Все още се стремят към уважение, което получават мъжете за същото
В момента е 28.03.2023 06:11
Бели дробове и плевра. Пневмония | Разчитане на снимка.Моля за помощ.д-е Цончев
Напиши отговор
-
RE: Разчитане на снимка.Моля за помощ.д-е Цончев
от Доц. д-р Цончев, дм | 13.12.2020 17:36
Катя Балтова - качвате снимката на сайт за свободно качване на снимки и дайте тук линк. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 13.12.2020 17:32
anana - към 28.11 е ималоданни за интерстициална пневмония. Към днешна дата вероятно е различно. -
от Я.Stoilova | 11.12.2020 19:56
Др.Цончев, моля за малко повече информация! Вече 21 дни от както съм диагностицирана с Ковид 19. Преди една седмица направих рентгенова снимка на бял дроб и сърце. Разчитането е - разгърнати бели дробове, без данни за инфилтративни промени или огнищни лезии По-сгъстена перибронхиална структура вдясно. Хилусите са съдови и неразширени. Диафрагма и к. д. синуси бо. ССС норма. Лекувала съм се с два антибиотика, общо 14 дни, кортикостероид 7 дни, антиагрегантен продукт, който продължавам и витамини. Моля, сериозно ли е и налага ли се допълнително лечение. Аз се чувствам по-добре, имам лека умора и от време на време слаби мускулни и ставни болки. Нямам кашлица и температура. Все още не съм възстанавила обоняние. Благодаря! -
от Я.Stoilova | 11.12.2020 19:53
Др.Цончев, моля за малко повече информация! Вече 21 дни от както съм диагностицирана с Ковид 19. Преди една седмица направих рентгенова снимка на бял дроб и сърце. Разчитането е - разгърнати бели дробове, без данни за инфилтративни промени или огнищни лезии По-сгъстена релибронхиална структура вдясно. Хилусите са съдови и неразширени. Диафрагма и к. д. Синуси бо. СЪС норма. Лекувала съм се с два антибиотика, общо 14 дни, кортикостероид 7 дни, антиагрегантен продукт, който продължавам и витамини. Моля, сериозно ли е и налага ли се допълнително лечение. Аз се чувствам по-добре, имам лека умора и от време на време слаби мускулни и ставни болки. Нямам кашлица и температура. Все още не съм възстанавила обоняние. Благодаря! -
от Katya Baltova-Nikolova | 28.11.2020 12:27
Здравейте, Може ли да погледнете снимката и да изкажете своето мнение. Къде мога да изпратя снимката? Благодаря предварително! -
от anana | 28.11.2020 12:26
доктор Цончев,това е заключението от снимката вчера:Двата бели дроба са разгънати.Хилусни сенки-уплътнени-с усилен надхилусно белодробен рисунък,преустроен ивицесто перигилусно и ретикуло-нодуларно в долни белодробни полета-неясно очертан по-силно изразено пристенно и в дясно белодробно поле.Кд-синуси просветляват се мормално.Рентгенови данни за интерстициални възпалителни промени. какво значи това ? -
от Katya Baltova-Nikolova | 28.11.2020 12:26
Здравейте, Може ли да погледнете снимката и да изкажете своето мнение. Благодаря предварително! -
от anana | 27.11.2020 13:55
нямам задух,сатурацията ми е 99.Много Ви благпдаря -
от Доц. д-р Цончев, дм | 27.11.2020 13:21
Никой не може да каже за колко време минава, важното е да се чувствате сравнително добре и да нямате задух и постепенно ще мине. -
от anana | 27.11.2020 13:11
а възможно ли е да имам пневмония над 20 дни? за колко време минава? много съм изплашена -
от Доц. д-р Цончев, дм | 27.11.2020 13:00
КОВИД възпалениетона белия дроб протича много разнообразно както клинично така и във времето. -
от anana | 27.11.2020 12:56
Доктор Цончев..от 5ти съм с ковид.пих авелокс,втория тест от 17ти пак положителен,правиха ми снимка ,казаха ,че има изменения но е нормално ,но започнах да вдигам температура 37.3-4+болка в гърдите..днес бях на контролен преглед и ми направиха снимка..лекарката първо каза,че има изменения и е нормално,след това пък каза че имам пневмония...пия клацид,изписаха ми оспамокс 1000..нормално ли е толкова време да не минава(ако е пневмония) или това са остатъчни от пневмонията..ще се побъркам..не знам какво да пия вече -
от Доц. д-р Цончев, дм | 13.11.2020 17:50
Адриан - не виждам нещо притеснително на тая снимка -
от Доц. д-р Цончев, дм | 13.11.2020 17:49
Анана - добре е снимката. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 13.11.2020 17:48
Бебка22 - ако имате температура и кашлица започвайте левокса. -
от Bebka25 | 13.11.2020 16:52
Здравейте, др. Цончев! Много ви моля за съвет как да постъпя. Днес ми е седми ден след положителен тест за Ковид. Направих снимка на която са ми написали: Усилен белодробен рисунък паракардиално и хилусно, по-интензивно в ляво. Реактивни хилусни сенки. Двата К.Д. Синуса свободни. Сърдечна сянка Б.О. РД за бронхитно промени. ЛЛ ми казва да започвам да пия Левокса. Въпросът ми е, дали наистина имам нужда от антибиотик и ако да, дали Левокса е подходящ? Благодаря ви за отделеното време! -
от anana | 13.11.2020 15:34
Д-р Цончев,след 7 дни прием на авелокс,днес ми правиха снимка: Лявоконвексна скилиоза.Разгънато бели дробиве.Сгъстен белодробен рисунък двустранно ,базално ,паракардиално.Проследими диафрагмени куполи прои неравно очертаналява-леви плевро-диафрагмени сраствания.Свободни к.д синуси.Сърдечно-съдова сянка -отговяря на възрастта и хабитуса -
от Adrian | 09.11.2020 14:51
Здравйте! Може ли мнение за този резултат от скенер на бял дроб? "Двустранно липсват данни за интрапулмонални нодули и инфилтративни засенчвания в белодробния паренхим се проследява до периферно. Без плеврални изливи. Плеврална адхезия в дясна белодробна основа. Закл.- Адхезионес плевре декстра" Благодаря! -
от Доц. д-р Цончев, дм | 09.11.2020 10:21
Да се следи за кашлица и температура, инак да пие каквото му предпише личния лекар - витамини и пробиотици. -
от anana | 06.11.2020 14:04
и ако може още един въпрос,баща ми е само със запушен нос ,няма обиняние,какво да приема?той пие парацетамол и аспирин ц -
от anana | 06.11.2020 13:45
да,оказа се положителен изписаха ми дексометазон,аспирин и Авелокс.казаха,че кръвните ми излесвания са много добре,и кислорода в кръвта е 99 на 25 години съм -
от Доц. д-р Цончев, дм | 06.11.2020 11:01
Има данни за интерстициална пневмония, и ако е в момента при ковид положителен пациент да се започва веднага антибиотик, ако може венозно. Заедно с цялата останала гама препарати. -
Разчитане на снимка.Моля за помощ.д-е Цончев
от anana | 05.11.2020 20:49
Здравейте.Много Ви моя да ми кажете има ли нешо притеснително: Двата бели дроба са разгърнати.интерстициални възпалителни промени двестанмо,повече в дясно,с ангажиране на средните и долни белодробни полета в дясно и долното белодробно поле в ляво.Свободни от изливи са двата кд-синуса.Хилуси-неразширени.Рентгенови данни за интерстициални възпалителни промени 2+3/3
Напиши отговор