Бели дробове и плевра. Пневмония | Болки в гръдния кош, задух, кашлица

Напиши отговор
  • RE: Болки в гръдния кош, задух, кашлица
    от Валя | 28.03.2021 12:43

Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Вече нямам идея на какъв лекар да ида.
    от Violeta Tocheva | 06.03.2021 19:42

Здравейте отново! Дали мога да Ви изпратя снимката да я погледнете? Благодаря предварително!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.03.2021 19:18

Най-вероятно се касае за бронхит. Лекувайте го в къщи с отхрачващи средства.
  • Болки в гръдния кош, задух, кашлица
    от Violeta Tocheva | 05.03.2021 15:47

Здравейте. От няколко дни кашлям, кашлицата е суха. Имам болки в гърдите. Преди 2 дни вечерта получих задух. Преди да започнат тези оплаквания 5 бях с температура 37.2. От 01.03.2021г имам отрицателен PCR тест. Днес си направих снимка. Ето какво е заключението: Нормално просветление бели дробове. Не се виждат инфилтративни сенки. Правилен рисунък. Неуголемени хилусни сенки. Свободни к. д. с. Има ли нещо притеснително?

Напиши отговор