Здравословно хранене | БЯЛАТА СМЪРТ

Напиши отговор
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от shashmagiul | 21.08.2016 15:45

  E, последният път, когато видях извънбрачно роденото си братовчедче, му беше одрало кожата. Един мъж на място ако не да се бракува за жената, поне би "ударил рамо", за да стане човек чавето, че генетично сме перфектни, но възпитанието малко понякога ни куца. :P Аз на чиче му казах, че човек първо трябва да си огледа собствената си градинка, преди да сочи чуждите.
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от shashmagiul | 21.08.2016 15:27

  Гледаш на храната на първо място като задължение, а след това като удоволствие. За да съм по - голям Авторитет, завършила съм маркетинг, в продължение на седем години чета официална психология, а преди това и по време на тези седем години остаряла - в продължение на над 15 години, имам сестра, завършила с отличие паралелка Биология в елитно училище, а леля ми работеше като мед. сестра в Хирургия, доколкото помня и индустриални химици имам в кръвта си. :P Аз... твърдя, че зад солта и захарта стоят проблеми със себе си и околния свят. Сега, когато съм на себе си, пия две, три кафета с пет ч.л. захар, през останалото време ям плодове и храни с умерено количество сол, докато преди прекалявах. Сега прекалявам само, когато ям шкембе чорба. Аааа, мога да препоръчам специалист, но мисля, че е достатъчно да си дадеш сметка, че ядеш, за да имаш достатъчно енергия, а не за да се забавляваш. Сладкишите са забавление. Но пък какво е животът без да си доставяш удоволствие? Трябва да имаш предвид и пицата на Маслоу. С други думи, когато си доставяш удоволствие постоянно, свикваш или пък се пренасищаш и удоволствието спада. И оргазмите могат да са пример. :lol: 8)
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от мирослав иванов | 20.08.2016 17:34

  аз хапвам доста солено,а и сладко много обичам, цсигурно е вредно това, точно затова умишлено намалявам захарта, но със солта ще ми е доста по-трудно...
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от shashmagiul | 01.02.2016 10:55

  Дължите ми, защото и такива статии ми докараха сърцебиене. :P Някак се пропускат две основни неща - каквото и да ядеш, краят се знае и също така всяко нещо в големи количества е вредно, дори витамините. Заключението ви куца, иначе няма лошо да се информира човек. Идеята е, докато го информирате да не го психирате. :P Първо, аз бях предупредила, че ако децата ме наричат стринка, ще я патят възрастните. Второ, понеже на едно друго място имаше кикимора с подобен ник... :P Само в този тип форуми ползвам различни имена, и то повече, за да отразя различни състояния. Нагледно информирам за всяко мое ново превъплъщение, ако въобще имам намерение занапред да се включвам под друго име.
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от | 01.02.2016 06:54

  Не ви дължа обяснения, но ще ви отговоря така: написах тази статия, защото един познат завърши индустриална химия. Доволна ли си от отговора, стрино?
 • Re: БЯЛАТА СМЪРТ
  от shashmagiul | 31.01.2016 23:47

  :P И защо трябва да психирате хората с подобно заглавие? Една храна вреди ако се употребява постоянно, още повече ако не се приема друга, полезна храна, тогава се проявяват всякакви проблеми. Може би все пак не е зле закон, който да облага сладките храни с повече данъци, за да се ограничи производството им, но... аз ще загубя много ако не мога да си пия кафето по начина, по който го пия. Когато се занимавам с нещо, което ми е интересно пия и пуша по - малко. : ) Зад любовта към сладкото аз виждам друго. На мнение съм, че децата оформят хранителните си навици до първата година. Зад злоядството стои най - вече злояди и капризни възрастни, които плюят по храна в присъствие на малкото. Когато види, че нормална храна се критикува, плюс майката, която мрънка за това, че много сладки се купуват, в един момент си вади инстинктивно извод, че всичко е вредно, и си избира най - сладкото. Зад наднорменото тегло се крият метаболитни проблеми, структура, ген, психологичен момент. Няма да убия някого, ако ми липсва кафе и цигара за закуска, по - скоро може да ме боли глава и да съм нервна. Абсолютно глупаво сравнение с хероина.
 • БЯЛАТА СМЪРТ
  от | 31.01.2016 06:26

  СЛАДКА ОТРОВА Актуални изследвания доказват, че бялата захар оказва пагубно въздействие върху човешкото здраве. Поради тази причина американски учени настояват производството и продажбата на хранителни продукти и напитки, съдържащи захар, да бъдат подложени на строга регулация. В захарта не се съдържат никакви жизненоважни хранителни вещества, необходими за човешкото тяло. В нейния състав липсват витамини, минерали или протеини, които да подобрят по някакъв начин нашето здраве или да подхранят организма ни. През последните години обаче консумацията на бяла захар се е повишила многократно, превръщайки я в източник на леснодостъпна енрегия. Бялата захар ни дава единствено калории и... много неприятности. За съжаление в днешния свят захарта се е превърнала едва ли не в основна хранителна група, в неразделна част от нашия живот. Какво обаче се случва на практика, когато захарта попадне в кръвта ни? Тя се разгражда до глюкоза и фруктоза, които трябва да бъдат преработени от организма. Когато нивата на глюкозата в кръвта се повишат, телата ни започват да произвеждат хормона инсулин, който спомага за абсорбирането на глюкозата. Черният дроб, от своя страна, започва работа на бързи обороти и се натоварва с преработката на фруктозата. С няколко думи – тялото започва да се труди, за да преработи погълнатата захар. Организмът ни обаче може постепенно да развие инсулинова резистентност и да престане да се справя с преработката на захарта. Черният дроб пък може да се увреди от прекомерните количества фруктоза, с които го товарим. Най-лошото е това, че когато хапнем набързо нещо съблазнително – кроасан, вафла, шоколад, кремче – организмът ни освобождава допамин- естествения морфин на тялото. Ние започваме да изпитаме огромно удоволствие. Точно затова консумацията на бяла захар води до пристрастяване! Установено е вече, че в това отношение захарта е шест пъти по- опасна от хероина! Пристрастяването води до желание за похапване на още повече сладкиши, а количествата на захарта в организма се повишат отново и отново. Не след дълго идват и нежеланите ефекти. Ето само част от проблемите, които консумацията на бяла захар може да ни навлече: • развалени зъби • наднормено тегло • инсулинова резистентност • сърдечни заболявания • диабет • заболявания на черния дроб • промени в метаболизма Копнежът за още малко от бялата прелъстителка обаче ни тормози, кара ни да направим поредния компромис със себе си. И така, хапваме следващото кексче, мъфинче, десертче, а тялото ни отново се стресира и започва трескава работа, докато мозъкът ни безпроблемно ни убеждава, че вече сме по-щастливи. Това е един истински кошмар, едно самоубийство и е крайно време на целия този ужас да се тури край! АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Напиши отговор