Артериална Хипертония. Повишен холестерол. Инфаркт | до д-р Цонев

Напиши отговор
  • RE: до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 20.01.2021 13:49

    Желязо 2,87 6,60-26
  • RE: до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 15.01.2021 19:38

    Благодаря Ви! Желязо ( Fe ) ↓ 2.87 mkmol/L 6.60 - 26.00
  • RE: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.01.2021 19:07

    Някъде на друго място коментирах тия хормони, в кръвната картина има анемичен синдром, трябва да се изследва и желязо за да се прецени за какзво точно става въпрос.
  • RE: до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 14.01.2021 18:03

    МДЛ Лина ЕООД МЕДИЦИНСКА ЛАБОРАТОРИЯ гр. Бургас,ж.к„Зорница”бл.75 (тел.056 867 010) и гр. Варна, ул.”д-р А.Железкова”№40 ( тел.052 580 273) 11.01.2021 Росица Захариева Илиева (Ж, 39 г.) ID 5377128 ЕГН: 8103040999 Външен ID Лекуващ лекар Панделиев, Д-р Янко-ОПЛ-Варна Фонд/Клиника 1/2 РЗОК - Варна Схема: Bарна - РЗОК Забележка: 0899730589 Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 39 г. Презента Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Общ белтък и албумин Профил * * Общ белтък ( TP ) 80.73 g/L 60.00 - 83.00 Албумин ( ALB ) 47.91 g/L 35.00 - 53.00 Хематология Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Пълна Кръвна Картина ( CBC ) Профил * * HGB ( Хемоглобин ) ↓ 105 g/L 120 - 160 RBC ( Еритроцити ) 4.98 T/L 3.70 - 5.30 HCT ( Хематокрит ) ↓ 0.34 L/L 0.36 - 0.48 WBC ( Левкоцити ) 7.4 G/L 3.5 - 10.5 MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 312 g/l 300 - 360 MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) ↓ 21.0 pg 27.0 - 3
  • RE: до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 14.01.2021 18:01

    Здравейте Д-р Цонев имам резултати от изследвания.Бихте ли ги коментиралиПрезента Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности TSH и FT4 Профил * * FT4 20.35 pmol/L 12.00 - 22.00 TSH 2.08 mkIU/ml 0.27 - 4.20 Хормони Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Anti - TPO ↑ 107.00 IU/mL До 34.00
  • RE: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.12.2018 20:36

    Това го коментирах на другото място, където сте поставили въпроса. Всъщност нали няма някакво активно кървене при вас?
  • RE: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.12.2018 20:35

    Това го коментирах на другото място, където сте поставили въпроса. Всъщност нали няма някакво активно кървене при вас?
  • до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 19.12.2018 12:25

    Здравейте д-р Цончев бихте ли ми разчели следните резултати от лабораторни изследвания аз съм на 37г.висока 170 и 50 кг. ПКК --- Профил * * HGB ( Хемоглобин ) 100 g/L 120 - 160 RBC ( Еритроцити ) 4.98 T/L 3.70 - 5.30 HCT ( Хематокрит ) 0.32 L/L 0.36 - 0.48 WBC ( Левкоцити ) 7.1 G/L 3.5 - 10.5 MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 318 g/l 300 - 360 MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 20.1 pg 27.0 - 33.0 MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 63.2 fL 82.0 - 96.0 RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 16.4 % 11.6 - 15.7 PLT ( Тромбоцити ) 217 G/L 100 - 440 MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 8.9 fL 7.5 - 11.0 LYMF ( Лимфоцити - бр ) 1.20 G/L 0.90 - 5.30 GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 5.70 G/L 1.30 - 7.40 MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.20 G/L LYMF% ( Лимфоцити - % ) 17.90 % 20.00 - 50.00 GRAN% ( Гранулоцити - % ) 78.40 % 30.00 - 70.00 MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 3.70 % Електролити и олигоелементи Име на теста (изследването) Флаг Резултат Желязо ( Fe ) 4.77 mk 6,60-20
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.11.2017 19:49

    Принципно при тия медикаменти има опасност от кървене, което е в пряка зависимост от дозата. При правилна дозировка няма опасност. Това се преценява чрез лабораторно изследване на коагулационния статус. За аблацията - прави се, но преценката за това дали и кога да се направи се взима от лекуващия кардиолог
  • Re: до д-р Цонев
    от Biser | 22.11.2017 10:00

    Здравейте Д-р Цончев, Казвам се Бисер на 47год.съм и имам предсърдно мъждене. Пия конкор и ритмонорм,след като излязох от болницата ми изписаха и /Прадакса/. Искам да Ви попитам има ли опастност от кървене след като започна да го пия? И в този случай не е ли подобре да ми се направи Аблация, защото съм по една седмица извън ритъм и определено не се чявствам добре. Благодаря Ви предварително.
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.04.2017 14:53

    Винаги е важна, но не винаги се поставя навреме и точно...
  • Re: Грешна диагноза
    от moni2018 | 12.04.2017 20:18

    А понякога диагнозата е от жизнено важно значение.
  • Re: Грешна диагноза
    от moni2018 | 12.04.2017 20:16

    Ако сте медицинско лице, знаете, че при есенциалната хипертония лекарствата са абсолютно безплатни.
  • Re: Грешна диагноза
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.04.2017 19:28

    Според мен важното е че има хипертония и трябва да се лекува, а дали е есенциална или не е, няма особено значение. В крайна сметка лекуваме пациента а не диагнозата.
  • Грешна диагноза
    от moni2018 | 09.04.2017 17:12

    Здравейте, За есенциалната хипертония има ли определена възрастова група? Над 50г възможно ли е хипертонията да е пак такава? Майка ми ходи вчера за рецепта за пореден път, нямаше я докторката, само мед. сестра и тя каза, че тази хипертония (есенциална) е присъща само за младежка възраст. В нейната възраст не е възможно да е такава хипертонията, тя е на 57. Майка ми няма никакви други заболявания освен, че й е открит висок холестерол. Лекарствата пие редовно от 1г, както я посъветва докторката. След като веднъж и е поставена вторична хипертония (очевидно грешна диагноза) възможно ли е да се промени с първична?
  • Re: до д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 19.11.2016 16:23

    Да,благодаря Ви!
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.11.2016 19:49

    Съвсем наред са
  • До д-р Цонев
    от Росица Захариева Илиева | 15.11.2016 18:39

    Здравейте Д-р Цонев, пиша от Германия.Преди няколко години имах проблем с щитовидната жлеза и съмнения за синдром на Хашимото,и ми изписаха Еутирокс.Оттогава изминаха около 3 години и наскоро си направих наново изследвания тъй като имам оплаквания,но личната лекарка тук нямаше време да ми разтълкува,само каза че са добре.Резултатите са в норма,но бих искала да съм сигурна.Може ли да ми кажете дали са добри резулатите? FT3 1,9-5,1 резултат 2,8 Ft4 0,9-1,7 р-т 1,3 TSH 0,27-4,20 р-т 1,64
  • Re: до д-р Цонев
    от Maria Raven | 04.11.2015 00:18

    Благодаря ви много, д-р Цончев, за отговора.
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.11.2015 14:30

    Според мен еналаприлът няма връзка с основното заболяване.
  • Re: до д-р Цонев
    от Maria Raven | 30.10.2015 21:30

    Здравейте! Имам въпрос, свързан с причина за поява на множествен миелом. Мъжът ми в течение на 7 години вземаше ежедневно еналаприл и тиоридазин. След това му откриха рак на дебелото черво с метастази в черния дроб. Последваха операция на дебелото черво, химиотерапия. Появи се петно на гръбначния стълб - не поставиха диагноза. Последваха операция на черния дроб, химиотерапия заради метастаза в белия дроб, пак химиотерапия. Петното в гръбначния стълб получи диагноза - телце на Шморл. Пак операция на черния дроб. Петното се увеличи двойно и тогава онколог-хематолог установи наличие на множествен миелом чрез кръвно изследване. След този дълъг увод въпросът ми е, възможно ли е еналаприлът в комбинация с химиотерапията да е предизвикал появата на множествения миелом - поне в някои листовки пише, че еналаприл в комбинация с цитостатици водят до хематотоксичност /след като години преди това е "потискал" гръбначния мозък, каквото е едно от страничните действия и на химиотерапията./. Този въпрос ме мъчи и досега. Никой навремето не повдигна въпроса за евентуалното неблагоприятно взаимодействие на лекарствата. Мъжът ми просто трябваше да продължава да взема еналаприл и тиоридазин всеки ден по време и на химиотерапиите и всички други лечения. Много ще съм благодарна за разяснение.
  • Re: до suzana123
    от Д-р Асен Келчев | 27.09.2015 12:54

    Здравейте, оплакванията който описвате са характерни за сърдечна недостатъчност, причината за развитието и след инфаркт е или вследствие на нарушаване на помпените показатели на сърцето или развитие на митрална инсуфициенция ( нарушено затваряне на митралната клапа, която се намира между лява камера и ляво предсърдие) или на комбинация от двете. Съветвам Ви : 1. Ехокардиография с оценка на помпените показатели на сърцето (ФИ - фракция на изтласкване), обем на лява камера, оценка на митралната инсуфициенция. 2. Стриктно спазване на медикаментозното лечение и евентуално добавяне на диуретик в зависимост от ехокардиографията 3. Спиране на тютюнопушенето, ако пушите. 4. Редовен контрол на кръвно налягане, липиден профил и кръвна захар Ако желаете изпратете ми епикризата си и резултатите от последните изследвания на assen1978@yahoo.com Успех!! Асен Келчев - кардиохирург " Токуда Болница София"
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.09.2015 23:28

    Моля, пишете на кирилица!!
  • Re: до д-р Цонев
    от suzana emilova | 22.09.2015 23:14

    zdraveyte doktore predi 8meseca napravih infarkt na 43godini sim imam i visoko krivno v sumenskata kardiologia mi postaviha stend i uj vsicko bese nared no az se cuvstvam vecno umorena dori i leka fiziceska deynost edvam virsa bolyat me vsicki muskuli zadusavam se ot nyakolko stipala piya PLAKEKS po edno na den ACETIZAL KARDIO edno BETABLOKADA po polovinka ATORVA po edno COPAKSEN po edno vece 8meseca gi vzimam redovno a ne se cuvstvam dobre imam mnogo poznati sis stend daje pusat i piyat kopayat absolutno vsicko dali ne mi ponese stenda kakvo da napravya pri pregledi doktora nisto ne kazva v bezishodica sim a oste sim mnogo mlada da zalejavam blagodarya predvaritelno za vnimanieto
  • Re: до д-р Цонев
    от Магделена Стоилова | 22.02.2015 15:55

    Благодаря за отговора! Ще потърся информация. Хубава неделя желая!
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.02.2015 13:46

    Има доста писано по въпроса в мрежата Това налягане отразява т.н. преднатоварване на сърцето. Link
  • Re: до д-р Цонев
    от Магделена Стоилова | 21.02.2015 12:12

    Добър ден, д-р Цончев! Обръщам се към Вас с молба да ми отговорите на един въпрос относно артериалната хипертония. Става въпрос за съпруга ми (43 г.), който май има по-високо кръвно налягане, отколкото трябва. Миналата седмица си купихме апарат за кръвно и при редовни ежедневни измервания кръвтото му е със средна стойност 140/100 (разликите в измерванията са минимални - около 5 стотни нагоре или надолу - 145-105 или 140/95). На какво се дължи високата долна граница на кръвтото налягане и това опасно ли е, трябва ли да се вземат мерки? Бихте ли ми обяснили какво означава точно долната граница на кръвното налягане и по-високата долна граница за какво говори? Благодаря предварително и извинете за безпокойството!
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.02.2015 18:36

    Няма как да дам точен отговор на такъв въпрос - възможно е да е сезонна инфекция с ентерит, възможно е и да е друго. Трябва да се види, евентуално да се направят някакви изследвания..
  • Re: до д-р Цонев
    от Radostina | 10.02.2015 12:13

    Здравейте доктор Цонев, имам следните оплаквания: От известно време имам усещане за дискомфорт в корема и повече в ляво. Изхождам се веднъж дневно, но 1-2 дни почти воднисти изпражнения, след което се нормализират (оформени) и така всичко се повтаря. Имам къркорене в червата и газове. Въпросът ми е на какво може да се дължи това? Благодаря Ви предварително! Хубав ден!
  • Re: до д-р Цонев
    от Д-р.Хинкова | 29.07.2008 11:46

    Отоневролог от Исул-Др.Широв,главен асистент.
  • Re: до д-р Цонев
    от maks12 | 24.07.2008 16:08

    blagodarq ви д-р Цонев
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.07.2008 14:50

    За ИСУЛ Кардиолог - д-р Богушева Невролог - доц. Цанкова, доц. Василева Отоневролог не познавам, вероятно има, можете да питате невролозите.
  • Re: до д-р Цонев
    от maks12 | 23.07.2008 14:53

    благодаря Д-Р Цоенв а бихте ли ми препоръчали добри лекари кардиолог ,невролог и отоневролог казаха ми в исул но точно кои незнам.
  • Re: до д-р Цонев
    от Доц. д-р Цончев, дм | 23.07.2008 05:44

    Вероятно дълго времеще трябва да го пиете бетаблокера. Това не е противопоказание за бременност и раждане, освен ако клапния порок не е тежък, но доколкото разбирам при Вас не е така.
  • до д-р Цонев
    от maks12 | 22.07.2008 13:48

    Имам пролап на митрална клапа (макък) сърцебиене и прескачане на сърцето в София Александровска болница ми ги откриха и ми писаха хиперкинетичен синдром пия бетаблокер малка доза понеже кръвното и е ниско Въпроса ми до кога трябва да се пие този бетаблокер цял живот ли ,зашото като го пия пулса ми се нормализирва като го спра почва пак сърцебиенето по 120 ,130 у/мин.Откаде идва това сърцебиене с хормоните на щтитовидната жлеза съм наред,искам и да си родя второ дете ,но кардиоложката от Бургас ми каза че е рисковано с тези прескачания и с хап4ета.Моля за мнение :?: :?:

Напиши отговор