Операции | Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Напиши отговор
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Dr.Atanassov | 13.07.2018 18:32

    Здравейте, не виждам нещо притеснително. HVP има много разновидности и може да го имате от много време. ПАП 2б е много добър резултат. За да не го мислите след 3 месеца повторете цитонамазката. Поздрави!
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Mariq | 11.07.2018 15:56

    Здравейте,пиша ви и тук с надежда за отговор :| Много притеснена от резултата на цитонамазката :cry: . И много Ви Моля за Вашето компетентно мнение . Притеснена съм от това което е написал патолога в под раздел „Плоскоклетъчни интраепителни лезии” (ПИЛ) . Tой е отбелязал атипични с неясна степен и с HPV. Лекарката която ми даде резултата ,и която на самия преглед ми прави и клокоскопия и вагинален ехограф(там всичко е наред) , каза да не се притеснявам и да отида на контролен преглед след 6 месеца ,че съм 2Б група,… но думите атипични и HPV ме притесниха и цяла нощ не съм спала . Моля ви за мнение ! Много Ви Моля ! Като допълнение лекаря каза , че всяка една полово активна жена е така , НО аз не съм полово активна ( мъжът ми има заболяване и не сме правим секс поне от 5 години ) имам две раждания секцио 2007 и 2010 година .Всяка година от тогава ходя по веднъж в годината на профилактични прегледи и винаги съм била ПАП 1 или ПАП 2 , но никога не са ми казвали че имам HPV – никога , а както споменах по горе аз не съм полово активна Моля Ви кажете какво мислите за този резултат ? Може ли да имам HPV След като не съм полово активна и от къде може да сум го лепнала? опитвам се да прикача снимка на самото изследване Link Предварително Благодаря !
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Dr.Atanassov | 02.06.2017 17:45

    Здравейте, кистата спокойно може само да се наблюдава и пунктира периодично. Ако все пак имате притеснения и дискомфорт, може да се премахне оперативно. Поздрави!
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.05.2017 20:59

    След като хистологията е отрицателна не виждам повод за притеснение. По отношение поведението към кистата - оставете преценката на мамолога или хирурга.
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Mariq | 30.05.2017 12:07

    Здравейте , пиша ви тук , защото не намерих тема за моя проблем ( вероятно има но не я откривам ) Преди четири годи ни и половина ме оперираха от доброкачествено образувание на гърдата дуктален папилом с атипичен характер , но с бебигмена характеристика ( проверих материАла на още едно място за по вече сигурно . две години по късно под цикатрикса ми се появи киста която следях , но когато стана 13мм я пунктирах , материала излезе доброкачествено . но два месеца след това на преглед се установи че кистата се пълни отново и е 8.5мм , ходих на няколко мнения лекари за мнение и всички са на мнение че е киста , но мен ме притеснява това напълване отново ДА НЕ Е НЕЩО ОБЕЗПОКОИТЕЛНО. 9 месеца вече от пункцията кистата си е върнала размера та даже и повече 9сега е 14 мм ) . Въпроса ми към Вас е може ли да е нещо лошо тази киста ,след като на пункцията И резултата е добър ? Трябва ли да се оперирам или да продължа да се следя или пак да пунктирам кистата , какво мислите вие ?Лекаря за сега нищо не ми предлага освен да се следя , но аз съм притеснена . Предварително Благодаря за отговора !
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.10.2015 20:50

    Аз лично не мисля, че проблемът е от поставянето на електродите на устройството. Доколкото си спомням от анатомията точно там няма рецептори за болка.
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от dianaradeva | 19.10.2015 11:45

    Здравейте Д-р Атанасов и Д-р Цонев! Казвам се Диана Радева на 52г.Въпросът ми е за поставяне на дефибрилатор.Аз имам пластика на митрална клапа преди 2 години направена,сега ми сложиха дефибрилатор от ляво за сърдечна недостатъчност.Но вече втора седмица имам силни бодежи в сърцето от които ми прилошава,проблема е че съм в Германия където дойдох за раждането на внучето ми и по спешност стана всичко.Сега не знаем дали тези силни и постоянни болки и бодежи са нормални и колко ще продължат,по-силни са когато съм седнала и ако легна на ляво.Не мога и да пътувам още и за това моля да ми отговорите, мисля си че сърцето е наранено отвътре толкова е силна болката ми. С уважение“ Д.Радева
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Dr.Atanassov | 02.06.2014 23:53

    Само трябва да ме намерите в болницата и ще обсъдим Вашия случай. Поздрави!
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от viakimova | 29.05.2014 17:00

    Д-р Анатанасов, здравейте, след 6 дни ми предстои колоноскопия в болницата, където в момента работите /не знам ако спомена името й тук, да не стане като реклама....., както и да е това/. Та ставаше въпрос за болки около ануса и навътре в него, повтарящи се нощни болезнени спазми вътре в ануса с неизяснен произход след операция по повод ексцизия на перианална фистула преди 7-8 месеца. Неща като фисури, нови фистули, абсцеси и хемороиди са изключени както от ваши колеги /и то добри доктори, от висок ранг/, така и от Д-р Матев в Стара Загора. Въпросите към вас са два 1 - Колоноскопията достатъчно показателен метод ли е, за да отхвърли или потвърди Крон, ХУХК и тем подобни? /както и рак...../ 2 - Ако Д-р М........, която ще ми я прави и ми даде диск, то мога ли да се консултирам с вас относно резултата? То само при вас не съм идвала и не съм ви досаждала, защото вашето работно време не пасва в графика ми, но и вие сте в листата с добрите доктори :P Ако нямам диск, то епикриза ще имам и държа да чуя и вашето мнение. Може ли?? Разбира се, знам, че Д-р Цончев също би дал точен отговор на въпрос №1 Извинете за дългият пост и благодаря!
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от viakimova | 05.04.2014 10:10

    Докторе, здравейте, вчера се консултирах с оператора, препоръча колоноскопия, защото не иска на сляпо да дава някакви предположения. Лошото е, че даде 2 варианта - с или без упойка....И не знам какво да правя. Не знам кое да избера.
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Dr.Atanassov | 03.04.2014 21:28

    Здравейте, освен прегледа, някакви изследвания правени ли са? Явно само с обикновен преглед не може да се прецени на какво се дължи проблема, след като колегите не са го диагностицирали. Поздрави!
  • Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 03.04.2014 17:33

    Аз не разбирам много от тази материя, така че ще разчитам колегата да вземе отношение...
  • Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев
    от viakimova | 02.04.2014 09:46

    Добър ден, позволих си да пусна нова тема, тъй като искам отговор от специалисти като вас.... Преди почти половин година съм оперирана от фистула по метода с лигатура /или конец/ с едно пристягане. Имам болки точно срещу операцията вече 5 месеца. Ако фистулата е била на 5 часа, то болките са в посока 8-9-10 часа, там някъде. Имам консултации с блестящи хирурзи - не зная дали мога да ги назова по имена.....Според тях няма нищо. Да, ама има болка....Д-р Атанасов, от светилата само при Вас май не съм била :cry: Мазила и свещички НЕ помагат, болката е по-скоро мускулна, не, не мога да я опиша всъщност. Моля за мнение от Вас или Д-р Цончев. Ако Ви интересува мога тук да напиша мненията на хирурзите, наистина добри лекари са......

Напиши отговор