Хемороиди и анални фистули | Фистула - много мнения, пък аз какво да правя??

Напиши отговор
 • Re: Фистула - много мнения, пък аз какво да правя??
  от viakimova | 17.09.2009 08:50

  Благодаря Ви за отговора, но останах от предишните лекари с впечатлението, че се налага оперативно лечение. Беше ми обяснено,че ще се създаде изкуствен вход към фистулата, за да се прекъсне. Така ли е? Използват ли лекарите още метода с ластиците? Много въпроси имам, извинете за което :). Имам малко дете, ще мога ли да го гледам спокойно в къщи и да си върша домакинските неща??? Благодаря Ви пак.
 • Re: Фистула - много мнения, пък аз какво да правя??
  от nikolova4 | 16.09.2009 15:47

  При перианална фистула трябва да се обърнете към хирург - проктолог. Прегледа се състои не само във външен оглед, а във входа на фистулата се вкарва една сонда , с която се проследява хода на самата фистула , за да се види къде излиза . След това, ако фистулата не е много дълбоко разположена - с местна анестезия (упойка) се отваря и от каналче, става бразда. Това се прави с цел да се почисти фистулния ход и постепенно да зарасне от само себе си. В периода на заздравяването се поддържа хигиената, поставя се марлена превръзка, която се сменя всеки ден, а може и по-често и се използват мехлеми, които да ускорят процеса на заздравяване. Това е лечението. Тази процедура може да се направи и амбулаторно.
 • Фистула - много мнения, пък аз какво да правя??
  от viakimova | 16.09.2009 11:07

  Здравейте на всички, аз и друг път съм писала във този форум. Историята в кратък вид е следната - зимата е цепен абцес, без съмнение за фистула, после няколко месеца ходене по мъките - хирурзи и накрая вече - АЙДЕ В БОЛНИЦА. От там обаче ме върнаха, защото не беше ясен хода на фистулата и капеше едва едва и то не постоянно. С други думи - отидох в болница само за 1 час :) Следва 3 месеца пълно затишие, от 2 дни обаче имам лека тъпа болка само при натиск, без секреция, има и сърбеж, но ми е напълно ясно какво най-вероятно е. Въпроса ми е следния - един лекар казва - ще те режем, а друг казва - а, не , не се вижда нищо, ти си млада, няма защо да те режем излишно, жевей си живота. Какво да правя??? Как минава операцията, болка после, фистулата ми е дълга 5-6-7 макс см. В коя болница да ходя? Бях в известна миналия път, но там нищо. Благодаря Ви предварително на всички!!!

Напиши отговор