Бели дробове и плевра. Пневмония | Туберколозен Преврален Излив

Напиши отговор
 • Re: Туберколозен Преврален Излив
  от д-р Цончев | 22.04.2018 22:07

  Не като цяло... т.е. аз не се сещам в момента. Ако се адаптирате към тия усещания не виждам проблем.
 • Re: Туберколозен Преврален Излив
  от Dimo | 17.04.2018 22:03

  Като цяло да - представляват известен дискомфорт. В началото неможех да се излихам без да ме заболи. Сега ме боли в лява горна част при дълбоки вдишвания. Не много, но достатъчно да е неприятно. Нещо друго обезпокояващо има ли ? Благодаря ви много д-р Цонев!
 • Re: Туберколозен Преврален Излив
  от д-р Цончев | 17.04.2018 21:01

  Ако тия сраствания не ви причиняват болка, дискомфорт или др. оплаквания - нямапроблем, ще си живеете с тях. Принципно ако се окаже че много пречат се махат с операция но във вашия случай вероятно н яма да се стигне до там
 • Туберколозен Преврален Излив
  от Dimo | 16.04.2018 22:49

  Здравейте! Днес ме изписаха (най-после) след около 2 месеца интензивно лечение с първоначална диагноза - пневмония в ляво и масивен плеврален излив в лява горна преврална кухина.След седмичен престой ме изписват за домашно лечение за около 2-3 седмици.На последната снимка лекуващата ми лекарка не беше сигурна как да протълкува снимката затоша ме насочи към специалист. От там останах около месец и както споменах днес ме изписаха. Ето снимки от днешната епикриза: Наи отгоре на епикризата пише :Приет с Туберколозен преврален излив в лчва голяма плеврална кухина. Плеврални и плевродиафрагмални сраствания в ляво. [URL=http://s343.photobucket.com/user/DiMcHu/media/pic1_zps4tt7cwzt.jpg.html]Снимка 1[/URL] [URL=http://s343.photobucket.com/user/DiMcHu/media/pic2_zpsiwfn9ftt.jpg.html]Снимка 2[/URL] [URL=http://s343.photobucket.com/user/DiMcHu/media/pic3_zpsnbwzq4pa.jpg.html]Снимка 3[/URL] След изписването ми съм прехвърлен към друг диспансер (тъй като помолих по рано да ме изпишат) за прегледи и изследванич и продължавам домашно лечение. Въпросът ми е как ви изглежда? Имали нещо притеснително? Много ми е неясна историята с срастването. При последния ехограф лекарката ми каза да правя дихателни опражнения, да ям повече белтъци и да пич повече течности.Притесняшаме дали самото срастване се лекува като цяло и дали в моят случай е проблем, и ако може някакви съвети с борбата срещу него. Благодаря! Ако имате въпроси за уточнение ще се радвам да отговоря!

Напиши отговор