Хемороиди и анални фистули | Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България

Напиши отговор
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от Ити | 12.10.2018 15:54

  Здравейте, И аз се интересувам от лазерното премахване на фистула - някой прилага ли го вече? Благодаря!
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от viakimova | 21.02.2016 11:44

  Личното ми мнение е, ако имате фистула, да не губите време и пари в тоя метод, защото: 1 - Няма го в БГ 2 - Ако скоро го има, то би ли имал опитен хирург да го практикува 3 - Вероятно ще е скъпо 4 - Гаранция няма да ви даде, както и никой друг метод всъщност Зная, че всеки търси мини-инванзивен метод, всеки търси по-малко болка и кръв, и рязане, защото страха е голям, но моето проучване ме насочи към класическият метод.
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от pleven | 20.02.2016 16:07

  Благодаря ти за твоя отговор, viakimova! От известно време се опитвам да се свържа с Biolitec - компанията, която произвежда лазерната техника за лечение на анални фистули и хемороиди. Засега няма отговор, защото имейлите ми са на английски, а очевидно в Германия предпочитат да си комуникират само на техния си език :lol: Направи ми впечатление, че на техния сайт има версия на няколко езика, един от които е румънски, което ме кара да си мисля, че тези нови методи на лечение на фистули (и хемороиди) най-вероятно вече се предлагат в Румъния.
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от viakimova | 09.02.2016 17:44

  Здравейте, аз лично не знам дали се прилага този метод. Интересувала съм тъй като метода е неинванзивен, но от фистула до фистула има огромна разлика. Лошото при тях е, че са с висок процент на рецидиви. Добрата новина е, че ако фистулата ви е "проста", то операцията не е страхотия. Във ВМИ прилагат някакъв метод, лазерен се води, но не зная подробности. Проучила съм де що има - и запушалки, и фибриново лепило, и лазери, и накрая си опрях до скалпела :mrgreen: Ако попаднете на хирург, който вложи сърце и старание при операцията, то шанса ви е доста голям. Това обаче е половината работа, другата половина е ваша отговорност - хигиена, повече от стриктна, правилно хранене, за да НЕ се допуска запек, редовно ходене на превръзки.
 • Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от pleven | 07.02.2016 05:22

  Здравейте, Бих искал да попитам дали най-новият метод за лечение на анални фистули с лазер (FiLaC), се предлага и в България? Знам, че засега проктолозите основно в Германия работят с този метод, който (според интернет) бил най-добрия, но се чудех дали болници като Токуда или Сити Клиник например, вече не предлагат това и в България. Благодаря ви предварително за вашите отговори и коментари!

Напиши отговор