Операции | Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния

Напиши отговор
 • Re: Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Martin Bakardjiev | 11.03.2018 14:52

  Здравейте отново. Изписаха ме от болницата след операция на херния и хидроцеле. Противопоказно ли ми е да седя на стол? Не мога да намеря никъде в интернет категорично, че е противопоказно, но в един текст го намерих - пишеше, че трябвало да се избягва продължително седене. Някой може ли да хвърли повече светлина по въпроса. Благодаря предварително.
 • Re: Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Martin Bakardjiev | 09.03.2018 19:48

  Благодаря за коментара. Въпросът "дали хидроцелето може да е причина за херния" не може да има два верни отговора. Не е относително. Отговорът е или само "да" или само "не". Или единият доктор не се е сблъсквал със случаи , и не се е запознавал с литература, в която са описани случаи , на херния предизвикана от хидроцеле .. Или Другият доктор прави собствени заключения, че хидроцелето е предизвикало херния без да е намерил (и дори търсил) потвърждение на тази чисто негова си хипотеза в литература или предишна чужда практика. И в двата случая имаме много голям проблем и той както вече споменах е, че не може да има повече от един отговор на въпроса, но лекарите се държат сякаш може. Така не става. Нищо.
 • Re: Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Dr.Atanassov | 09.03.2018 18:58

  Здравейте, хидроцелето представлява събиране на течност между обвивките на тестиса, който се намира в скротума, извън коремната кухина. Течността е пред коремната стена и няма как да оказва натиск, който да доведе до херния. Коментара е принципен, не че има значение:) Пожелавам успех!
 • Re: Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Martin Bakardjiev | 06.03.2018 19:13

  Здравейте, Ръководителят на звеното, в което ще ме оперират каза, че смята, че хидроцелето при растежът си започнало да упражнява натиск върху коремната стена и оттам е тръгнала хернията. Аз лично нямам много сериозни съмнения, че хернията е резултат от хидроцелето.
 • Re: Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Dr.Atanassov | 06.03.2018 18:37

  Здравейте, хернията не е спешно състояние (освен когато е заклещена, какъвто явно не е вашия случай). Лекува се само оперативно. Повече информация тук: Link Хидроцелето едва ли е причина за хернията, просто имате и двете състояния. Могат да бъдат решени едновременно. Възстановяването зависи от вида на операцията и варира между 15 и 30 дни. Поздрави!
 • Хидроцеле и впоследствие Ингвинална Херния
  от Martin Bakardjiev | 02.03.2018 09:58

  Здравейте. Появи ми се Хирдроцеле преди около 2 месеца. От около 3 седмици вече ми се появи пареща болка околко слабините и днес след консултация с хирург той диагностицира (на пипане), че имам херния, ингвинална. 1. Колко сериозно състояние е ингвиналната херния, колко сериозна е операцията и какво трябва да знам преди да постъпя за операция? 2. Звучи ли логично ингвиналната херния на нерва да се е получила вследствие от хидроцелето? 3. Операцията ще бъде комбинирана (мултидисциплинарна), с която ще се премахне и хидроцелето и хернията? 4. Каква е продължителността на възстановяване и какво е важно да се знае? 5. Нещо друго около тези диагнози, операцията и свързани обстоятелства, които е добре да знам. Благодаря Ви предварително.

Напиши отговор