Бели дробове и плевра. Пневмония | Разчитане на снимка на бял дроб

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на снимка на бял дроб
    от Vesela Tosheva | 24.10.2021 23:30

Link
    от Vesela Tosheva | 24.10.2021 23:23

Здравейте! С ковид съм от 10.10., снимката е от 23.10. Може ли да я разчетете? Рентгенолога е написал, бронхопневмония в ляво. Но изказа мнение, че не е нещо притеснително. Изписа ми Аугментин.
    от д-р Ралица Правова | 24.10.2021 21:27

Към момента на снимката няма данни за пневмония, но е налице възпалителен процес
    от ulianast | 24.10.2021 15:50

Моля за разчитане на снимка Link Диагнозата е остър бронхит - на Панцеф съм от 21.10.2021, но температурата се вдига на 37.6, отпадналостта продължава.
    от д-р Ралица Правова | 21.10.2021 21:12

Обикновено след 3-4 ден към вирусната компонента се наслагва и бактериална флора, затова антибиотичното лечение има значение, но въпросът е дали е повлиял. Преди даването е добре да се направи микробиология на храчка
  • RE: Разчитане на снимката на бял дроб
    от Nelkata | 19.10.2021 07:24

След 7 дни на антибиотик Таваник,диагнозата е вирусна пневмония
    от Nelkata | 19.10.2021 07:16

Кашлица и кафяви храчки Към днешна дата тези неща са отшумели
    от д-р Ралица Правова | 18.10.2021 21:48

Какви са симптомите, поради които е направена снимката?
    от Nelkata | 16.10.2021 21:10

Моля за отговор на описанието към снимката:двустранно симетричен разгънат белодробен паренхим.усилен двустранно бронховаскуларрн рисунък без оформени нодуларни засенчвания в белодробния паренхим.хилусни сенки-хиперволемични.латерални синуси-свободни.ссс-неразширена Дниафрагмени куполи-с резки и гладки очертания.
    от д-р Ралица Правова | 16.10.2021 12:59

Снимката без разчитане от рентгенолог ли е?
    от Borcheva | 15.10.2021 21:34

Link Ето я
    от Borcheva | 15.10.2021 21:32

Пак опитвам да кача снимката
  • Моля за разчитане
    от Borcheva | 15.10.2021 21:30

Здравейте, с потвърден Covid съм от преди 5дни.Днес направих ренген на бял дроб и моля за разчитане, дали имам някакви изменения.Не приемам антибиотик.
    от Fani | 13.10.2021 15:45

Здравейте! Ще помоля за разчитане на снимката. Link
    от Metunka Kavunska | 03.06.2021 15:16

Здравейте майка ми днес направи рентген на бял дроб може ли да разчете те снимката
    от Ивета | 13.05.2021 13:57

Здравейте, майка ми днес направи контролна снимка (след 3 дневно лечение с азитрокс, 10 дена панцеф и 5 дена левофлоксацин) и това е заключението: касае се за незначителна резорбция на инфилтратите на десния бял дроб и инфилтративно засенчване на лявата белодробна основа. Вече не вдига температура, само кашлица с отхрачване. Има ли подобрение след лечението и притеснително ли е заключението?
    от Petar Ivanov | 01.04.2021 21:32

Нямам техническа възможност за линк към снимката извинявам се! Личния ми лекар каза че е бронхит пред пневмония? Пия адифлокс и дексамтезон
    от д-р Димитров | 01.04.2021 21:15

Може ли да изпратите линк към снимката?
    от Petar Ivanov | 01.04.2021 13:20

Здравейте ще ми дадете ли отговор на въпроса? Благодаря ви предварително!
    от Petar Ivanov | 31.03.2021 13:37

Здравейте днес правих снимка на бял дроб и имам усилен белодробен рисунък с фини ивицести сенки парахилерно! Можете ли да ми кажете какво значе това? Личния ми лекар каза че е бронхит?
    от Валя | 31.03.2021 09:49

Благодаря ви!
    от д-р Димитров | 30.03.2021 21:27

Не мисля, че болката се дължи на повторна инфекция. Причините за болка могат да бъдат разнообразни по характер. Възможно е да е и на психическа основа, но най-вероятно се дължи на болестта на Бехтерев.
    от Валя | 30.03.2021 18:06

Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Според личната, всичкохе на психическа основа.Вече нямам идея на какъв лекар да ида.
  • Разчитане на снимка на бял дроб
    от Stella | 29.03.2021 22:46

Здравейте, правих си снимка на бял дроб, тъй като при навеждане или силно кихане получавам болка горе в средата на гърдите. Това е линк към снимката Link, а това е становището: "Бели дробове - леко усилен бел. рисунък. Частично маркиран интерлоб в дясно. Намалена просветляемст на ляво долно бел. поле? Свободни КДС. Сърце - удължена аортна дъга. Желателен е и клиничен преглед." На 42г. съм. Благодаря предварително!
    от д-р Димитров | 22.03.2021 22:22

Не ми се отваря линка към снимката.
    от vanov | 22.03.2021 10:59

Link
    от vanov | 22.03.2021 10:56

Моля кажете за тази снимка дали има нещо притеснително
    от Georgi | 11.03.2021 11:46

Здравейте , днес правих снимка на бял дроб и сърце. Симетрични гръдни половини с добре проследим белодробен рисунък двустранно. Усилен интерстициален рисунък двустранно перихилерно и в основите. Груби повлекла от двата хилуса. КДС - свободни ССС - в норма. Имам болки в горната част на гърба и отпред на гърдите ... има ли нещо притиснително на снимката? Благодаря. Link Link
    от Вили | 10.03.2021 13:51

Здравейте, баща ми днес си прави снимка-това му е заключението: Пневмоничен инфилтрат в дясна основа аксиларно и отчасти в средно белодробно поле на фона на двустранно усилена структура. От една седмица е на антибиотик, но след снимката му смениха лечението с друг. Според личния лекар не е необходимо приемане в болница. Според вас, необходимо ли е или може да изчака 10 дни, за да подействат антибиотиците?
    от polq | 07.03.2021 08:52

Благодаря ви за отговора ,правих бърз тест отрицателен ,личния лекар ми изписаа foxero 200 mg, ердомед 3 *1 ,и витамините продължават ,вечер асперин протект, температура вече няма,но усещам болки в гърдите и гърба ,според вас тази схема на лечение подходяща ли е ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.03.2021 19:20

Направете си изследване за коронавирус. Ако е отрицателно - лекувайте вкъщи според указанията на личния лекар.
    от polq | 05.03.2021 17:27

Да поясня всичко започна с ужасна хрема ,приблизително 5 дена и влажна кашлица с много храчки ,,пила съм Авирон Рапид по схема,цинкорот ,асперин протект и ердомед 2*1, приписани от личния лекар. Подържам около 3 дена температурата 37,2,спада до 37 .Усещам тежест в гърдите и болки в гърба, кашлицата е влажна ,утайката е 39 , кръвната картина е нормална с,срп-3,9 Преди година отново бях с плевмония но в ляво ,ще помоля за коментар, благодаря предварително
    от polq | 05.03.2021 17:14

Бели дробове,' дискретен инфилтративен фокус в дясно паракардиално над десен кардиодиафрагм.синус., моля за помощ за разчита на снимката
    от skalio | 04.03.2021 11:06

Усилен белодробен рисунък с фини интерстициални промени вляво паракардинално и пирихилерно. Моля за разяснение
    от karamelche | 02.03.2021 17:48

Би ли могло да са остатъци, преди 10-на дни получих задух с хрема и суха кашлица, който се оказа алергичен. Към момента пия Ериус и Гело Миртол, с огромно подобрение. Благодаря!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.03.2021 14:54

Има наченки на възпалителен процес, така че състоянието трябва да се проследи в динамика и да се лекува.
    от karamelche | 02.03.2021 09:30

Здравейте, днес си направих рентген на Бели дробове, като в резултатите е описано следното: Рентгенография на белите дробове и сърцето фас. Усилен перихилерен двустранно рисунък Ивицести Сенки паракрдиално. Перибронхитни изменения ДД: Начални интерстиц. в дясно субхилерно. Ще бъда благодарна ако някой ми разтълкува написаното. ????
    от vanov | 26.02.2021 20:20

Благодаря Ви!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.02.2021 18:49

Аз лично не виждам нещо притеснително на тая снимка.
    от vanov | 24.02.2021 20:07

Link
    от vanov | 24.02.2021 20:06

от vanov | 24.02.2021 20:05

може ли да разчетете тази снимка
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.02.2021 18:13

Това е съд в напречно сечение, нищо страшно.
    от Kostadin Nikolov | 08.02.2021 20:48

*Че проблем с белите дробове няма. Простете за изпуснатата дума от изречението.
    от Kostadin Nikolov | 08.02.2021 20:16

Здравейте! Преди няколко дни ми правиха рентгенография на гръден кош поради проблем с дишането и високо стоящо 4то ребро - подутина в дясната част на гърдите. Установи се, че проблем с белите дробове. Въпреки това, на снимката забелязах нещо, което ме притеснява и в същото време проблемът с дишането ми продължава. Прилагам снимката като посочвам точно това, което ме притеснява. Благодаря предварително! Link
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.01.2021 21:07

Мира, ако къмм днешна дата сте добре, каквото и да има на снимката, то ще е свързано с възстановителни промени на белия дроб.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.01.2021 21:04

Десислава - аз лично не виждам проблем в тази снимка.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.01.2021 21:03

Станислава - не виждам проблем в това заключение.
    от stanislavashikova | 23.01.2021 11:00

Здравейте днес си правих снимка и за първи път не ми казаха дали имам проблем просто ми я връчиха . Рьо графия на гръден кош -фас с Кугел- усилен перихилерен рисунък без актуални инфилтративни засенчвания в паренхима. Свободни к.д. синуси. Неразширена СС сянка. Ако може някой да ми помогне Благодаря !
    от desislava | 21.01.2021 16:59

Link

Напиши отговор
294 намерени, страница 5 от общо 6