Хемороиди и анални фистули | Кръв и слуз при дефекация

Напиши отговор
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от д-р Цончев | 12.05.2017 21:07

  Както го описвате прилича на хемороидален проблем. Ако продължи това кървене е добре да го види специалист
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от Nik | 08.05.2017 20:19

  Здравейте! Днес за първи път ми се появи кръв в изпражненията и естествено се изплаших и си помислих най-лошото. Кръвта беше яркочервена и изпражненията все едно бяха обвити в слуз, по тоалетната хартия нямаше кръв и не съм имала кръвотечение преди или след дефекацията. През деня имах болки ниско долу в корема, абсолютно същите като предменструални болки, но понеже трябва да ми дойде след 1 седмица реших, че е просто някакво неразположение или симптомите са започнали по-рано. По-рано през деня имах друга дефекация, но всичко си беше наред. Преди време забелязах,че имам външен хемороид, но след известно време изчезна и не съм търсила лекар. Точно това ме кара да мисля, че проблема е от него. Бих искала да ми кажете вашето мнение-дали има място за притеснение и да ме посъветвате какъв лекар да търся и какви изследвания да си направя?
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от shashmagiul | 28.03.2017 00:49

  Да де.. не че ше се запрепъваш да отговаряш... мамицата й на тъпата Прокопиева и на мъжа ми. Зъбите.... кажете на личния ми Малик да го духа.... с такъв мъж и раят е ад. Дано дъщеря ми не направи абцес и на сливицата. Още в събота го молех да ходим в спешното. Не е живот моето. С цялата си лудост мога да пунктирам добре лекарите. Майната ви. Онзи дришльо и той. На бордърлайн е да знаеш че някой ще се влюби и все пак го нараниш. Мразя всички, заради които съм зависима финансово.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от shashmagiul | 26.03.2017 18:46

  Абе, доктор Цончев, един път ще бъда кратка, точна и ясна. Държа да ми отговорите, понеже така ще ми успокоите дните. Когато е някаква тения из тялото, тя ще се види на рентген след 3я месец на заселването й, нали? А ако е друг вид паразити все за три месеца оплаквания ще се появи поне един щъкащ глист, или най - малкото през нощта ще се види? Дъщеря ми направи алергия към млякото. Може и временна да е, понеже тук излезе статия, че някакво мляко имало бактерии, тоест не някакво, а това, което обикновено купувам. От нея получи кашлица, мина през бронхити, три антибиотика за отрицателно време. Получи тия болки в корема, слуз... доколкото когато яде лютеница и с този нарушен метаболизъм, лютеницата си излизаше на парцали след това, та общо взето съм си все в джаза. Обясних си болките в корема и слузта с това, че слузта идва от кашлицата и храчките, които преглъща. Тези храчки, понеже са по - гъсти, не се разтварят от стомашните киселини, а са нещо като тапа в червата, чрез която се образуват и болезнените газове. Излизат, но най - вероятно предизвиквайки по - малко или повече разстройство? Добре ли го обясних? Значи ако не искате присъствието ми тук.... замълчете. :P
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от д-р Цончев | 26.03.2017 14:41

  След прием на антибиотик е възможно да се появят такива оплаквания. С нормализирането на чревната флора и хранителния режим това ще се оправи.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от Стела Водева | 20.03.2017 02:21

  Здравейте!!Преди 1 седмица бях лекувана в болница за двустранна пневмония.Всичко беше нормално,там ми правеха вливки и пиех 1 антибиотик и през устата.След изписването продължих с антибиотика още 1 седмица и след спирането му започнах да имам проблеми в изхождането.Започна да ми пари и видях ,че по салфетката имам малко кръв ,а след това се появи и слуз.Междувременно започнах да пия и бронховаксомОт 3 дена вече е така ходя по няколко пти в тоалетната,но без разстройство илизапек нормално,но ми пари и имам слуз и кървави жилки в слузста.Като днес видях на бикините си че ми е текла само слуз.Имам и леки болки ниско в корема ,не на стомаха а много ниско,както и когато ходя по - голяма нужда ме наболява.Възможно ли е да е най - лошото,,,,ще ходя на лекар,,и много ме е страх.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от ivelin1012 | 18.02.2009 16:22

  аз попринцип не ям мазно,пържено,манджи,супи,ориз боб щеша и други подобни,нито пия алкохол и аз се чудя от какво ми се е получил проктита,възможноли е да е заради краткотсрочно лечение което имах с дурацефт (взимах за 5 дена по 1 капсула на 8 часа) и от него да е станал.Миналата година като се лекувах с антибиотици продължително пак се бяха появили таквиа проблеми но отшумяха.Съмнява ме от толкова кратък прием да се получил проктит.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от | 18.02.2009 05:38

  За хемороидите препоръчвам таблетки и крем Пайлекс. Не знам как ти се е получил този проктик и възпаление на ректума. Пробиотиците са полезни, пий ги поне 3 месеца. И не яж дразнещи и пикантни храни. Движи се повече. Друго не знам какво да ти кажа.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от ivelin1012 | 17.02.2009 13:24

  днеска ми направиха сигмоидоскопия,откриха ми възпаление на ректума проктит в ранен стадий и два малки хемороида.Голям кама ми падна от плещите изписаха ми свещички и пробиотици.
 • Re: Кръв и слуз при дефекация
  от | 17.02.2009 01:51

  не се страхувай. от страха няма полза. най-леката или най-тежката, изходът може да бъде различен. вероятно имаш колит или дисбактериоза на дебелото черво. обикновено при тези състояния се получава слуз. има си лечение на това. щом е ясно червена кръв, значи имаш вероятно фусира, а може и хемороиди. Колоноскопията нормално се прави с упойка, иначе не е точно болезнена, но е дразнеща, понеже не си свикнал да ти вкарват нещо в дебелото черво нали. Но пък е показателно изследване и ако има нещо ще се види. И най-вече повече спокойствие и без паника.
 • Кръв и слуз при дефекация
  от ivelin1012 | 12.02.2009 18:54

  от няколко дена имам примеси на слуз в изпражненията от скоро започна и да има кръв,цялото е оцапано с линии ясна червена кръв,нямам разстройства,не съм имал запеци.Нямам болки в корема,подувания къркорене на червата.При дефекация нямам болки изхождам се нормално лесно по салфетката не остава кръв,нямам никакви болки.Аз съм голяма паника и псотоянно ми минава през акъла какво може да е хемороиди,фистури,фисули,полипи възпаления и прочие.Във вторник ще ми направят колоноскопия на долната част на дебелото черво.Тази процедура болезнена ли е и със или бе зупойка се прави.Много ме е страх и тея дни немога си намеря място от притеснение.Страхувам се да не ми намерят най тежката диагноза...

Напиши отговор