Бели дробове и плевра. Пневмония | Задух моля за мнение

Напиши отговор
 • RE: Задух моля за мнение
  от Иван Пламенов | 23.03.2022 17:46

  И аз имам същите оплаквания…какви ли не прегледи и специалисти минах направо ужас.Пишете ако има решение на проблема.
 • RE: Задух моля за мнение
  от Georgi Georgiev | 09.05.2019 13:08

  Здравейте имам същия проблем от няколко месеца обиколи всички лекари и няма ефект, пишете в крайна сметка какво се оказа при вас. Не пушач съм и активно спортува.
 • Re: Задух моля за мнение
  от Доц. д-р Цончев, дм | 29.10.2014 19:07

  Рак не е. Възможно е да се касае и за неврогенно разстройство..
 • Re: Задух моля за мнение
  от Димитър | 28.10.2014 14:45

  И още нещо което забравих да добавя иследван ми е секрет от гърлото не откриха нищо и лекаря УНГ ми каза че имам полип в едната ноздра и изкривена ностна преграда по наследство.
 • Задух моля за мнение
  от Димитър | 28.10.2014 13:51

  Здравейте мъж съм на 29 години 75 кг и от около месец започнах да получавам задух но не кашлям.Посетих пулмолог и след направена снимка на белия дроб на която се видя единствино повишен рисунак на бронхиалното дърво и спирометрия която беше в нормите ми и преслушване на което не долови никакви шумове или хрипове постави диагноза неизяснен бронхит остър или хроничен предписа ми сироп за кашлица и антибиотик и антихестамини Кзизал но те не дадоха никакъв ефект след което предположи че е астма и ми изписа инхалатор Винтолин който не даде пак никакъв резултат след това последва нова снимка на белия дроб в профил и анфаз но и те бяха чисти както и втора спиратометрия и тя в нормите. Посетих УНГ който ми каза че може би се касае за някакъв спазъм в глътката от натрупване на секрети аз съм с максиларен синузит който се стича назад в гърлото. Посетих и гастроентеролог със съмнения за рефлукс той ми изписа нексиум пия го вече от месец но не повлиява на задуха.Задуха го имам постоянно от месец и половина и го усещам като че не мога да си поема дълбоко въздух все едно въздуха спира някъде по средата на дробовете освен това имам и тежест в средната и горната част на гърба и понякога болка при вдишване, и на няколко пъти ми се случва да не мога да си поема изобщо въздух за няколко секунди и се паникьосвам че умирам задухът не ми се е проявявъл нощем само през деня спя много добре. Пушач съм от 13 години напоследък пуша по 3-4 цигари на ден след които имам чувството че се задушавам но пуст му навик правени са ми е и пълна кръвна картина резултатите от която са в норма и иследване за хеликобактер пилори което е отрицателно а също и кардиограма преди няколко месеца която е в норма кръвното ми е 120 на 80.Бихте ли ме посъветвали от какво може да е този задух? дали може да е рак в ранен стадий който да не се вижда на снимките или да е може би някакво стеснение на трахеята или да е пропуснато нещо от УНГ лекаря ? Възможно ли е да се дължи на това постоянно стичане на секрети от носа назад? Благодаря предварително

Напиши отговор