Бели дробове и плевра. Пневмония | Перибронхиални уплътнения

Напиши отговор
 • RE: Перибронхиални уплътнения
  от д-р Ралица Правова | 23.09.2022 14:01

  В случая сте нямала изписан антифиброзен медикамент. Но дори и сега е подходящо да се направи курс за един месец. Физиотерапията също ще подобри натрупалите се фибринозни клетки и ще подобри симптомите на задух. По отношение на отключване на алергизация - характерно е, че при някои възпалителни процеси - временно теренът става по-сенсибилизиран, поради което е възможно да има по-голяма чувствителност към чужди агенти, към които преди не сте проявявала алергична реакция, но подобни състояния преминават често в рамките на няколко месеца до година
 • RE: Перибронхиални уплътнения
  от Виолета | 22.09.2022 08:13

  Здравейте д-р Правова, медикаментите които приемах бяха Дексаметазон и Клексан, плюс витамини. Нямам представа дали те са с такова действие-антифиброзно. Периодично се появява задух да. Опасни ли са тези сраствания и към какъв специалист да се обърна за провеждане на физиотерапия? Също така забелязвам все повече алергични прояви- обриви, кихане, сърбеж, реакция от храни- т.е. явно съм отключила алергии. Нужно ли е да се направи по специално образно изследване, за по точна оценка на състоянието? Благодаря предварително за отделеното време за да ми отговорите!
 • RE: Перибронхиални уплътнения
  от д-р Ралица Правова | 19.09.2022 14:03

  Налични са промени след възпалението. Беше ли Ви изписан медикамент срещу образуване на фиброзни сраствания? На фона на промените и кашлицата е добре да се направи и една микробиология на храчка, за да се види дали секретът ще е чист от насложена бактериална инфекция. Освен това е добре да бъде направена и физиотерапия за срастванията, за да се улесни белодробната функция. Имате ли и задух?
 • Перибронхиални уплътнения
  от Виолета | 17.09.2022 11:46

  Здравейте може ли тълкуване на резултатите от рентген на бял дроб. Няколко месеца след леко прекаран Ковид все още кашлям. След няколко дни имам час при пулмолог, но до тогава се притеснявам ужасно много от резултатите. Като заключение пише:Перибронхиални уплътнения, запазена бронхиална прозрачност, ивицесто засилена структура паракардално, без огнищни промени, неуголемени хилусни сенки, плевродиафрагмално срастване в ляво, свободни кд синуси.

Напиши отговор