Артериална Хипертония. Повишен холестерол. Инфаркт | Висок холестерол.

Напиши отговор
 • Re: Висок холестерол.
  от д-р Цончев | 27.01.2017 20:24

  Това е начина - хранителен режим и движение.
 • Re: Висок холестерол.
  от bogo | 25.01.2017 22:10

  Здравейте, искам да попитам за препарата Крестор 5мг. Аз съм под 30г и го приемам, въпроса ми е дали мога да очаквам да запазя нормални нива след спирането му, знам че е добър но това е докато го приемаш? Общия ми средно е 7.00 казвам средно, защото ЛДЛ ми е 4.50, но ХДЛ варира в различните лаб от 1.40 до 2.20, тригл от 1.10 до 1.50, така и общия се движи.
  Тежа 90кг/175см, освен добър хранителен режим, какво друго може да добавя за да запазя нивото му, ако евентуално го сваля под 5?
 • Re: Висок холестерол.
  от odizio | 19.11.2016 19:16

  ankamar56, благодаря Ви за отговора и съветите.
 • Re: Висок холестерол.
  от ankamar56 | 17.11.2016 10:44

  Здравейте odizio,

  Високият холестерол показва , че имате възпалителен процес. Поначало 80% от холестерола се създава в черния дроб и 20% постъпва от храната. Повече инфо по темата можете да прочетете на:

  http://lubomirivanov.com/2738/

  За същото говорят и показателите извън норма. Следователно хроничната умора, от която се оплаквате не е вследствие на високия холестерол, а на наличието на хронично възпаление / бактериите /, което трябва да се лекува и да се подобрява имунитета на организма.
  По темата хронична умора има доста изследвания :
  http://megavselena.bg/sindromyt-na-hronichnata-umora-ima-biologichna-priroda/
  Оздравявайте !
 • Re: Висок холестерол.
  от odizio | 16.11.2016 22:13

  Здравейте!
  На 37 год. съм, 65 кг, 171 висок.
  От няколко седмици имам проблеми с [u]непрекъсната умора и липса на сила[/u]. По принцип това не е нещо ново за мен, [color=#FF0000]но нещата се влошиха дотам, че не мога да се изкача по стълбите до 3-ия етаж (!) без да се спра за почивка.[/color] Също така имам постоянно нужда от сън, събуждам се уморен, не успявам да си почина дори и за 3 дни, въпреки, че през това време нищо не правя и[color=#FF0000] имам почти непрекъснато болка в сърдечната област (още при събуждане сутрин започва).[/color]
  Пуснах си доста изследвания (ПКК 22 + Морфология на еритроцитите+Ретикулоцити лазерно, СУЕ, триглицериди, креатин фосфо-киназа, желязо, глюкоза, общ белтък, албумин, креатинин, урея, урина-общо хим. изследване и седимент, холестерол-профил, пикочна киселина, АсАт, АлАт, Гама-GT, К, Na).

  Всички показатели, за мое учудване, бяха в посочените от лабораторията граници, с изключение на:
  [b]- MPV (ср обем на тромбоцита) - 7,4 fL при норма 7,5 - 11,0
  - Холестерол - общ - 7,17 mmol/l при норма до 5,0
  - Холестерол LDL - 5,2 mmol/l при норма до 3,36 (нормален риск), а над 4.14 - висок риск.
  - Урина - седимент - наличие на бактерии.[/b]

  Освен това за 5 дни, между двете изследвания, триглицеридите са се повишили от 0,97 mmol/l до 1,52.

  Личният лекар ми предписа урокултура, която ще правя утре. Направи ми кардиограма - каза, че е наред. Кръвното също беше добре - 110/70. Преслуша ме и също не откри нищо.

  По принцип, почти от 10 години пия бетаблокери, към момента Бизогамма по 5 мг дневно. Имам установен пролапс на задна митрална клапа с регургитация и затова пия посоченото лекарство. Реално единственото ми оплакване от сърцето е високият пулс - рядко спада под 80 уд./мин, обикновено е между 90 и 100. Преди 1 година бях последно на кардиолог, но ми каза абсолютното същото като всички преди това - "пролапсът е по-скоро "козметичен" проблем, нямате никакви ритъмни и проводни нарушения". Разбира се, гледаха ме на ехокардиограф и ми сложиха холтер. Всички кардиолози до момента не намират причина за този повишен пулс, диагнозата е "Други сърдечни аритмии". Бета блокера трябва да го пия за да се овладее учестения пулс. Иначе, всички на които съм ходил за 10 години казват: "Нямате сърдечен проблем!" Последно ми предписаха и Магнерот - 3 пъти по 2 табл. в продължение на 2 месеца за болките в сърцето и изтръпването на лявата ръка. Миналата година като че ли ми помогна това лекарство, но сега не виждам да има ефект.

  По своя инициатива си купих витамини Центрум за мъже, но и от него не усещам да ми се възвръщат някакви сили.
  Храня се нормално, не особено разнообразно, но консумирам редовно месо, млечни продукти и полодове.

  [b][color=#0040FF]След това дълго изложение, моят въпрос към вас е следният: трябва ли да се притеснявам за високите нива на общия и лошия холестерол? Толкова ли е нетипично да са такива стойностите за мъж на моята възраст?[/color][/b]

  Вероятно проблемът ми не изглежда толкова сериозен, но наистина ми създава вече сериозни затруднения в ежедневието - за работоспособността ми, за възможността да се придвижвам нормално.
  Ще съм благодарен на всеки, който би могъл да ми даде съвет, вкл. и за това на какъв друг специалист да отида.
 • Re: Висок холестерол.
  от veli gancheva | 26.10.2016 21:55

  Сърдечно благодаря, д-р Цончев
 • Re: Висок холестерол.
  от д-р Цончев | 26.10.2016 21:52

  Има индиректна връзка, дотолкова, доколкото високия холестерол се свързва с повишен атерогенен риск. Все пак ксантелазмата е в резултат на повишения полестерол. Но атеросклерозата се оценява члез други методи.
 • Re: Висок холестерол.
  от veli gancheva | 26.10.2016 14:47

  [quote="Veli Gancheva"]Благодаря д-р Цончев. Казаха ми да пробвам с ПРОФИХОЛ форте можело да ми помогнат съчетано с диета.Много съм объркана личната ми лекарка не смята че проблема е голям засега[/quote] Искам да Ви попитам още нещо. Появи ми се жълто петно на единият клепач( ксантелазма) ,четох някъде ,че това означавало ,че е начален стадий на Атеросклероза.
 • Re: Висок холестерол.
  от veli gancheva | 25.10.2016 22:22

  Благодаря д-р Цончев. Казаха ми да пробвам с ПРОФИХОЛ форте можело да ми помогнат съчетано с диета.Много съм объркана личната ми лекарка не смята че проблема е голям засега
 • Re: Висок холестерол.
  от д-р Цончев | 24.10.2016 21:37

  Пробвайте с диета, но при тези стойности на холестерола е добре да се вземе и някакъв медикамент.
 • Re: Висок холестерол.
  от veli gancheva | 20.10.2016 17:52

  Здравейте, имам нужда от съвет .Правих си изследвания и холестерола ми е 7.8, LDL - 5.56, HDL-C e 1.75, триглицериди -1.40. От една година пия L тироксин за TSH хормона .Когато започнах да пия тироксина TSH беше 17.27, а сега е 7.28. помислих си, че като се нормализира хормона ще спадне и холестерола .Вярно ,че още не е нормализиран ,но като видях стойностите на холестерола много се притесних и не знам какво да правя. Личната иска да пия хапчета до живот ,но те много увреждат .Аз съм на 45г. и не ми се иска от сега да пия толкова силни хапчета за холестерол.Мисля да пробвам с някой билкови ,но не знам какви.Моля за съвет много ми е притеснено.Все още се надявам ,че като ми се нормализира хормона холестерола ще спадне.От днес започвам и диета.Благодаря
 • Re: Висок холестерол.
  от qnka45 | 04.04.2009 17:56

  Здравейте,
  Аз също имам висок холестерол 7.57.Преди два дни ходих на лекар и след като ми направиха изследване на кръв се установиq за което ми изписаха Акталипид-Simvastatin-20mg.Снощи за първи път взех хапче.От една седмица преди това започнах да получавам световъртеж особенно сутрин ,но и през деня също.Не съм спокойна и главата ми тежи.Днес ми е доста подсилен световъртежа и тежеста в главата.
  Прочетох за бабината рецепта с царевиченото брашно и за лененото семе.
  Веднага ше намеря и най напред ще опитам с лененото семе,но не знам дали е добре да го вземам едновременно с Акталипида.Ако може някой по-бързо да ми отговори ще съм благодарна.Предварително благодаря.
 • Re: Висок холестерол.
  от monimarila | 08.03.2009 00:11

  Липибор. Приема се и в комбинация с статини и фибрати. А самостоятелно при понижена функция на черен дроб и жлъчка. Могат да се редуват. За повече инфо напиши в гугъл Липибор
 • Re: Висок холестерол.
  от albelm | 10.02.2009 18:25

  Само 30% от ст-та на холестерола зависи от храната. Всичко друго е особеност на организма. Щом не искате да вземате лекарства, поне спазвайте стриктно диетата, намалете килограмите, ако са повече и вземете поне трици или ленено семе. Но ако няма промяна -нужни са лекарства. Поне ги използвайте като начало, да нормализирате ст-тите. После ги следете и регулирайте с диета и физ. натоварвания. Лошото на холестерола е, че си мълчи, а когато стане инфаркта или инсулта- е вече късно.
 • Re: Висок холестерол.
  от reniis | 10.02.2009 15:10

  Здравейте!
  Аз сащо съм с повишен холестерол(7).Моят кардиолог е на мнение да ми изпише ТОРВАКАРД.Няма лощо,но при положение,че се знае,че всяко лекарство едно лекува,а друго увреждана аз мисля да пробам първо с хомеопатичните на Тошков.Лекарят в предприятието където работя ми каза,че вършат същата работа,защото чистят и тежки метали в организма,а аз работя в замърсена среда.Самият той ги пие и каза,че резултата е добър.Започвам да ги пия и аз и ще ви кажа дали има резултат.
 • Re: Висок холестерол.
  от nian | 06.01.2009 22:38

  Относно проблема с повишения холестерол мога да Ви препоръчам някои от натуралните продукти на "Хербалайф". Ако желаете да Ви консултирам моите координати са:

  Нина Николова
  e-mail: nina_bg2001@yahoo.com
  skype: nian_bg
  GSM: 0893/677 308
 • Re: Висок холестерол.
  от dotti | 12.11.2008 22:59

  Здравей,marilin.
  За високия холестерел/който не е чак толкова много висок/ бих ти препоръчал следното:Сортис от 20 мгр всяка вечер,диета/без алкохол и тлъсти меса/, и ленено семе всяка вечер по една скатула.Обзалагам се,че след 20 дни резултата от нивото на холестерола ще ти хареса много..... Успех !
 • Re: Висок холестерол.
  от Tonila | 26.10.2008 21:08

  Има една бабина рецепта за висок холестерол, изпитана е, и съм я чувала от лекари а тя е следната:
  1 супена лъжица царевично брашно (класическо, а не царивичен грис) се залива с гореща вода така престоява една нощ сутринта се изпива само водата, на гладно. Има и втори вариант : 1супена лъжица царевично брашно се залива сутринта със студена вода и се изпива на следващата сутрин, като се приготвя следващата доза за другата сутрин . Но това се прави минимум 6 месец без да се пропуска сутрин, за да има резултат. Успех!
 • Re: Висок холестерол.
  от Liliata | 20.10.2008 09:43

  Напоследък чета доста добри отзиви за CardioHelp Max! Незнам как би ви повлиал, но определено не би ви навредил и нищо не ви пречи да пробвате, но за всеки случай се консултирайте с вашия лекуващ лекар!
 • Висок холестерол.
  от Nadejda | 17.10.2008 21:15

  Здравейте, искам съвет. Имам повишен холестерол и от 4 години пия Холетар и Торвакард. Пазя диета и въпреки това холестерола ми е 8. Зная, че тези препарати са вредни за жлъчката и черния дроб, затова търся нещо по- ефикасно и без толкова странични ефекти. Лекарите ме съветват да продължа да пия тези лекарства, но не бих искала да си създавам проблеми с другите органи, като например жлъчката, както споменах по- горе. Благодаря предварително, поздрави.

Напиши отговор