Здравословно хранене | Проблем с лимфни възли.помощ!

Напиши отговор
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Константин Христов | 24.10.2017 13:25

    Oтговор Sobadgirl post_id=185877 time=1421414533 user_id=59585: Вчера ходих на ехограф да ги меря най-големият е в ляво и е 12,5-13 мм толкова беше измерен и преди два месеца човека се учуди че продулжавам да им обръщам внимание каза ми да не ги мисля повече и това е не изглеждали лошо имало си структури които на ехографа гледали освен големината било от значение и други неща моите не изглеждали лоши каза че в тази област понеже е ендокринолог често попадат на лимфни възли и то той ако виждал нещо съмнително щял да ми препоръча биопсия но мисли Че нищо ми няма и това е ,каза че обръщам прекалено голямо внимание ,но аз го усещам голям и твърд не се вижда само се напипва и така
    Прочетох във форума за твоят случай с лимфните възли, имам подобни притеснения и при себе си, какво стана в крайна сметка при теб скед толкова време ?
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Константин Христов | 24.10.2017 13:23

    Oтговор neizvestengu post_id=196090 time=1433857107 user_id=66711: Имам подобен проблем, до къде стигна ти с изследванията?!
    Имам подобни притеснения и при себе си, какво стана със теб ?
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от nishto | 09.06.2015 16:38

    Имам подобен проблем, до къде стигна ти с изследванията?!
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 16.01.2015 15:22

    Вчера ходих на ехограф да ги меря най-големият е в ляво и е 12,5-13 мм толкова беше измерен и преди два месеца човека се учуди че продулжавам да им обръщам внимание каза ми да не ги мисля повече и това е не изглеждали лошо имало си структури които на ехографа гледали освен големината било от значение и други неща моите не изглеждали лоши каза че в тази област понеже е ендокринолог често попадат на лимфни възли и то той ако виждал нещо съмнително щял да ми препоръча биопсия но мисли Че нищо ми няма и това е ,каза че обръщам прекалено голямо внимание ,но аз го усещам голям и твърд не се вижда само се напипва и така
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.01.2015 19:22

    Всичко по изследванията изглежда наред...
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 14.01.2015 19:08

    Съжалавам за грешките от телефона пиша
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 14.01.2015 19:01

    Нещо съм се объркала с това фин,явно пишейки от телефона,знам че скенера диагноза няма да даде но нали гледа зоните ларинкс е описън слюнченс жлезаи др ннямаше ли да се види аки има нрщо така както е видяна жлъчлс бъбрей всичко е описано лимфните възли в дясно е оток подутинаа мека на пипане като оток лека лимфите са меки а от другата страна линфния възел е теърд опипвам го добре подвижен е но не се вижда опипва се незнам как се качва снимка.пуснах ди кръвни изсследвания суе 10,ц реактивен протеин 1 норна 0-6
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.01.2015 14:23

    На скенер няма как да се постави диагноза, колкото и да е "фин"... Я ги снимайте тия възли и прикачете снимка да погледна и аз.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 12.01.2015 16:10

    Така е ..но какъв би бил вашият съвет др ЦОнчев нали разбирате страхът какъв ,е при положение че ефин скенер -ок а лимфите и отока стоят та да не кажа че даже ми се струва по-голям лимфни възли от двете страни и аз как да кажа нищо ми няма незмам погледна ли се в огледалото виждам че има проблем и това е
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 12.01.2015 11:34

    То няма кой знае какво повече да направите освен да повторите всичко от начало. При тези находки никой няма да тръгне да прави биопсии и т.н.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 12.01.2015 11:12

    Мислите ли че ако има нещо скенер нативен би показал ,това много ме тормози и мисля пак да тръгвам по лекари просто даже вече незнам къде да ходя като и скенер имам и всичко
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.01.2015 22:45

    Няма нужда от излишна паника...
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 09.01.2015 18:20

    Понеже съм и пушачка и тези лимфни възли веднага ги свързвам с проблеми около шия,много ме е страх да не в нещо на ларинкси на езици абе на всичко в тази зона,направо умирам от ужас ,отидох и на уши нос и гърло казах за ларинкса ,той ми каза че се наблюдавало повече при мъже и даже не ми погледна гърлото с огледало а само с фенерче погледна и това е ,докъто нямах тези лимфни възли мислех за лимфом сега вече като казаха че не е лимфом и за първи път имам отоци и подутини и напипвам добре лимфите мисля за рак по неличино по страшно направо ужас и гласът ми пада на моменти някой път инма чувството че ме боли гърло мисля си че си внушавам незнам
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.01.2015 15:41

    Според мен излишно се притеснявате. Ако имаше нещо опасно все някой от методите щешеда го хване.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 07.01.2015 14:00

    Все пак ако е метастаза лимфните възли не би ли трябвало да е напреднал процес и то той да св види на скенер
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 07.01.2015 13:58

    Мислите ли че скенера би показал все пак тези лимфи ако са излезнали от злокачественост не би ли трябвало да покаже скенера показва ли слюнчени жлези ларинкс всичко предполагам че това е добре че ми се направи въпреки че нативен на шия и не се видяха лимфите или не са сметнали че са над норма но аз се притеснявам за отока много съм зле с психиката вече а се чувствам добре страх ме е да не расте страх ме е тва подуваме да не е лошо а уж скенер е скенер гледаха шия бял дроб и корем даже и корема е описан и белия дроб при повторката на сленер с контраст незнам посъветвайте ме ,мислите ли че има проблем според вас
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.01.2015 22:34

    След като всички тези изследвания не дават резултат, тогава се приема, че няма заболяване. След като няма някаква ясна находка няма как да се постави диагноза...
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 04.01.2015 19:57

    Ами ясно значи сигурно няма, е аз какво фа правя тогава да се режа навсякъде ли,направих и скенер как така той няма да покаже та нали именно като открият рак правят и скенер моят скенер е описан нормален тогава какво друго да направя да се режа на посоки ли,днесла тук утре от другата страна... Направо ужас на 22 години съм и незнам какво да правя ходя при хематолог-отговорен зс лимфните възли предполагам сте запознати с моят случай ,прочели сте по нагоре писали сме си и преди даже вие стр ми казъл"нямате никакъв лимфом и аз мисля че е така но се боя за нещо по страшно да не е рак на слюнчена жлеза или нз просто свързва разположението на лимфните възли региона в който са разположени посъветвайте ме какво да правя така ще се побъркам
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 04.01.2015 17:30

    Няма как да се каже какво е без да се вземе биопсия. А и тя не е сигурна винаги.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 02.01.2015 14:54

    Ами преди дни бяг на уши нпд и гърло казс ми да не го мисля не било оток защото не бил с белези на зачервяване или лъскав лимфните възли уж пипа каза нищо не е тва и това е е да ама аз не мисля че е нищо а хрисчев ме следи от година и нещо каза не е лимфом ясно ама какво е скене направиха обяснила съм по горе какви са тия проблеми незнам иначе надебелявам не е да слабея мисля че се чувствам добре ама като се погледна в огледалото все по голям ми се струва,вече така съм се фиксирала и от другата страна ми стана тала ама е по лек.в пловдив хематолог ми каза че е от лимфните възли оток ама приличало на възпаление ако искан биопсия ама сигурно щяло да бъде просто лимфаденит -дано да не е нещо лощо ама съм обнадеждена вече хрисчев казва малки са лимфите скенера е добре макар че тия лимфни възли в медиастиуме коото са описани в гранични размери ме притесняват и те да не е някой рак на медиастиум какво мислите вие?вече искарах всички възможно болести от притеснение уж хрисчев ми каза че в медиастиума е нормално да има лимфни възло в гранични размери но не е описани какви са и нен не притеснява но той не го взе на предвид това
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 01.01.2015 20:53

    Този оток лекарите като го видяха не казаха ли нещо?
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 30.12.2014 13:33

    лимфните възли били под слюнчена жлеза така ми казаха хематолог от плд, отока не ми се качва над челюстта там където уж е за заушка и проблеми с тях , аз съм и хипохондрик по принцип за това се подложих и на скенер , там уж всичко е наред а проблема е на лице
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 30.12.2014 13:17

    здравейте др Цончев, благодаря че отново се отзовавате тук в форума. Значи правиха ми скенер без контраст на шията даже не се видяли лимфни възл а при мен се опипват и имам снимка че преди месец-от ехография са били 12 10 12 мм един до друг в дясно там където е отокът. а на скенера пише че не се визуализират-нативен скенер така отока ми е отдолу под челюст върви към ухото отзад-там има три лимфни възли. излезнали по отпреди. мек е отока на пипане пръста потъва но е гаден за гледане, не е с белези на зачервяване не знам оток ли е поддутина ли е..там са и лимфните възли все едно малко по напред от отока. хематолог мислеше че е възпаплитно и ми че е от лимфните възли отока, от другата страна имам 13мм според ехографа. сега на съштото място се спуска оток, но е по леко изразен но го нямаше преди. нямам болки никакви.. нито оток нито ш гърлото , на скенера е описана и слюнчена жлеза , единствено в медиастиума се визуализират лимфни възли в гранични размери без данни за растеж, това е описано като визуализирани лимфи. на скенер, направиха ми на другият ден и на корем всичко нормално без находки гледан е бял дроб и медиастиум. писна ми от тия проблеми с лимфни възли и т.н отоци. вчера бях на уши нос и гърло каза ништо ти няма, на гърлото малки са лимфните възли а отока голям, това чух и от др Хрисчев-хематолог от софия, каза малки са не би трябвало да дадът оток, суе винаги ми е било 6 една година последно е било 15 когато влезнах за скенер, имах и нисък хемоглобин което не е типично за мен, 113, но ми казаха че може да е моменти състояние повече не съм пускала изследвания. не мога да се гледам в огледалото даже много ме е страх с тези лимфни възли, странното е че имам и под мишница тази лимфен възел и тои не е видян на скенера пише интактни аксили. това е
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 29.12.2014 17:23

    За паротидна жлеза мислено ли е, сигурно ли е че това са лимфни възли?
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 25.12.2014 16:57

    Не подута съм под челюстта от 2 месеца имам три лимфни възли уж нормални а ужасен оток към ухото и от другата страна по лек с от дясно ужасен направо се побърквам правиха ми скенер на корем на шия на дроб няма увеличени лимфни възли а какво ми е незнам вече и в оглефалото не мога да се гледам др цончев ако може да се включи пак
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Гери | 26.11.2014 09:28

    Здравейте, моят случай е горе-долу същият. Какво стана при вас? Оправиха ли се нещата?
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 23.10.2013 18:04

    Нямате никакъв лимфом.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 22.10.2013 12:24

    Пълна Кръвна Картина * Профил Виж по-долу Хемоглобин 121 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160) Еритроцити 3.92 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40) Левкоцити 4.25 G/l 4.0 - 10.0 Хематокрит 0.355 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47) Тромбоцити 190 G/l 150 - 450 MCV 90.5 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92) MCH 30.7 pg 26 - 31 MCHC 340.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360) RDW 13.7 % 11.5 - 14.5 PCT 1.200 l/l 0.2 - 4.5 MPV 6.3 fl 7.2 - 11.5 PDW 16.8 % 15.5 - 30.5 СУЕ 6 mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 12) С- реактивен протеин 1 /-/ ОТРИЦАТЕЛЕН mg/l 0 - 6 днес пуснах пълна кръвна картина ,копирам резултатите, до Д-р Цончев:Милите ли че е възможно да имам лимфом, след такова суе. и с-реактивен протеин . Благодаря, мисля че ако имаше проблем то суето би било увеличено доста
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 22.10.2013 10:27

    Благодаря за отговора,лекарите твърдят че не било нужно,достатъчно било че ми е направена биопсия,ако имало нещо то тези 3лимфни възела биха били засегнати.казват ми нищо ти няма,живей си живота,понеже СУе било в норма а при такива неща то било се увеличавало при мен нямало дори причина за биопсия а сега като имам такава вече никои не ми обръща внимание.
  • Re: Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.10.2013 07:48

    Добре е в случая да се направи консултация с хематолог за всеки случай. Тоя ако прецени може да направи пункция на лимфен възел.
  • Проблем с лимфни възли.помощ!
    от Мария | 21.10.2013 18:32

    Здравейте,казвам се Мария и стм на 21г. От 4 месеца и повече живота ми се преобърна.Всичко започна със схващане на врата и излизане на едно малко топче в тилната област.пурвоначално не му обръщах внимание но то нарастна леко и ит другата страна На тила ми излезнаха още 2 слепнали Малки топчета панирах се и тръгнах по лекари,едтествено нямаше кой лекар да обърне Вничание на теЗи малко топчета при положение че утаиката ми е 6 И вички кръвни изследвания са в норма.подиграваха се с мен.ЧЕтях в интернет и се ужасявах мислех си за лимфом.Месеците си Минаваха и отстрани на врата започнаха фа излиЗат Малки топчета подредени като в пакет по 1 по 2 Сега са около 10 малки едно до друго,после Над ключица 2-3колкото грахчета, С лекарите се залугвахме Че е защото съч Слаба(понеже бях отслабнала досъа От 78-53 килограма)и съм си ги усещала нормално.ТЕзи лимфни възли не ми даваха мира се излизаха постепенно ,не ме болят и това ме Плашише пиех антибиотици всякакви издледвания За паразитози всичко в норма.причина няма.един ден усетих под лява мишница Лимфен възел а там нямаше после под другата нещо ,което лекарите наричаха това е някакво уплатнение се превърна в малка бучка.направихме биопсия от лява мишница искараха 3 лимфни възела около 12 мм двата другият по малък-диагноза неспецифичен лимфаденит.но аз продължавам с температурата която не бях мерила от 2 месеца ,вдигаща се В следобедни часове около 37,2 и спадаща на 36,6.НЯмам Сили мисля си Че Ме биопсията не е вярна и лимфома е десния лимфен възел защотото тои е много по голям от първият но лекарите казаха че това било достатачно .нямам сили Вече моля ви кажете какво да правя

Напиши отговор