Бели дробове и плевра. Пневмония | Резултат от ренген

Напиши отговор
  • RE: Резултат от ренген
    от д-р Ралица Правова | 30.01.2023 12:01

    Няма данни за пневмония и както са написали колегите има бронхит - двата варианта са или да направите микробиология на храчка или да продължите със симптоматични медикаменти и витамини. Тъй като казвате че кашлицата намалява - не виждам особен смисъл да правите и микробиология, поради което може да продължите с отхрачващите и витамини. Инхалациите с лайка също имат добър ефект за възпалените пътища. По отношение на рак - при липса на анемия от кръвни изследвания и на база на рентгенологичните данни и без наличие на рязко спадане на теглото - не виждам нещо притеснително, което да насочва за рак. На база на възпалението е нормално да се усеща "буца", която постепенно да отшуми като субективно чувство. по отношение на гаденето - не е изключено да се дължи и на раздразнената лигавица от приема на някой от медикаментите. Заедно с антибиотика бяхте ли приемал и пробиотик?
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 29.01.2023 17:29

    В последно време започна и да ми се гадпочти всеки ден предимно сутри с ъс ставането. Кашлям по малко в последните дни и то без секрет. Но пък се едно имам буца в гърлото. Общо взето съм се филмирал доста да не съм болен от рак на бял дрб.
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 29.01.2023 15:51

    След направената снимка, резултата е: Усилен хилусен строеж. Усилен ивицест рисунък в основите и перихилерно без инфилтранти. Не уголемена сър. сянка. Заключение :Д. Бронхит.Не ми се занимава с личната лекарка от четвъртък не съм приемал лекарства по този случай. С какво ще е уместно да продължа.
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 24.01.2023 12:00

    Снимка смятам да направя в петък,тъй като тогава съм и на контролен преглед при невролога.
  • RE: Резултат от ренген
    от д-р Ралица Правова | 23.01.2023 21:37

    За да няма повлияване и кашлицата да е по-интензивна възможностите са антибиотикът да не е подходящ и съответно инфекциозния причинител да не е чувствителен на него. Бромхексинът е добър вариант, тъй като може и да подобрява проникването на антибиотика. Бих Ви насочила и още утре да направите снимката, тъй като сте накрая на антибиотика. За да се види хубаво дали има някакви промени, които налагат допълнително лечение или изследването на храчка за микробиология, стига кашлицата да е продуктивна - с отделяне на секрет
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 23.01.2023 20:29

    Кашлицата по скоро е по интензивна в последните дни. Ного отдавам на това, че приемам Бромхексин и Моксистад 400.Антибиотика го пия от 5 дни вече в сряда го приключвам. След колко време е редно да направя снимка на белите дробове. Прописнах да отбележа, пушач съм на 38г.
  • RE: Резултат от ренген
    от д-р Ралица Правова | 23.01.2023 10:37

    Така описана болката оприличава тази при костална невралгия, която обикновено преминава в рамките на до седмици с нестероидни противовъзпалителни. Кашлицата след тази настинка ли започна и намалява ли по интензитет?
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 22.01.2023 13:40

    Не, не ми преслуша. Към момента имам усещна за лека болка в дясната гърда(концентрирана в малка зона) която преминава(все едно през гръдния кош) в дясната плешка. Кашлица, която сутрин е придружена с гъст, силно лепкав прозрачен секрет, придружен с тъмни(кафяви точици).Ходих и на невролог тъй като преди появат на тези симптоми изкарах лека нстинка породена от това, че два дни работих леко облечен на студено за по 3часа.
  • RE: Резултат от ренген
    от д-р Ралица Правова | 22.01.2023 11:57

    Аз също не виждам данни за възпаление на фона на кръвната картина, дори леките отклонения също не налагат допълнителн изследвания. Какви са симптомите Ви към момента и преслушала ли е белите дробове?
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 22.01.2023 11:54

    Привет. Това са резултати от кръвта, според личният ми лекар, нямам пневмония. Мнението и е такова на база кръвни изследвания.
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 22.01.2023 11:51

    Ср. Hgb. съдърж. в ер./ MCH 31 pg 26.5-32.0 Ср. конц. на Hgb. в еритр./ MCHC H 366.8 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред./ RDW L 10.29 % 11,5-14,5 Тромбоцити/ PLT 286 G/L 130 - 440 Ср. обем на тромбоцитите/ MPV 7 fL 6,5 - 11,5 Девиация на тромбоцитно разпределение/ PDW 18.7 fL 15.5-30.5 Тромбокрит/ PCT 0.2013 L/L 0.0020-0.45
  • RE: Резултат от ренген
    от Julian | 22.01.2023 11:47

    Хематология Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод СУЕ/ERS 8 mm/h < 25 ПКК / Пълна кръвна картина Левкоцити/ WBC 7.2 G/L 3.5 - 10.5 Неутрофилни левкоцити-%/ NEU% 71.13 % 39.30 - 73.70 Неутрофилни левкоцити-бр./ NEU 5.10 G/L 1.37 - 7.74 Еозинофилни левкоцити-%/ EOS% 1.28 % 0,6-7,3 Еoзинофилни левкоцити-бр./ EOS 0.09 G/L 0.03-0,440 Лимфоцити-%/ LYM% L 17.90 % 18 - 48.30 Лимфоцити -бр./ LYM 1.28 G/L 0.63 - 5.07 Моноцити-%/ MONO% 8.83 % 4.4-12.7 Mоноцити-бр./ MONO 0.63 G/L 0.24-0.79 Базофилни левкоцити-%/ BASO% 0.86 % 0,00-1,7 Базофилни левкоцити-бр/ BASO 0.06 G/L 0.00-0.08 Еритроцити/ RBC 5.20 T/L 4.20 - 6.20 Хемоглобин/ HGB 161 g/L 130 - 180 Хематокрит/ HCT 0.44 L/L 0.37 - 0.55 Ср. обем на еритроцитите/ MCV 84.6 fl 82 - 98
  • RE: Резултат от ренген
    от д-р Ралица Правова | 19.01.2023 15:57

    След провеждане на лечение - нужно е да направите нова рентгенография, за да се види дали всичко се е изчистило, но за момента рентгенографията показва възпалителни промени - включително петнистите сенки, които насочват към пневмония, както Ви е казал колегата
  • Резултат от ренген
    от Julian | 18.01.2023 16:16

    Привет д-р Правова. Днес направих снимка на бял дроб и резутата е следния:разширени хилуснисенки. Усилени ивицест рисунък с дребно петнисти сенки в основите, повече в дясно. Имам болки в областа на сърцето, дясната гръд и дясната плешка и в самото рамо. Като понякога се появяват болки и в лявата страна на гръдния кош. От ренгенологията ми каза пневмония. Чакам и кръвни изследвания. Искам мнени дали трябва направя изследвания за рак на бял дроб.

Напиши отговор