ДРУГИ заболявания | субфебрилна температура 37-37,2-причини

Напиши отговор
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Vesela Mihailova | 12.06.2019 09:05

    ,, Ако не ви е проблем''
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Vesela Mihailova | 12.06.2019 09:03

    Здравейте! Аз вече избягвам да я меря.Меря я само когато се почувствам зле. Но винаги я усещам дори и 37.1 да стане я усещам. Ако ви е проблем, може ли да споделите какъв е вашия случай. Защото вече наистина не знам какво да правя с тази температурата, изключително много ми пречи.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от BAA | 11.06.2019 21:32

    Здравейте, Весела. Първото и най-важното уточнение - не съм медицинско лице. Но имам ”опит” с тази тема. Лично аз имам подобен ”проблем”. Ако сте извършила повечето изследвания (кръв,урина, рентген на гърди и бял дроб, щитовидна жлеза, ехограф) - редно е да попитам дали имате проблеми с тревожност и емоциите? След консултации със специалисти (гастроентеролози, пулмолог, ендокринолог, унг) - многократно съм чувал,че това е нормална температура при много хора! Директно са ми казвали - колко такива като теб има. Така че спокойно! Да не говорим,че честото мерене на температурата също би могло да бъде фактор. Успокойте се и се наслаждавайте на всеки един момент!
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Vesela Mihailova | 11.06.2019 14:01

    Здравейте! Искам да споделя моят проблем, които вече много ме притеснява! От 3 месеца вдигам температура 37.4 до 37.7. Правих си изследвания и излезна, че имам възпаление в организма. Също така излезна, че ЦРП-49, а левкоцитите ми бяха 14.След прием на най-различни антибиотици и инжекции Амикацин, ЦРП-то ми влезна в норма, също така и левкоцитите ми. Вече всички показатели са си в норма. Но аз продължавам да имам температура понякога е 37, 37.1, 37.2 и я вдигам само след обяд за определен период от време. Спада си сама без медикаменти. Моля ви кажете как да се справя с тази температурата!? Предварително благодаря за отделеното време!
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Ралица Правова | 02.06.2019 21:02

    Не е изключено да има застъпване с банална инфекция на дихателните пътища. Бих Ви препоръчала да изчакате, за да видите дали ще премине в рамките на 3-4 дни.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от prahcho | 02.06.2019 14:52

    Здравейте! Момче съм на 29 години. Моята история е подобна като на всички тук, само че започна с една ваксина против Жълта треска която ми по време когато бях леко настинал. Температура 37.1-37.3 започваща от 11 на обяд и спадаща сама след 20 часа. Отпадналост, болки в прасците, езика ми е леко обложен, нямам апетит, свалих 3 кг за месец. Усещам някакво напрежение в гърлото и лека замаяност, но кръвното ми е нормално. От време на време имам сърцебиене , което ми пречи да спя. Приемах антибиотици , защото развих бронхит. През това време си направих ПКК и урина, всичко беше в норма. Направих си снимка на Бял дроб , без проблем. Ходих на доцент специалист тропически болести в Пловдив, който ме увери че е от ваксината и че ще мине за 2 месеца. Така и стана, на 60тия ден от поставянето на ваксината температурата ми падна, и си бях екстра , но след 10 дни щастие температурата пак се завърна и се чувствам по същия отвратителен начин. Какво да правя, да изчакам ли или да пускам изследв?
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 18.05.2019 21:00

    Възможно е човекът да е във възстановителен период и тогава е възможно понякога наличието на субфебрилитет.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 16.05.2019 17:25

    Благодаря ви, доктор Цончев! Ракът го оставих вече настрана - до нищо добро не води четенето на подобни неща... явно. :) Приеха го в пулмология, за да го изследват допълнително - белият доб е чист и от няколко дни е "пробно" на антибиотик, за да се провери дали ще се повлияе температурата. Не се повлиява. Пуснаха изследвания за Ебщайн-Бар - отицателен. Пуснаха и за бруцелоза - там са положителни резултатите - Бруцелоза IgM /ELISA/ 16.8 NTU (11-Пол.), но не става ясно дали е това проблемът, тъй като стойностите били завишени, но не достатъчно, за да са категорични. Всички други изследвания са съвсем, съвсем чисти. Какво мислите и по този въпрос?
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 05.05.2019 20:05

    Костните промени не са проблем, недейте дад четете за рак и подобни... Белодробната находка съответства на неотминал инстерстициален възпалителен процес и най-вероятно т емпературата е от там.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 04.05.2019 17:44

    Бяхме на скенер в крайна сметка. Всичко изглежда наред, освен: Нативна КАТ на бели дробове и медиастиум: Прави впечатление за двустранно уплътнен интерцистиум без наличие на груби възпалителни инфилтрации. Вдясно върхово 1-2 сегмент малка нееднородна сянка с размер 0.61мм. Не се установяват уголемени регионални лимфни колектори. закл. Високо суспектни данни за екзацербирал интерцистиален възпалителен процес. Находката в 1-2 сегмент е за проследяване, с изразен фиброзен изглед. С това заключение, дали е възможно температурата да е от там (типичният задух липсва)? ----------------- И друго - костни острови: В тазов простен дясно и главите на бедрени кости - наличие на окръглени силни сенки с р-ри под 1см. закл. Двустранно костни острови. (имаше и в едното рамо, ако не се лъжа,но не е описан) Естествено, при търсене в гугъл, се започват едни статии за рак на костите, които не искам да чета повече. Опасни ли са тези находки в описания им вид и нужно ли е да се следят? Благодаря!
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 25.04.2019 19:10

    Установени бъбречни проблеми няма до момента. Личният лекар не обърна внимание на уратите.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 25.04.2019 19:10

    Благодаря за отговора! А какво бихте ни посъветвали във връзка с температурата? Повишава се предимно вечер, в някои дни я има, в други - не, но рядко...
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Dani Sabotinov | 21.04.2019 20:08

    И аз имам същия проблем само че като легна замалко при мен сама спада
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Ралица Правова | 15.04.2019 17:33

    Съпругът Ви имал ли е някакви установени проблеми с бъбреците до момента. Бих Ви посъветвала да Ви види колега-нефролог, във връзка с откритите урати.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 14.04.2019 21:31

    Добавям, че в седимента на последната дадена урина имаше резултат "масово урати", 2-3-4 еритроцита на поле, 2-3 левкоцита на поле.
  • RE: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Marina | 14.04.2019 20:15

    Здравейте! Мъжът ми е със субфебрилна температура вече 2 месеца, след като прекара две вирусни инфекции в началотона годината. Изследванията му са в норма, ЦРП беше отрицателен, когато го изследва преди месец, проверихме и щитовидната жлеза. Има ли повод за притеснение според Вас и бихте ли ни посъветвали как да продължим изследванията, ако има нужда да се продължават? Поздрави и благодаря предварително!
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 29.01.2015 13:56

    Аз лично към момента не мога да преценя нуждата от допълнителни изследвания, по-скоро не. Но ако има някаква рязка промяна в състоянието трябва ЛЛ да прецени наново.
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от pipi | 26.01.2015 09:46

    Много Ви благодаря за отговора! Имам още един въпрос: считате ли, че при условие, че всичките ми изследвания до тук са ОК, трябва да си направя и други допълнителни - снимка на бял дроб, ЯМР, скенер и някакви други. Притеснението ми дойде от това, че всичко продължава доста дълго време, а и по форумите изчетох за възможни разни "лоши" работи /пази Боже!/ при субфебрилна температура /сигурно вече се превръщам в хипохондричка, което не е характерно за мен/. Благодаря за отделеното време!
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 25.01.2015 18:14

    При условие че всички изследвания са в норма не виждам повод за особено притеснение. Възможно е да реагирате на сезонните вируси с такъв субфебрилитет.
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от pipi | 23.01.2015 17:30

    Здравейте! Нова съм във форума и не съм сигурна дали точно тук мога да попитам нещо, затова се извинявам предварително. От около 3 месеца вдигам температура 37.1 от време на време,без някаква закономерност, като, че ли предимно след 15ч. следобед. С различно времетраене-от чад до няколко часа. После спада сама обикновено след 21.30ч. Всичко започна след една поредна ангина през октомври 2014г. Имам хронични проблеми с гърлото и носа от дете. Правих си много изследвания-ПКК с ДБ 2 пъти, изследвания на урина, вкл. утокултура, токсопласмоза, имуноглобулини, хормони на щит. жлеза, манту,чернодр. изсл.,утайка, реакт. протеин., ревм, фактор, АСО,фецес изсл., хламидии, хеликоб. пилори, гърлен секрет, ехография ма щит. Жлеза и коремни органи-може и да пропусна нещо. Всичко е в норма. В началото като вдигнех темп. се чувствах некомфортно, сякаш ще се разболея и после това преминаваше, имах и главоболие. Сега като, че ли това взе малко да отшумява и да се разрежда, но отвреме на време се повтаря. Притеснена съм моля за Вашето мнение. Благодаря!
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 17.01.2015 19:24

    По-скоро не. Прекарали сте възпалителен процес, нужно е вр еме да отшуми.
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Darina | 17.01.2015 13:02

    Здравейте! Аз от една седмица си засичам температура 37- 37,1. Сутрин всичко е ок, след 2,3 часа се покачва и така до вечерта. Правих си ПКК, стерилна урина, левкоцити, тромбоцити, всичко е наред освен стойността st на левкоцитите е завишена. Референтните стойности са от 0,00- 0,06, а моя резултат е 0,11. По време на изследването бях с вирусна инфекция- фарингит, който в момента лекувам с антибиотик от снощи, но температурата продължава. Цикъла ми закъснява, а преди 3 месеца имах цистит, след който един от симптомите продължава и до днес, но стерилната урина ми е ок. Понякога имам и болки в кръста. Та въпросът ми е- да се притеснявам ли от тази температура и резултата на левкоцитите?
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 23.08.2014 08:27

    По принцип щитовидни хормони могат да се изследват, но в случая след преживените процедури е добре първо от АГ гледна точка да се изяснят нещата.
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Амели | 22.08.2014 21:01

    Не са ми изследвани хормони досега, не съм имала оплаквания, които да предполагат това-поне никой лекар не е споделял, че трябва да направя хормонални изследвания.Какви хормони да проверя според Вас?
  • Re: субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от д-р Цончев | 22.08.2014 18:24

    Според мен по изследванията също няма белези на възпаление... Хормони гледани ли са?
  • субфебрилна температура 37-37,2-причини
    от Амели | 21.08.2014 13:17

    Здравейте! Моля Ви за мнение по моя проблем! Аз съм жена на 35г., от седмица имам температура 37-37,2, която вдигам предимно вечер,а вчера постоянно.Това ме притеснява-каква може да е причината?! Преди месец имах преждевременно раждане с последвал кюртаж, антибиотично лечение, Достинекс за потискане на кърмата(тя изобщо не тръгна, нямам проблеми с гърдите), нормално кръвотечение до 10 ден, нямам силни болки или необичайно течение, на първия преглед(узи) след 14 ден аг лекарката ми каза, че всичко е нормално, все още нямам цикъл.Възможно ли е температурата да е свързана с това или с някакво усложнение(възпаление)? Направих изследвания:  Урина  Oтн.тегло/Specific gravity 1.015     1.000 - 1.030      pH 6     4.5-8.5      Белтък урина/Protein /-/ отр     /-/ отр       Глюкоза/Glucose /-/ отр     /-/ отр      Кетони/Ketones /-/ отр     /-/ отр    Билирубин/Billirubin /-/ отр     /-/ отр      Уробилиноген/Urobillinogen неувеличен       Кръв/Blood /-/ отр     /-/ отр      Седимент 2-3 leuc      ПКК WBC/левкоцитен брой/ 6.9    10^9L 3.5-10.5       RBC/еритроцитен брой/ 3.73    10^12/L М 4.6 - 6.2; Ж 4.2 - 5.4       HGB/хемаглобин/ 124    g/L M 140-180 Ж 120-160      Htc/хематокрит/ 0.357    L/L М 0.40-0.54; жени 0.37-0.47       MCV/среден обем на еритроцита/ 95.7    fl 82-98      MCH/средно хемаглобиново съдърж.в еритроцита/ 33.2    pg 28.0-33.0       MCHC/средна хемаглобинова конц. в еритроцита/ 347    g/L 330-350       PLT/тромбоцитен брой/ 217    10^9/L 140 - 440  СУЕ/ERS 11    mm/h  М 0 до 12; Ж 0 до 20   Урея/Urea 1.83    mmol/l  2.8 - 7.2  Креатинин/Creatinine 58.6    цµmol/l  М до 50г 74 - 110; над 50г 72 - 127,Ж 58 -96  ASAT(GOT) 17.5    U/l  мъже до 35; жени до 31; 15-60  ALAT(GPT) 15.7    U/l  мъже до 45, жени до 34  Желязо/Iron 10.4    µmol/l  М 12.5-32.2; Ж 10.7-32.2; Според мен не говорят за наличието на възпаления или инфекции, но моля за вашето професионално мнение. Само да добавя, че ми откриха песъчинки в бъбрека и пия Неоренал за изхвърлянето им от 2 седмици, дали това може да е евентуалната причина за тази температура?! Като цяло се чувствам добре, освен лека тежест от време на време ниско вдясно(десния бъбрек е този с песъчинките) и понякога при рязко ставане усещам леко замайване! Благодаря предварително!

Напиши отговор