Операции | Операция от ингвинална херния.

Напиши отговор
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от mitko | 07.03.2015 20:26

  докторе препоръчвате ли след операция маэането на маэила за заличаване на белега ? и изобщо ефект дават ли още се чудя дали да ползвам ефект дали ще има от маэилата странични ефекти получават ли са ?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от maria | 03.03.2015 18:53

  Само да допьлняче от няколко дена болката е като спазми,вьтрешно и на моменти кьм дупето,незнам какво да мисля,спазми за секунди,които ме карат да седна,получават се и в покой и в движение
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от maria | 02.03.2015 20:00

  Здравейте,имам болки ниско в слабинити,по-скоро усещам едни спазми при покой вътре в слабините,на моменти ми се схваща и мускула на бедрото отгоре.бях при двама хирурзи,според които не вихдат херния,но мен си ме боли.изключила съм и гинекологични причини.ако ида на скенер или ЯМР може ли да се види ,ако е херния и ако не е какво би могло да е .благодаря
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 22.02.2015 14:52

  @ashsnd, не би следвало оплакванията, които споделяте да се дължат на интервенцията. По-скоро Ви трябва време за да се възстановите от операцията. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 22.02.2015 14:49

  @nikovas, от това, което пишете е малко вероято да имат рецидив. Усещанията са нормални като за след операция. С едно платно могат да се направят и двете страни, стига да е достатъчно голямо като размер. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Явор Данов | 22.02.2015 10:30

  Здравейте!Имах операция на ингвинална херния,която беше изключително малка по размер преди 3 седмици.Искам да попитам възможно ли е да доведе до проблеми с ерекцията например по-ниско количество сперма..Преди седмица всичко изглеждаше нормално от страна на еакулация,сега забелязвам,че ми е малко трудно да еакулирам правилно и съответно количеството е по-малко.Влияе ли като фактор стреса,защото се чувстам доста напрегнат след операцията и постоянно се притеснявам да не е възникнал някакъв проблем около нея..
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Николай Василев | 12.01.2015 12:44

  Добър ден ,да попитам и аз нещо ... На 33 години съм ,на 6 ноември 2014 ми беше направена операция на двустранна ингвинална херния.Операцият беше извършена една седмица след като беше установено че се е получила ,в дясната страна беше по изразена с болка и оток ,след преглед при хирурга установи че и лявата е "тръгнала" и реших да ги направя и двете .Операцията беше извършена с платно(операция на Лихтенщайн пише в епикризата) Чувствах се много добре ,активна почивка два месеца след операцията.Но в деня в който започнах работа започнах да чувствам лека болка от лявата страна и като ли че ми се появи лек оток в лявата област.Работа се изразява в това да стоя доста часов прав и да има навеждания и клекове.Също така в момента като съм седна усещам от време на време лека болка (като притискане) в коремната област и едно опъване в предната част на крака (като разтежение ) Предполагам тези болки може и да са от това че не съм се натоварвал два месеца ... Но отока ... Има ли вероятност хернията да е направила рецедив само от лявата страна.А също така може ли с едно платно да се направи/поправи двустранна херния ? Благодаря
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 02.01.2015 14:00

  @shamara_bs, ако нямате оплаквания, не виждам от какво се притеснявате. При повторна поява на херниален дефект, обикновено има болки, подуване в областта на разреза, тежест и дискомфорт. Подуването на тестиса се дължи на операцията, която Ви е направена. Срещуположната страна се оперира само ако и там се появи дефект. Колегата правилно Ви е поставил платно. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dobromir Dobrev | 25.12.2014 02:56

  На 23 съм. Но кръвта ми ври като на 18 годишен хаха. Дали може да ми изиграе лоша шега, че съм правил физически усилия преди да отмине болката. Вероятно я е и усилило даже. Хирургът, оперирал ме и още един специалист казаха, че херния няма.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от mitko | 25.12.2014 00:10

  Та за мен отговор няма ли докторе много дьлго време чаках но на мен отговор не написахте
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 24.12.2014 17:52

  Здравейте, от поста не става ясно на колко години сте. Ако нямате 18 - техниката без платно е ок. Изтръпването се дължи на операцията и вероятно ще си остане така. Уплътнението под разреза би трябвало да намалее с времето. По отношение на болката - това е един от сериозните проблеми на отворените техники. Тя може да се задържи продължително време и се дължи на дразнене на сетивните нерви в зоната на разреза. Може да се направи физиотерапия, която обикновено облекчава оплакванията. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dobromir Dobrev | 23.12.2014 01:41

  Здравейте, аз имам следния проблем свързан с херния. По-точно ингвинална. На 9 юли ме оперираха от ингвинална херния в дясната част. Нямаше много голямо подуване преди това, а просто самата ми мускулатура беше по-силно изразена в дясно(или пък да е било някакво подуване, незнам). Мисълта ми е, че не беше явно.Даже един млад хирург каза ти нямаш херния. Проблемите си ги имах от септември, при фитнес, бягане, плуване имах болки. А веднъж така ме заболя, че едва се прибрах. Към началото на лятото ходих при един според познати наистина добър хирург, който категорично си каза херниика е и за операция. И така след умуване си направих операцията, пречеше ми да тренрам, което ако не правя наистина не живея все едно. Хирургът я направи без платно и каза, че съм млад и тъканта ще се възстанови. Каза, че задната стена я нямало изобщо.Каза след месец, че мога да започна постепенно с някакво спортуване. И така ходих да направя едно плуване на месец и 10 дена. Това чудо взе да пулсира супер много по време на плуването. Притесних се че съм си направил нещо и ходих пак на преглед. Нямало ми нищо. Ок. Чаках, Чаках 2 месеца и почнах да си правя лицеви и малки тежести(5 кг) да вдигам и да побягвам. Вече близо 5 месеца са минали, под разреза си стои изтръпнало и болките са и тъпи и остри на моменти, и изневиделица се появяват, а и също така са в най различни области около разреза. А да и разреза си стои твърд все още...И при друг специалист ходих, който също каза, че няма херния в момента. Съжалявам ако съм прекалил с обясненията, но исках да кажа всичко. Та др. Атанасов, как бихте коментирали тази ситуация, дали има надежда да се оправи това нещо?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Elena Dimova | 09.12.2014 10:46

  Благодаря много!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от mitko | 09.12.2014 00:45

  здравейте относно темата имам няколко въпроси които много ме измъчват до сега не бях чувал за херния от време на време болки в корема имах и един ден на работа нато дърпах дъски до 17 етаж с въже получих болка в десния тестис след което мина но пък получих болки в мускулите на десния крак които не минаха след което отидох на хирург разказах му прегледа ме и без да имам подутина каза ми че е ингвинална херния и то разширен канал шокирах се тъй като нямах подутина направи операцията с поставяне на платно след което дори ми се поду десния тестис сега не е толкова много подут но все още не е спаднал на изцяло и като чели левия тестис е по малък от десния преди вече една година но все още се съмнявам дали съм постъпил правилно,след като вече доста неща четах и имам на представа се притеснявам за рецидив нямам симптомите но незнам след като е направена операция защо и в какви случаи има вероятност за рецидив,защо след като е направена от едната страна се налага и от другата страна защото е направена вече операция от едната страна ли и друг много важен въпрос платното по добър случай ли е има ли странични ефекти и последен тъй като нямах подутина от дясната страна при оперирането може ли от другата страна да се подуе тъй като имам много притеснения по тези теми не мога да си живея спокойно надявам се повече да не ми се налага тази операция чакам отговор докторе
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 08.12.2014 18:49

  Здравейте, отока и болката се дъпжат на операцията. За съжаление тези проблеми могат да продължат 30 и повече дни. След време би следвало да отшумят. Най-добре е да се консултирате с хирурга, който е оперирал баща Ви. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Elena Dimova | 08.12.2014 08:57

  Здравейте, баща ми (73 години) беше опериран от ингвинална херния в ляво на 28.11.14 г., но 2-3 дни след операцията получи оток и силна болка в левия тестис.Още при изписването му беше изписан антибиотик, но цялата седмица докато взимаше антибиотика вдигаше след обед температура до около 38,2 , поне на толкова най - много сме измервали и сме давали парацетамол. Кръвното беше ниско стигаше до 83/52, въпреки че по принцип той взима лекарства за високо кръвно, през тази седмица не ги е пил.Болката и отока на тестиса продължават. Въпроса ми е нормално ли е това и ако не какво може да се направи да се облекчи това състояние, защото на моменти казва, че болката е нетърпима. Самата болка явно не е постоянна, а пристъпна.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 02.12.2014 22:17

  Здравейте, задължително трябва да Ви прегледа хирург. Така е много трудно да се каже на какво може да се дължи появата на подобна подутина. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Десислава | 02.12.2014 21:40

  Здравейте! И аз съм оперирана от херния , моята била мускулна херния и ме оперираха август месец. Сложиха ми платно вече минаха почти 5 месеца от операцията, а ниско долу където ми беше издуто едно топче отново се появи, понякога усещам лека болка като се смея . Трябва ли да се притеснявам , все едно не съм оперирана топчето си е отново ниско долу и го усещам някак си по кораво . Притеснена съм какво да правя? Нормално ли е топчето отново да изкача след като имам платно и съм оперирана?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 25.11.2014 15:52

  Здравейте, хроничната болка е много неприятен проблем. Ако не е с висок интензитет и не Ви притеснява, можете да си живеете и така. Ако болката е силна, трябва да се приемат обезболяващи медикаменти със или без физиотерапия. Тежките случаи стигат и до реоперации. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Юсеин Юсеинов | 09.11.2014 16:51

  Благодаря Ви Докторе ! Надявам се въпреки болката положението не е фатално, в смисъл дали може да се живее и работи нормално с тази болка без други последствия ?! Ако е така няма да се оплаквам и да предприемам каквото и да е било друго лечение по това ?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 09.11.2014 15:10

  Здравейте, при Вас е налице т. нар. хронична ингвинална болка - болки в областта на операцията с давност повече от 6 месеца следоперативно. Това е един от сериозните проблеми при конвенционалните операции за слабинни хернии и се дължи на дразнене на сетивните нерви от сраствания, от платното или от шевове. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Юсеин Юсеинов | 07.11.2014 15:02

  здравейте! опериран съм от ингвинална директна херния от ляво и от дясно, съответно 2013 и 2014 година месеците август. това, което ме безпокои е силната почти перманентна болка на по-старата операция-от дясно. посетих трима хирурзи от три отделни лечебни заведения, включително и този който ме оперира и всички са на мнение, че хернията няма рецидив и, че съм напълно здрав. Боли ме с тъпа болка, понякога, когато се изкашлям усещам при тръпване в областта на операцията-не болезнена , но неприятна. нямам подуване или зачервяване, боли ме и тестиса под оперираната страна. Моля да ми помогнете да намеря отговор на оплакването си 1
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 26.10.2014 23:40

  Възможно е, да.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Nikolay | 20.10.2014 19:02

  Здравейте! Д-р Атанасов искам да попитам възможно ли е с херниите да се оправи и варикоцеле с безкръвна операция.Благодаря предварително.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 20.09.2014 12:15

  Здравейте, малко вероятно е да имате рецидив, според това, което споделяте. Тези усещание се дължат на срастванията около платното - през него прораства фиброзна тъкан, която има различна еластичност и при физически натоварвания можете да усещате теглене и дърпане в зоната на операцията. Не виждам нищо притеснително. Все пак ако имате притеснения, минете на преглед при хирург. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Тома | 18.09.2014 18:27

  Здравейте!Опериран съм от ингвинална херния преди 4 години и ми е поставено платно.Нямал съм никакви проблеми ,спортувам активно - 5-6 пъти фитнес в седмицата.От 10 дни усещам леко дразнене точно в областа на операцията(белега),наподобяващо на дърпане и се притеснявам.Може ли да става въпрос отново за херния ?Имам опит и помня ,какви бяха болките миналия път,сега при кашляне,кихане и смях не усещам нищо,да не говорим ,че правя клекове с 120-130 кг и не чувствам болка.Тя се усеща при специфично хлътване на корема или разтягане ,какво мислите ?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Юсеин Юсеинов | 09.09.2014 14:38

  Благодаря Ви докторе! Това ми каза и личният лекар вчера, а след като се натече днес май спря и от няколко часа превръзката ми е почти чиста. И като , че ли взе да се затваря. Нямам нови подутини и зачервяване ,но от време на време ме просърбява. Както и да е чувствам се по-добре и обнадежден. Благодаря Ви още веднъж!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 09.09.2014 11:42

  Здравейте, имате т. нар. сером на раната - събиране на тъканна течност в подкожието. Дължи се на раневите повърхности в дълбочина, които я отделят. Това, че изтича навън е добре. Сменяйте превръзките до контролния преглед от хирурга. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Юсеин Юсеинов | 07.09.2014 17:54

  Здравейте, Преди 12 дена ме оперираха от Hernia ingwinalis sinistra directa ,с поставяна на полипропиленово платно. Изписаха ме в добро състояние на петия ден, ка то ми казаха на осмия ден да отида да ми свалят конците. Всичко беше наред до деня преди свалянето на конците, когато забелязах по превръзките подуване в горният край на разреза, но не отдадох значение. На същият ден доктора, който ме беше оперирал ми махна конците , като дори и да е забелязал подуването ми каза , че всичко е наред. На следващият ден отока стана осезаемо по-голям, зачервен и болезнен, като вечерта мястото на подуването между първият и вторият конец (където са били) се отвори и започна да изтича ексудат- предполагам, който е по-скоро бистър, не толкова мътен и което течение се усилва , когато съм изправен или седнал, а спира в легнало положение. Останалата част от оперативният цикатрикс е здрава и почти засъхнала. Моля за съвет, да ми обясните какво ли се е получило и , дали е обезпокоително? Имам достъп до лекар едва през седмицата.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 09.08.2014 15:15

  Отока ще мине с и без компреси, но можете д слгате студено. Всичко , което описвате е нормално за след отворена операция. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от yordan | 04.08.2014 19:04

  Докторе,здравейте Операцията мие на мястото на поддутината кадето беше хернията от дясно, разреза мие около 6-7см.дължина,значи нее безкръвна.махнах лепенките на раната и я промивам само с вода вече 5 дни,но оттока на тестиса неми спада болко оспокояващите ги спрях(co-codamol) ,болки почти нямям само дискомфорт,при ходене но това бельо за повдигане на тестисите ме дразни,но незнам ако ги махна оттока данесе увеличи,всега вземам само ибопрофен400,.Ходих на лекар и тоими каза че 2 седмици било нормалко да имам отток,но то тук всички са обикновени сестри,до истински лекаринямаш допир,мног е сложно да получиш професионална помощ.Докторе трябвали да вземам нещо за оттока или някакъв компрес?
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 03.08.2014 12:35

  Здравейте, ако сте опериран безкръвно, би следвало раничките да са около пъпа, така че няма нужда да слагате ластика върху тях. Лепенките са вид превръзка - махнете ги слд 2 дни. При безкръвните операции тестисите рядко се подуват, но се случва. Поздрави и успех!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от yordan | 31.07.2014 21:14

  Докторе здравейте. Аз съм на 29 години, 70kг Вчера ме оперираха от ингвинална херния в Англия,уж безкръвно име изписаха на същия ден,дадохами болко оспокояващи и лепенки да си ги сменям сам,казахами да не мокря операцията поне 2 дни,дадохами и бельо доста странно с доста дебел ластик и ми казаха да го нося 3-4 дни но незнам дали даго даржа на раната или над нея,данея натиска допълнително,? Смених си лепенката и видях че има от долу една тясна напречна лепенка и няколко успоредно върхо тях явно на шевовете,казахами че ще шевовете ще паднат сами,но незнам тези лепенки малките кога да ги махна? стоях известно време седнал и след това забелязах че десния тестис мисее потдул,това нормално лие?яя
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 30.07.2014 21:49

  @joynsi, има решение на проблема. Трябва да минете да ВИ прегледам и да направим някои изследвания. Поздрави! @stefan4otous, ако все още не сте решили проблема, можете да минете при мен да прегледам детето. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Стефан | 06.07.2014 09:38

  Добър ден! Преди две седмици заведох сина си на преглед при хирург поради болки в дясната долна част на корема.Лекарят ни обясни изчерпателно че това е ингвинална херния и няма нужда да се оперира на този етап (трябвало да се оформи) , и ни предписа спазмолитици като започнем от най-слабия (спазмомен,но-шпа). И така две седмици.Но през последните три дена не само се напипва едно не много твърдо топче в долната дясна част на корема ,но и напипвам малко по-нагоре над това топче отдолу вдясно още две но този път едното е малко по-нагоре от първото и другото се намира до пъпа в дясно (под коремната средна плочка).Болки са му са се появявали когато си хапне по обилно или пие нещо газирано в големи количества. Дали има множествено разкъсване или нещо друго не знам обаче по неговите думи болките са почти на прага на нетърпимото. Моля помогнете за това какво трябва да направим по нататък.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Vasil | 03.07.2014 20:46

  Здравейте докторе. Моят проблем е следният: след операция от ингвинална херния с лапароскопия на петия ден при едно изправяне от стола нещо много ме заболя в областа на операцията. Помислих, че платрното се е скъсало. Отидох на преглед, но се оказа, че платното е здраво и вероятно ме боли някакъв нерв. Доктора ми каза да си почивам и да не се натоварвам. Вече минаха около 6 месеца и все още ме боли при всяко изправяне, навеждане. Ходих пак при лекаря и пак ми каза да си почивам и, че това е нерв. Вече не работя 6 месеца и ми е трудно да намеря такава която да няма нищо за вдигане. Болката е остра и се намира (малко е сложно да обясня къде) в областа на таза, но не е таза а малко пред него, сякаш е в корема, но не е и там, някак много странно вътре в тялото. Вие какво бихте ме посъветвали ? Има ли лечение на този нерв ? Предварително благодаря.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Nikolay | 30.06.2014 19:28

  Здравейте благодаря Ви за бързия отговор ! Но освен че имам двустранна ингвинална херния сега ми откриха и варикоцеле 2-3степен от ляво .От кое да започна хернията или варикоцелето ?Урологът ми препоръчва лапароскопска операция за херниите защото ако ми направят класическа (с разрес) ще има сраствания и инвиналния канал се свивал и няма добро кравоснабдяване и това ще затрудни операцията от варикоцеле а при лапароскопията ги нямало тези сраствания незнам от каде да започна моляви за отговор Благодаря Ви предварително .
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Atanas Turlakov | 07.06.2014 21:25

  Благодаря Ви докторе! Успех!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 07.06.2014 19:36

  Здравейте, умишлено Ви дадох насока да си намерите информацията сам, тъй като не ми е известна техника на Марси с платно. Дали операцията е ок за Вас? Ако сте доволен от резултата и от хирурга, който Ви е оперирал - доверете му се отново. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Atanas Turlakov | 06.06.2014 19:27

  Благодаря за бързия отговор и насоката за метода на Мерси! Изчетох доста за метода Мерси и забелязах, че не се споменава за платно, а на мен ми поставиха и, че е "подходящо за бебета и деца, където хернията е по-скоро резултат от анормално развитие, отколкото от нараняване на тъканите, и когато регенеративната способност на тъканите е по-голяма". Що се отнася до периода на възстановяване на 7-мия ден ходех нормално 14-тия ден бях екстра и се появява дискомфорт и то много лек при седнало положение, но е търпимо. Така въпросът ми е дали за мъж на 26 г. като мен е била подходяща тази методология на поправка и дали е удачно да я повторя и за хернията си от ляво или да търся друг хирург и метод? Благодаря!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 06.06.2014 08:18

  Здравейте, между двете операции трябва да мине поне месец, а понякога и повече, в зависимост от това как се възстановявате. По отношение на операцията, потърсете в гугъл Marcy hernia repair. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Atanas Turlakov | 05.06.2014 22:29

  Здравейте! На 15 април ме оперираха от ингвинална херния от дясно. Беше поставено платно. Имам и от ляво, кято според хирурга е по-голяма, но не ме болеше както тази от дясно и затова оперирахме от дясно. Имам следните въпроси: Кога най-рано е добре да отида да оправят и другата страна, тъй като започна да ме боли и там? Другият ми въпрос е свързан с епикризата. На не пише "Извърши се херниотомия и херниопластика по Мерси." Какво означава това, тъй като не намирам информация в интернет? Благодаря за вниманието!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 05.06.2014 20:31

  Здравейте, малко вероятно е да има проблем с операцията. Намалете физическите усилия. Ако спортувате - починете 10-ина дни. Би следвало оплакванията да изчезнат. Ако нещо Ви притеснява, можете да минете при мен да погледна проблемната зона. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Denis | 05.06.2014 20:25

  Здравейте, Когато бях дете, ме оперираха от херния от лявата страна в слабините. Всичко си зарасна както трябва и не съм имал никакви проблеми. В момента съм на 28 години и от два дни усещам много лека тъпа болка около мястото на операцията. Усещам дискомфорт най вече когато ходя. Притесних се да не се отвори раната и да се наложи повторна операция. Има ли такава вероятност? Какви усложнения могат да настъпят? Не се сещам да съм вдигал много тежко, не ходя на фитнес. Вземам само хапчета за високо кръвно. Моля за вашето професионално мнение. Предварително благодаря! Поздрави
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 05.06.2014 19:22

  Здравейте, при всички случаи херниалните дефекти трябва да се коригират. Най-леко се понасят безкръвните операции, при които това може да се направи на един етап. В София това се прави в няколко болници. Ако решите да бъдете лекуван при нас ми пишете за повече информация. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Nikolay | 05.06.2014 13:25

  Здравейте Д-р Атанасов,откриха ми двустранна ингвинална херния,целия треперя много ме е страх.Моля ви за съвет как къде и по какъв начин ще е най-добре в моя случай на 29г. съм от Бургас благодаря ви предварително.
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Hristov | 14.05.2014 07:40

  Благодаря доктор Атанасов, желая Ви успех във всички начинания!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Dr.Atanassov | 13.05.2014 21:34

  Здравейте, натоварванията, за които говорите са обичайни и не са противопоказани за Вас. Промените около мястото на операцията са нормални. Можете спокойно да се върнете на работа. Поздрави!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Hristov | 12.05.2014 11:47

  Здравейте, оперирах се от ингвинална херния преди 12дни. Сложиха ми платно. На 7-мия ден ми свалиха конците и мисля, че всичко се развива нормално. Все още имам лек оток и втвърденост в областта на операцията, но от прочетеното до тук мисля, че няма нищо нередно. Започнах разходки и почти не чувствам болка. Иска ми се да се върна на работа, но тя е свързана с доста движение - ходя пеша по 4-5 километра на ден, пътувам с градски транспорт. На 37 години съм, 190см, 90кг. Какво ще ме посъветвате? Благодаря Ви предварително!
 • Re: Операция от ингвинална херния.
  от Unknown | 03.05.2014 20:58

  Здравейте, ще препоръчате ли добър хирург за Пловдив за операция от ингвинална херния.

Напиши отговор
630 намерени, страница 5 от общо 13