Хемороиди и анални фистули | Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България

Напиши отговор
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от Анджи | 14.05.2022 14:39

  Здравейте и от мен,нова съм във форума.Доста изчетох ,но досега не намерих един ,който е лекувал перианална фистула с фибриново лепило.Чета някои негативни коментари.От 2 дена съм изписана моята фистула беше 1.5 см ,проста .Професора ,който ме лекува прецени че фибриново то лепило е най-добрият и щадящ вариант за мен.Надявам се да не греши.
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от mimi | 26.02.2022 19:03

  Здравейте, и аз имам фистула след абцес, която от време на време изпуска малко бяла течност. Не ме боли никога и нямам никакви оплаквания. Мисълта за операция ме плаши защото има шанс за усложнение. Някой дали е опитвал да я махне с лазер или да сложи fistula plug (тапа) . Виждала съм и информация за лечение със сребърен нитрит но под лекарско наблюдение..
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от Todor Vasilev | 11.12.2021 11:29

  Дайте идея за личение на перинална фистула без операция. И имали гаранция че след операция няма да се поеви пак.
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от д-р Ралица Правова | 17.03.2019 21:46

  Не, на този етап няма нужда да търсите допълнително мнения. Колегата се е ориентирал при прегледа.
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от r9ronaldo | 17.03.2019 02:15

  Здравейте! Както описах в предният пост имам една фисура която мисля че е излекувана поне на този етап, но ми се появи едно образование точно под нея ( от към ануса ). Когато бях на преглед попитах за него и доктора каза че това е нормално да се появи при фисура, не е нищо страшно и ще се махне след време но все още е там. На пипане прилича на хемороид, меко е, съвсем леко боли, изглежда все едно е покрито с кожа, а не с лигавица ( все пак е в ануса края на дебелото черво ). Някой да е имал нещо подобно, не знам дали да чакам още или да търся лекарска или хирургическа намеса... .
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от r9ronaldo | 17.03.2019 02:03

  До Ити. Здравей. И аз имам проблем с фисура и ходих на няколко пъти до он-клиник ( Варна) Предписваха ми едни кремове които ми помогнаха и всичко се оправи но след 1-2 седмици ей така от нищото се запичах или прекалявах с фъстъците... и фисурата ми се появи отново. Последният път като ходих беше някъде декември месец 2018-та и доктора ми даде още веднъж от тези кремове и каза че ако пак се появи ще ми я изгори с лазер. Не съм разпитвал нищо повече и не съм ходил повече но това което мога да ти кажа е че от това което разбрах предлагат лазерна намеса, но колко е ефикасна и колко е скъпа ... не мога да ти кажа. Като цяло клиниката е много скъпа (поне според мен ) и е изцяло частна така че ако решиш да ходиш подготви си пари. Ако те интересува мнението ми за тази клиника имам смесени чувства. Обръщат внимание преглеждат те обстойно и има ефект, но от друга страна ми се струва прекалено скъпо
 • RE: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от Ити | 12.10.2018 15:54

  Здравейте, И аз се интересувам от лазерното премахване на фистула - някой прилага ли го вече? Благодаря!
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от viakimova | 21.02.2016 11:44

  Личното ми мнение е, ако имате фистула, да не губите време и пари в тоя метод, защото: 1 - Няма го в БГ 2 - Ако скоро го има, то би ли имал опитен хирург да го практикува 3 - Вероятно ще е скъпо 4 - Гаранция няма да ви даде, както и никой друг метод всъщност Зная, че всеки търси мини-инванзивен метод, всеки търси по-малко болка и кръв, и рязане, защото страха е голям, но моето проучване ме насочи към класическият метод.
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от pleven | 20.02.2016 16:07

  Благодаря ти за твоя отговор, viakimova! От известно време се опитвам да се свържа с Biolitec - компанията, която произвежда лазерната техника за лечение на анални фистули и хемороиди. Засега няма отговор, защото имейлите ми са на английски, а очевидно в Германия предпочитат да си комуникират само на техния си език :lol: Направи ми впечатление, че на техния сайт има версия на няколко езика, един от които е румънски, което ме кара да си мисля, че тези нови методи на лечение на фистули (и хемороиди) най-вероятно вече се предлагат в Румъния.
 • Re: Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от viakimova | 09.02.2016 17:44

  Здравейте, аз лично не знам дали се прилага този метод. Интересувала съм тъй като метода е неинванзивен, но от фистула до фистула има огромна разлика. Лошото при тях е, че са с висок процент на рецидиви. Добрата новина е, че ако фистулата ви е "проста", то операцията не е страхотия. Във ВМИ прилагат някакъв метод, лазерен се води, но не зная подробности. Проучила съм де що има - и запушалки, и фибриново лепило, и лазери, и накрая си опрях до скалпела :mrgreen: Ако попаднете на хирург, който вложи сърце и старание при операцията, то шанса ви е доста голям. Това обаче е половината работа, другата половина е ваша отговорност - хигиена, повече от стриктна, правилно хранене, за да НЕ се допуска запек, редовно ходене на превръзки.
 • Лазерно лечение на анална фистула (FiLaC) в България
  от pleven | 07.02.2016 05:22

  Здравейте, Бих искал да попитам дали най-новият метод за лечение на анални фистули с лазер (FiLaC), се предлага и в България? Знам, че засега проктолозите основно в Германия работят с този метод, който (според интернет) бил най-добрия, но се чудех дали болници като Токуда или Сити Клиник например, вече не предлагат това и в България. Благодаря ви предварително за вашите отговори и коментари!

Напиши отговор