ДРУГИ заболявания | Съмнения за тикове при бебе

Напиши отговор
 • RE: Съмнения за тикове при бебе
  от Evelina | 29.10.2020 22:57

  Здравейте,виждам,че темата е стара,но все пак ще пробвам дали майката,която е направила публикацията няма да отговори. Нова съм тук и незнам дали може да се изпращат лични съобщения..... Моята дъщеричка и тя е на 10 месеца и прави абсолютно същите тикове ,каквито вашето детенце е правило. Бихте ли споделили дали се е установила някаква конкретна причина или просто е било нещо временно?
 • Re: Съмнения за тикове при бебе
  от Доц. д-р Цончев, дм | 13.12.2017 22:42

  Е значи всичко е наред, весели празници и на вас!!
 • Re: Съмнения за тикове при бебе
  от misha2017 | 10.12.2017 11:37

  Oтговор mafu post_id=235753 time=1510082380 user_id=43903: Сигурно е синдром на Туре, много отрано започнаха да откачат. Очаквай на 2 вече да започне да те псува като и сменяш памперсите.
  mafu, за Вас и може би други потребители, темата ми сигурно е смешна, но моля Ви, проявете разбиране към майки като мен-това ми е първо детенце и е нормално, ако забележа нещо ново и "странно" у детето да попитам...хора сме, все пак. Не зная дали имате деца, но от сърце Ви пожелавам да не изпитате това, което изпитвах аз, докато я гледах отстрани и се питах какво става. Е, слава Богу се оказа нещо съвсем безобидно, но повярвайте ми, преди да разберем причината, с баща и бяхме много наплашени. Благодаря Ви, все пак за включването! Весели празници!
 • Re: Съмнения за тикове при бебе
  от misha2017 | 10.12.2017 11:28

  Oтговор "д-р Цончев" post_id=235733 time=1510075844 user_id=18: Според мен не е нещо притеснително... Какво каза педиатъра?
  Здравейте, д-р Цончев! Благодаря Ви за включването и се извинявам за закъснелия отговор! След преглед при педиатъра, заключението беше, че го прави, защото и растяха 4 зъбчета едновременно. Каза, че според нея, детето прави тези движения в моментите на остра болка. Три от зъбчетана изникнаха, остана още само едно от тях и наистина вече почти не прави тези движения. Другото, което забелязах е, че когато не е вързана на опашчици косичката и влиза в ушичките и с рамото си се опитва да я махне от там, защото явно я гъделичка :) Още веднъж Ви благодаря за отговора! Желая Ви весело посрещане на празниците! :)
 • Re: Съмнения за тикове при бебе
  от mafu | 07.11.2017 21:19

  Сигурно е синдром на Туре, много отрано започнаха да откачат. Очаквай на 2 вече да започне да те псува като и сменяш памперсите.
 • Re: Съмнения за тикове при бебе
  от Доц. д-р Цончев, дм | 07.11.2017 19:30

  Според мен не е нещо притеснително... Какво каза педиатъра?
 • Съмнения за тикове при бебе
  от misha2017 | 01.11.2017 17:39

  Здравейте! Проблемът при дъщеря ми, която е на 10 месеца, е че от една седмица насам започна да прави странни движения първо с главата, а после и с глава и рамене заедно. Започна по следния начин: както си си играеше с една играчка, започна да кима и върти почти незабележимо главата си последователно, сякаш казва "да" и "не". Това може да се каже, че премина и започна от 2-3 дни да си надига заедно или поотделно раменете (предимно лявото), сякаш казва " не знам" и да изкривява главичката си към надигнатото рамо. Понякога си хваща главата в областта на ушичките. Дано добре да се е получило обяснението ми... :roll: Тези неща ги прави независимо дали си играе и съзнанието и е заето с нещо друго, или стои и гледа някое детско филмче или музикален клип. Спи спокойно-прави ги само в будно състояние. Утре сме при педиатъра на преглед, но до тогава имам чувството, че ще се побъркам вече от притеснение :( За пръв път го забелязах един ден, след като стана течение между отворени прозорец и врата, но не на стаята, където тя спеше по това време, а на съседната стая. Малко след това чух истеричен плач, който едва успокоих. Има израстнали две долни зъбчета и пробили 2 горни (все предни). А другите 2 горни резеца са с побелели венци. Възможно ли е за е от болката от никненето на зъбките това и да е нещо безобидно, което ще отмине, или е възможно да се е стреснала, когато вратата се трясна от течението и да е развила тикове от това? Благодаря предварително на включилите се в отговорите! Хубава вечер!

Напиши отговор