Дискова херния. Дископатия. Болки в гърба, кръста и шията | Болки в гърба

Напиши отговор
 • Re: Болки в гърба
  от д-р Цончев | 30.03.2017 22:03

  Обикновено 10 дни не са достатъчни за пълно преминаване на оплакванията. Оптимизирайте работното място и по-често се раздвижвайте. Също е полезно и масаж на паравертебралната мускулатура.
 • Болки в гърба
  от Георги | 29.03.2017 11:15

  Здравейте,

  На 31 години съм и от повече от месец имам проблем с гърба. Висок съм 1.98, което също знам че оказва влияние. Симптомите са местещи се болки в гърба - един ден ме боли врата, друг раменете, трети лопатките, понякога самият гръбначен стълб между лопатките. Има периоди от по 2-3 дни в които не ме боли нищо и после пак започва.

  Личният лекар ми каза че проблемът е неврологичен и ми предписа Милгама и Мовалис. 10-тина дена пиене на по-горното не доведе до подобрение. Мажех се и с Волтарен.

  След това от фонда към който имам медицинска застраховка ме изпратиха в частна клиника в Младост, където една възрастна невроложка ме изпрати само на ренген на гръбнака, където според рентгенолога не се виждат отклонения. Диагнозата и е че проблема е причинен от това че работя по 9 часа на стол. Това което ми предписа тя е физиотерапия - 10 дена интерферентен ток и магнити, както и Волтарен на таблетки. Започнах и да плувам.

  Свърших с физиотерапията и има известно подобрение, не ме боли чак толкова силно, но не отминава. Моля за съвет или пък да ме насочите към добър специалист, най-малкото за второ мнение.

Напиши отговор