Операции | нормално ли е след операция на жлъчка???

Напиши отговор
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Diana | 29.03.2018 22:16

  Здравейте , извинявам се ако не пиша на правилното място , но за пръв път влизам във форума с цел да науча поввче информация за операцията на жлъчния мехур! Значи бих искала мнение от някой , който разбира и да ми даде отговор на въпросите ? Благодаря предварително !Става въпрос за баща ми , който премина през операция за премахване на жлъчката с 3 камъка и беше отворена операция , защото е имал усложнение и е трябвало да изчистят и жлъчните канали , както и , че жлъчката му е била прегъната и просто за нищо не е ставала по думите на лекаря , проблемът е, че вчера му махнаха конците и по-късно вечерта от едната част на раната потича кръв и мястото е зачервено , днес отиде до болницата и го посъветваха да го задържат и да му направят лечение с антибиотици , като от раната днес когато са го преглеждали е имало и гной , въпросът ми е , да ли е нормално и на какво може да се дължи това възпаление ! Защо губи килограми и изглежда , че няма сили даже му прилоша и падна , на какво може да се дължи ? Принципно си хапва , но е на хранителен режим!
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Dr.Atanassov | 01.10.2017 13:32

  Здравейте, секрецията от пъпа няма връзка с операцията. Проблема е по-скоро кожен. Когато се къпете, измийте хубаво кожата в дълбочина и я намажете с течен йодасепт. След 3-4 дни би следвало проблема да изчезне. Поздрави!
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Militsa | 01.10.2017 11:26

  Здравейте д-р Атанасов. Нормално ли е след лапароскопска холецистектомия (камъни в жлъчката) която е правена преди 6 години от време на време да се по явява секрет от пъпа с мирис и цвят като на гной. При мен се получи няколко месеца след операцията и тогва ми казаха ,че този секрет ще го имам за няколко седмици м/у 4 до 6 . От 2 години ми се върна ако мога така да се изразя само лятно и зимно време се появява а през пролетта и есента няма нищо . Благодаря Ви предварително.
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Dr.Atanassov | 11.06.2016 19:25

  Нормално е
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Maria | 11.06.2016 08:53

  Здравейте.Искам да Ви попитам,нормално ли е пациентът два дни след премахнат жлъчен мехур, да има температура 37.6
 • Re: нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Rossen Tushev | 04.12.2008 14:53

  Отстраняването на жлъчния мехур, независимо от метода, не прави по-малко функционална храносмилателната система затова не е необходимо да се спазва специален диетичен режим. Дали да ходите на контролен преглид в "Лъскавата болница", щом не са ви обърнали подобаващо внимание докато сте били на легло, какво очаквате?
 • нормално ли е след операция на жлъчка???
  от Таня Димитрова | 02.12.2008 22:49

  Здравейте, преди 20дена ми отстраниха жлъчката/4 хубави големи камъка :D /лапароскопски.Жлъчката не ми беше създавала проблеми,нямала съм възпаления или кризи.Решението да я махна го взех ,защото живея в Бургас и имам страх ако получа криза,какво може да ми се случи в бургаска болница.Операцията беше в една от най-новите и луксозни болници в София от която съм малко разочарована.Никога до този момент не ми се беше случвало да ми правят интервенция на 35години съм/и защото не знаех какво е кръвното на хирург. маса ми беше 120/80 при условие,че 40мин чаках гола на хирургическата маса анестесзиолога и гледах как се подготвят и "точат инструменти"/,но предполагах,че след като изляза от упоика и в последващите 48часа докато бях в болницата ,ще доиде при мен лекар ще ме прегледа или поне на изписването ще ми даде някакви насоки,ще ми каже как е минала операцията и т.н. Нищо подобно,лекаря си беше свършил работата/вярвам,че е добър профисионалист /и с това всичко се изчерпва,просто не го видях нямаше го/разбирам човек е наложило му се е нещо/но имаше и друг лекар който имаше желание да ме изпише още на 15тия час след операцията,но не и да погледне корема .Това ли е визитация? Да влезе и да попита как си? аз му отговорих"Благодаря ,била съм и по добре" усмивка и чао.На въпроса ми да ми даде насоки за храна,двигателен режим и т.н...отговора " след 5-10дена можеш да ходиш на работа ако искаш,сега няколко дена по лека храна .Когато ми махаха конците,разбрах,че имам право на контролен преглед и много се надявам тогава лекаря поне да ми погледне корема и пъпа.Моля кажете ми трябва ли да настоявам за кръвни изследвания /с идеята как ми е черният дроб/и ехография??? Кажете ми така ли е във всички болници? Оперират те и са дотам.На парче.Ако се чустваш добре,значи операцията е ок? Аз и преди се чуствах добре,като имах камъни,но знаех,че ще е до време.Наистина ще ми е интересно дали навсякаде е така или аз съм с някакви идиалистични представи :(

Напиши отговор