ДРУГИ заболявания | Странна температурна регулация

Напиши отговор
 • RE: Странна температурна регулация
  от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2020 18:53

  Често това е от облеклото - долната фланелка трябва да е памучна и проветрива, якето да не запарва. Според мен комбинацията къс ръкав + анорак е неподходящо. Тялото отделя топлина, която се задържа под якето и се получава потене.
 • RE: Странна температурна регулация
  от Диан | 30.10.2020 10:27

  Според мен е някаква реакция към студа, което не е лошо, но защо тази реакция е толкова засилена. Правил съм опити - хващам сняг или студен метал , при което веднага усещам прилив на топлина в тялото си , а след малко и изпотяване . И за да няма неоправдани предположения ето някои факти за мен: леко наднормено тегло, лесно понасям жега, ограничавам доста храни, понеже лесно качвам килограми,движа се достатъчно през деня.
 • Странна температурна регулация
  от Диан | 30.10.2020 09:51

  Здравейте. Това нормална реакция ли е? Навън е студено. Обличам се нормално - къс ръкав и анорак отгоре. Не нося дебели дрехи под връхна дреха, защото завирам. 8 минути докато пеш до работа и се изпотявам. Общо взето процесът се развива така - усещам студено, тялото ми се загрява и следва изпотяване, от което пък ми става студено, след което следва още повече загряване и още изпотяване. Ако съм по-леко облечен, кожата ми става ледена заради потта,тоест не е опция. Ако стоя на едно място и не се движа , всичко е доста по-добре. Интересното е , че това се случва само до обяд. След обед изпотяването спира, явно организмът стабилизира нещата и въпреки, че се натоварвам, прегряването не достига до нужда от изпотяване. За съжаление през нощта, целият процес се нулира и на другия ден започваме отначало. Сутрин принципно не закусвам, защото не изпитвам глад. Но ако хапна нещо, е тогава става такова прегряване...

Напиши отговор