Хемороиди и анални фистули | притеснен от фисура ани

Напиши отговор
 • RE: притеснен от фисура ани
  от Rado | 14.10.2021 10:19

  Имал съм фисура преди време. Справянето с този проблем е лесен. Три пъти на ден мазане с Хеморрел и седящи вани със смрадлика.
 • RE: притеснен от фисура ани
  от Suzi | 11.01.2021 04:14

  След получен перианален абцес и инцизия получих перианална фистула - 1992 година. И вече 28 години постоянно съм с проблем. 14 пъти съм рязана. И в момента пак съм с инфекция . Миналата година ми направиха ректоскопия и установиха, че нямам фистула. Имам и фисура ани. Като усетя , че набира веднага преминавам на антибиотик. Правя бани с тетра и т.н. Много се измъчих с тази болест. Имам нужда от помощ. Уж внимавам с храната и течностите, но явно понякога не се получава. И от 28 години съм на антидепресанти. Всичко започна с тази мъчителна болест.
 • Re: притеснен от фисура ани
  от Руслан | 05.04.2012 12:12

  Здравейте, искам да споделя личния си опит от битката с анална фисура, а именно: преди около 40 дни получих силен запек, след което започнаха проблемите - остра болка при изхождане продължаваща с часове след това, кървене, трудно изхождане и пр. Реших да посетя гастроентеролог. Поради наличието на болка, лекарят не се нае да ми направи ректоскопия, а ректално туширане. Оказа се, че имам сериозни разкъсвания, причинени от запека. Назначено ми бе лечение с орален антибиотик, както и ректален крем, а отделно от това сам реших да ползвам Прокто-гливенол супозитории. Нещата бяха довдени до спиране на кървенето, но не и на болката, т. е. проблемът остана като цяло нерешен. Тъкмо бях решил да търся специалист в София и ненадейно попаднах на един форум в интернет за фисурите. От там разбрах за Цикатридина супозитории. От два дни ползвам тези свещички и ефекта е поразителен - чувствам се почти на 100 % излекуван. Дано съм бил полезен с нещо.
 • Re: притеснен от фисура ани
  от Доц. д-р Цончев, дм | 08.03.2012 10:40

  Рагада значи цепка... не е нещо страшно... но трябва да се огреда от хирург, който да каже какво да се прави - превръзка, обработка и т.н.
 • Re: притеснен от фисура ани
  от stiliqn | 07.03.2012 19:46

  това е че няма силна болка,има лека и много специфична,няма кръв,малко ме пресърбява,какво значи рагада? можели да ми поясните нещо опасно ли е? вече ми омръзна от това заболяване.
 • Re: притеснен от фисура ани
  от Доц. д-р Цончев, дм | 02.03.2012 21:34

  Това трябва да се погледне от хирург, вероятно е физура или рагада, но трябва да се огледа и да се предпише лечение.
 • притеснен от фисура ани
  от stiliqn | 01.03.2012 16:13

  значи ето я и моята история,на 18 години от силен запек и големи болки във корема при силно напъване се сдобих със тази болест.на 20 години си направих операция .след година фисората се отвори и започнаха пак главоболията.сега на 32 реших пак да се оперирам.след втората операция ми се появиха някакви малки израстъци 2 на брои около ануса доктора каза че,ще минат.преди месец имах обилно растроиство последвано със непоносимо парене едвам го истраях, наи лошото беше че,получих силна болка много силна от предишната и не болеше като преди а като след оеративната .днеска ме припари пак взех едно огледало и погледнах като си помислих тези израстъчета да не са се възпалили нещо и те да ми отварят беля.обаче останавих че под опашката иам някаква цепка при докосване не ме боли лошото и краино претиснително за мен беше че тази цепка се оказа доста навутре дълбока .хора моля ви се много съм претеснен ако е няква фисура или фистула при пипане требва ли да боли и толква дълбока като дупка седи много съм претиснен нямам обилни кръвотечениа но това което набарах цял ден ми е във главата ще си докарам нервна криза.моля даите ми савет какво може да е това.

Напиши отговор