обаче, не е зле да си пуснеш един хив тест. Ако не ти се дават пари в частна лаборатория, върви в КАБКИС и им кажи, че искаш елайза дуо тест. Ако ти кажат, че нямат и искат бърз, имай едно наум, че има бързи тестове, които са дефектни- Мери е писала във форума повече за тях.Лечението за херпес зостер може да ти е ясно- валтрекс от 500мг два пъти дневно- на 12 часа( по принцип за 5 дни-10 дни, но питай лекар) Като имуностимулатори ти препоръчвам жен-шен с пчелно млечице, котешки нокът и пурпурна ехинацея в комбинация за поне 3 месеца.Херпес зостер не е никак безобидно нещо и вземи съответните мерки. Така както го описваш си получила усложнения- лимфоденит. Може да получиш неврологични усложнения , затова тичай на аптеката и почвай тези неща, които ти казах.Ако ти кажат да пиеш имустимулатора изопринозин е голям боклук, от личен опит знам, за това не си давай парите на вятъра.Все пак в бъдеще внимавай повече с подобни изцепки и не разчитай на презервативи ами изследвай партнъора преди секс.Здраве ти желая- не го пропилявай заради моментен кеф, всичко хубаво!!!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от нели | 11.03.2013 19:09

    Здравейте! Ситуацията която ме притеснява е следната:преди 6-7 месеца имах контакт без кондом с момче.Месец по късно имах симптоми на настинка-болки в гърлото ,подути лимфи,кашлица температура не помя дали съм имала но и да съм имала,няма да е била за повече от 2 дена смисъл нищо сериозно защото си ходех на работа и спортувах както всеки друг ден,течение и обриви също не съм имала.Та вече както казах близо 7 месеца по късно ми се появи херпес зостер отстрани на гръдния кош и няколко пъпчици на гърдата,обривът не е голям не ми е зачервена кожата,само пъпчици които вече са се превърнали в мехурчета,температура нямам не се чуствам зле единствено имам подут лимфен възел под мишницата точно се пада над обрива,който ме боли,и същто така леко подути лимфни възли при триъгълника и на врата но не болят(не съм сигурна дали не са някякви жили).Силна болка за която четох че е възможна при тази инфекция при мен липсва.Притеснението ми е може ли в конкретния случай това да е симптом на хив?И кога се появява споменатия херпес при инфекция с хив и остро ли протича?Моля ви за отговор!Благодаря предварително!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 27.10.2012 15:13

    Horata tam si znaqt rabotata edva li ne sa uvedomeni za tova kolko vreme e nujno za izlizane na rezultata ;) Ako vse pak si tolkova pritesnen napravi si o6te edin test ;) (Izvinqvam se latinicata nqma da se povtori)
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 27.10.2012 10:38

    някой знае ли колко време след като е взета пробата за бърз хив тест трябва да се отчете резултата, защото в Кабкис времето е 3 минути, а в интернет пише 10 минути. Някой може ли да каже с точност колко е времето, за да не ми е излязал фалшив отрицателен резултат.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 18.10.2012 17:10

    Само че не е точно така. От момента на инфектиране до образуването на антитела минават 6 седмици, може да са по-малко но много рядко могат да са повече. Повече могат да са ако човек практически няма имунна система, напр. трансплантираните /заради хапчетата за подтискане на имунната система които пият/ или раково болните /заради химио и лъчетерапиите/. В никакъв случай човек с що годе нормална имунна система не може до 6 седмица да не произведе антитела.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jim beam | 18.10.2012 14:53

    От момента на инфектиране до момента когато вече има образувани антитела,3-месеца това е определен от FDA,CDC и производителите на тестове
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 18.10.2012 13:28

    jim beam, мога ли да знам какво разбираш под "Прозоречен период"? И после ще ти кажа какво наистина е прозоречен период и колко време е. supermario1000, никакви 6 месеца, това ти го е казал някой недоучил псевдо лекар. То и 3 са много, след като вече имаме доста чувствителни тестове, ама да не издребняваме. Щом си решил да си правиш тест на 90 дни, направи си. Тогава резултата е повече от достоверен и окончателен
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jim beam | 18.10.2012 09:35

    От 2004 г прозрачния период е 3 месеца,6 месеца е много старо инфо,колкото до деб,с 4 поколени елайза и отрицателен тест на 59 дена очаквай отризателен резултат,на 3 месец да потвърдиш резултата.Мого кофти е ,че докторетата не са на ясно с ХИВ
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 17.10.2012 18:14

    Хора, кажете аз ли съм неграмотен на тема спин или лекарите, които казват, че за спин трябвало да се чака 6 месеца, 3 месеца изобщо не били достатъчни, а като им казах за ДУО теста Елайза антиген-антитяло и е отрицателен на 34 ден ме гледаха като гръмнати и пак казват 6 месеца. Между другото и бърз хив тест в кабкис на 59 ден отрицателен. мисля на 90 ден да си направя ОКОНЧАТЕЛЕН хив тест, но пак кажете достатъчно ли са 90 дни.Не съм наркоман, нито на химиотерапия, не пия стероиди, но наистина трябва на 1000 процента да съм сигурен за хив статуса си. :roll: :roll: :roll:
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 06.10.2012 15:14

    Никога не ги казвам. Вече знам от опит че когато ги кажа хората започват да си ги "намират" и хептен ги хваща Хипохондрията.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Петко Маринов | 05.10.2012 11:00

    Някой можели дам и каце какви са първите симптоми за ХИВ? Благодаря предварително:) ___________________ [url=Link [url=Link Врати[/url] [url=Link Врати[/url] [url=Link Врати[/url] [url=Link Решетки[/url]
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 21.09.2012 23:15

    Да, и бързите комбинирани, а и комбинирания Елайза антиген-антитяло търсят р24. Счита се че тестовете го отчитат от 14 ден след инфектирането нататък. НО....все пак нека не забравяме че теста е сравнително нов продукт, а като всички нови неща е вероятно да не е на 100 % изследван и да дава някакъв % отклонения. Та, все пак си имай едно на ум, и ей така, за успокоение си драсни добрия стар моно тест, било бърз или Елайза, някъде след 40 ден от "случката". Това за 3-месец, при толкова чувствителните тестове които имаме, звучи вече малко несериозно.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 21.09.2012 17:50

    мерси Jim Beam, аз това го знам по принцип, не съм сигурен дали става дума за P24 антигена в този комбиниран елайза тест. Все пак ще си направя и на 3-я месец, а междувременно и Мери да си каже мнението, ще и бъда благодарен много.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jim beam | 21.09.2012 15:58

    Надежден е това е 4 поколение elisa тест,точен над 99.99% след 28 дена,търси антигена и антитялото,антигена е протеина р24 който стои в големи количества до 8-9седмица ако не открие антитяло ще открие антиген-протеина който отделя самия вирус.Той се отделя след 2 седмица,тка ,че теста ти е надежден,3 месеца си е за тест само за антитела
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 21.09.2012 13:33

    искам да попитам колко надежден е хив тест ELISA антиген-антитяло на 34 ден-беше отрицателен.Знам, че този тест е със скъсен прозоречен период,но... В КАБКИС казаха, че няма нужда от повторен тест, но аз не им вярвам. Да чакам ли 3 месеца? Моля за компетентно мнение, а не остарели информации.Благодаря!!!!
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Мария | 24.08.2012 18:02

    Ама вас какви са тези бързи СПИН-ове дето ви хващат, не мога да разбера. Нормалните хора чакат по 2 седмици за да им започнат симптомите, вие още след 2 дни, след 48 часа имате симптоми, и то тежки /представи си/... :lol:
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от vasil | 23.08.2012 17:30

    здравейте, и аз съм като terrified, проблемът е че имах полов контакт с проститутка преди 9 дни и още 48 часа след това се появиха тези проблеми с температурата. Много се страхувам да не е спин, от нищо не пада тази температура сякаш се вдига и пада по часовник- от около 12.30 до 17.30 . Ходих в КАБКИС, да ми прегледат поне лимфните възли на шията, но казаха, че са нормални. Интересува ме може ли да съм се заразил при допир на презерватива с ръката ми, когато го махах и си беше сух и не беше нито изхлут, нито пробит, нямах рани по ръцете, дори 1 или 2 минути след това ги измих със сапун. Когато се вдига температурата чувствам пламтене по главата и шията ми и ставам червен в лицето. В последните 3 дни почти нигога не превишава 36.9 следобед. Днес вдигнах 37 за около час след което се закотвя на 36.9 за няколко часа до 17.30 и всеки ден така. Бих искал да попитам колко процента от хората изграждат антитела за ХИВ 30 дни след заразяването, за да си направя теста тогава-на 30-тия ден и ако това са симптоми на ХИВ заразяването, означава ли,че изработвам антитела. Освен това да кажа, че имунната ми система е много слаба и преди месец лежах в болница с перитонзинален абсцес и често боледувам, но сега гърлото и сливиците са си наред. Други оплаквания нямам освен липса на апетит и слабост като се вдигне температурата.Благодаря.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.08.2012 17:01

    Лекаря, който е изписал антибиотика какво казва?
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 21.08.2012 14:37

    Здравейте, все още имам температура. Специфичното е, че се покачва около 13 ч и стига до 37,3, а вечер около 21.30 ч. пада до 36,5. Така е всеки ден. Сутрин температурата е най-ниска около 36,2. Първоначално проведох няколко дневно лечение с Изопринозин и Нурофен. От два дни съм на антибиотик Амоксиклав, но и той не помага.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.08.2012 14:17

    В момента има доста вирусни инфекции така че тази температура може да е на такава основа.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 17.08.2012 09:58

    Днес бях при личния си лекар, но той не успя да определи на какво се дължи температурата при положение, че нямам други симптоми. Това още повече ме уплаши. Не знам дали си внушавам или не, но май имам и лек сърбеж, без обрив.
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 16.08.2012 22:38

    Благодаря за отговорите. Притесних се, защото прочетох, че един от първите симптоми на ХИВ е високата температура, а аз не съм имала такава от години! И изведнъж точно сега...
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от jim beam | 16.08.2012 22:21

    няма риск в оописаната ситуация ,щом използваш кондом за анален или вагинален секс няма риск
  • Re: Притеснение за ХИВ
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.08.2012 19:42

    Няма такава опасност. Не виждам повод за притеснение.
  • Притеснение за ХИВ
    от Ivan | 16.08.2012 17:15

    Здравейте, Мога ли да се заразя с ХИВ ако правя секс с презерватив, но след това партньорът ми еякулира върху гърдите ми? Нямам кървящи рани по гърдите. Измина 1 седмица от акта, а аз съм трети ден с температура при положение, че пия лекарство с ибопрофен. Може ли да има някаква връзка? Предварително благодаря.

Напиши отговор
585 намерени, страница 12 от общо 12